Vady na modelech

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
jarek

Re: Vady na modelech

Příspěvek od jarek »

Mam rovnaky problem u niektorych Porsche od UT. Je to celkom fatalne, kedze su to disky kolies. Ked som niektore pred nedavnom vyberal z vitriny, tak sa mi zaboril prst do disku. No a AutoArt poslednou dobou nekupujem, lebo cena mi pride velmi, velmi nad realnou hodnoutou modelu. Napriklad Zonda ma stat cca 280 dolarov, co uz naozaj neprijemne atakuje cenu u CMC a pod. Aj ked by som ju chcel, tak v tomto pripade urcite nie.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Dali.B píše:Já jsem momentálně jenom pekelně nas..... A myslím, že na firmu, která chce za svou běžnou řadu momentálně cca 110 euro lze uplatnit poměrně přísnější měřítka, než na takové Welly za 30 euro.
To máš sice pravdu,ale ty Corvetty jsou poněkud staršího data(podle mého odhadu cca více jak 3 roky).A momentálně se prodávají za 70 euro ;) .A jak jsem už podotknul,zdražují všichni.Za co se dříve prodávaly AA,za to teď koupíš PMA.Kyosho je v průměru nepatrně levnější než AA.

racing18

Příspěvek od racing18 »

Všichni jdou s dobou a ne opačně.

Jirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka »

Změnil jsem zařazení modelu LOTUSU 72E do jiné GP, než jak to uvádí fy exoto, a to sice z GP Itálie 1973 do GP Rakouska 1973, protože model nejvíce odpovídá skutečnému vozu právě z GP Rakouska 1973.

Ne, že by ostatní modely v mé sbírce byly věrnými replikami původních vozů, na každém se najde menší, či větší rozdílnost vůči originálu, ale to co předvedlo exoto s modely LOTUSU 72 se jen tak nevidí,...mám čtyři a ani jeden neodpovídá skutečnému vozu z daného závodu, jak to uvádí exoto !!!

http://jirka-automodely-1-18.galerie.cz ... us-72d-jps
http://jirka-automodely-1-18.galerie.cz ... us-jps-72d
http://jirka-automodely-1-18.galerie.cz ... us-jps-72e
http://jirka-automodely-1-18.galerie.cz ... us-72e-jps

Dospěl jsem k tomu po prohlédnutí mnoha fotografii původních vozů, které mi laskavě poskytl MARTIN BŘEZNY z fy MBmodelcars.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

POŠKOZENÉ CHROMOVÁNÍ RÁMEČKŮ OKEN - CO S TÍM ???

Moc rád bych se podělil o jednu moji čerstvě nabytou modelářskou zkušenost, třeba to někomu pomůže.
Vada na modelu - občas se stává, sedřený, nebo nedochromovaný z výroby, prostě chybějící kus chromu např. na rámečku okna. Co s tím??
Dnes jsem na to přišel. Už jsem pár modelů s touto vadou dříve pustil do světa, pokusy opravit to stříbrnou modelářskou barvou jsou beznadějné, chrom má prostě úplně jiný odstín a jiný lesk než i ta nejchromovatější hliníková barva, jaká je k sehnání. A i když se svým know how z kreslení kabin letadel 1:72 ze svého mládí dokážu rámeček na skle nabarvit s přesnou a ostrou hranou, rozdíl odstínů barva versus chrom to vždy zabil.
Před časem jsem rozbalil Dodge Chargera z eBaye od Authenticsů a ejhle, opět asi 5mm chybějící chrom na rámečku předního skla. Asi 2 měsíce jsem kolem toho beznadějně chodil, z Číny jsem si objednal aršík Chrome Decals, velká loga Ferrari, že se to pokusím vyrobit z horní linky F nápisu Ferrari. Ale v měřítku 1:18, v těchto mini rozměrech se Chrome Decal chová jako tvrdý plech a nedrží a odstává a opět neúspěch.
Až dnes mě osvítilo, jak jsem loni dělal na baráku přístřešek kolem vchodových dveří a vykládal jsem ho takovými těmi pláty polykarbonátu s takovou tou válečkovou dutou štěrbinovou strukturou. A v Hornbachu prodávají na zalepení těch řezaných hran, aby se do těch dutých štěrbin nedostala voda takovou hliníkovo-chromovou lepicí pásku. Je nesmírně tenká, aby šla sundat z papírového pdkladu, to je trápení, ale tenkost je právě to, co potřebujeme. Její odstín a lesk je od chromovaného rámečku téměř k nerozeznání.
Říznout na jednu hranu podle vnitřního okraje rámečku směrem ke sklu, nechat klidně větší kus přečnívat přes sloupek nebo střechu, pak skalpelem říznout ve škvírce mezi plexi dílem skla a karoserii modelu. Drží perfektně, přilne, je tenká, takže na hraně řezu je možno i nehtem přehladit a kousíček zahnout přes hranu plexi... A je vyhráno. Výsledek je velice uspokojivý, mohu doporučit. :D

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Byl by jsi tak hodný Dalibore a balení pásky vyfotil,aby bylo vidět,jak to vypadá :?:

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Je to zkrátka takový samolepicí alobal, dokonce je lesklejší než dělá HighWay 61 ty svoje rámečky také nějakou kovovou folii - zde je :

Obrázek

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Tak to bych měl materiál pro všechny sběratele z Evropské unie-ale jinak díky :D

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Jestli z celé EU, to nevím při kvalitě chromování modelů, ale já si s touhle páskou vystačím určitě. :lol:
Potřeboval jsem tehdy zalepit na polykarbonátu dva řezy, každý 0,5 m a musel jsem koupit tohle za skoro 300,-
Ale teď nelituju.

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

Čas od času mě pobaví nějaká ta vada na fotce modelu, divím se, že si na to prodejce nedává větší pozor. Hlavně u Highway61 často pozoruji třeba chybějící stěrače nebo zasklení přídavných světel u Cudy a podobně..ale tohle mě fakt dostalo...kluci od shelby collectibles se na to asi fakt dívají trošku obráceně :D
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“