Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

LeonCupraR

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od LeonCupraR »

Práve to listujem...V roku 1987 ževraj sa predalo v Anglicku 17000 škodoviek .Nechce sa mi veriť...

busto

Příspěvek od busto »

Leon ved ty mas vlastne samizdatove vydanie, dufam ze si ho zohnal 17.11.

LeonCupraR

A vieš, že ani neviem či nie náhodou v stredu mi to ponúkli či to ešte chcem? No idem si to dať asi zarámovať :D

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Leon: Těch 17tisíc škodovek bych i věřil. I když spíš i dohromady s ,,užovkama". V anglii jich bylo skutečně dost a dodnes je tam spousta veteránů. Bylo to pro ně opravdu moc levné auto.

LeonCupraR

"Užovky" skončili v roku 1982 a tam píšu, že za jediný rok 1987 (nie do roku) sa predalo toľko kusov . Mne sa zdá to číslo obrovské.

T603

Příspěvek od T603 »

Já pokud o něčem vín tak to je o tatrovkach, a vtěch časopisech je taky stousta blábolu. Tak např. hned na začátku jak je rychla a odolná V roce 1966 skončily v absol. pořadí na 3,4,5 místě. to byla ještě ,,šilhavka'' označena 603-B5, B6 startovala pouze? v Brně a Štramberku a to byla verze s ejektorovým chlazením. Samozřejmě neměly žádne slojlery. 1967 již startovala široko světlová verze skončily 4,5 místě a to už se kotoučové brzdy na všechny čtyři kola montovaly sériově. Nechápu kde ti soudruzi s Něneska dělají s těmi bubny v zadu na ťech Octaviich chybu :lol: :lol: :lol: . No a u té třísvětlové zdurazňují dva výfuky a přitom měla 1 uprostřed, až šilhavka měla 2. Ale nebuťte smutní i v odborné literat je spousta nesmyslů jak již jsem se přesvěčil a take ověřil v Kopřivnickém můzeu.

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Tak jen za jediný rok je to vážně divný..zkusim se až budu doma mrknout do knížky jestli to tam bude.

FKS

Příspěvek od FKS »

V Rusku mají v Avtolegendách VAZ 2106, vypadá pěkně, snad ho dají i do českých Kultovek. Možná to není aktualita, ale já ho předtím ještě neviděl. Základ modelu bude samozřejmě identický s VAZ 2103, budou tam jen jiné nárazníky, světla, maska chladiče.
http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t= ... start=1620

kult

Příspěvek od kult »

Polské č.59,vzpomínka na dovolené v NDR a vzadu porovnání Chajka a budoucí Zil.

(nefunkční link odstraněn adminem)

vania

Příspěvek od vania »

FKS píše:V Rusku mají v Avtolegendách VAZ 2106, vypadá pěkně, snad ho dají i do českých Kultovek. Možná to není ...
Nula šestku vyrábí i Bauer (mimo jiné i 2104). A domnívám se, že vypadá líp a autentičněji. Pokud si dobře vzpomínám, VAZ 2106 neměl chromované poklice, které jsou patrné z těch obrázků z ruské edice. Neměl poklice žádné. Jinak se ten model občas objeví za slušné peníze na aukru.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“