Abrex - nové modely

Odpovědět
keramhora

Re: Abrex - nové modely

Příspěvek od keramhora »

Tak to já chápu naprosto jasně a nemyslím si,že by to byl krok stranou.Ba naopak.V případě peugeota a mitsubishi někdo dodá dohromady 6000 Ks modelů a Abrex modely obarví, polepí a dostane zaplaceno.Peníze pak může použít na vývoj dalších modelů.A model benzinky?Nechali něco udělat z plastu a dali tam již hotový modely,které se možná už moc dobře neprodávaly.Taky si nemyslím,že by to byl špatný tah.

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Dioramy jsou všeobecně dobré na zbavení se ležáků, vem si co lidí si to znovu koupí...
Sbírka modelů Citroën

marklukes

Příspěvek od marklukes »

No já jsem naopak příznivcem kvalitních diorámat. Model vyfocený v diorámě se mi líbí víc, než sterilně vyfocený na bílém či modrém pozadí (na netu lze takové příklady najít). Bohužel slušné hotové dioráma se koupit nedá (pro plastové výlisky Abrexu či Norevu bych slovo dioráma nepoužil). Jediná možnost je si dioráma vyrobit. Bohužel když pominu to, že je to docela náročná modelařina, tak komponenty (budovy, stromy, lampy a další doplňky) se dají dobře koupit pouze v měřítkách 1:87 a menších - jsou to výrobky pro vláčkaře do kolejiště. Použitelných komponent v 1:43 moc není (tedy žádné, pouze v blízkých měřítkých 1:48 a 1:35, ale ani tam není výběr moc velký, a většinou se jedná o plastikové stavebnice, takže už se dostáváme i k plastikovému modelářství :-). No a o 1:18 ani nemluvím.
Taky se musí myslet na to, že kvalita diorámatu musí být přiměření kvalitě modelu. Plastové šmejdy Abrexu a Norevu nemají kvality modelu auta, který bych tam chtěl dát. Naopak některé výtvory železnižních a plastikových modelářů půsoví tak věrohodně, že i kvalitní model auta by v něm vypadal jako hračka.

Paganini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paganini »

Myslím, že Abrexu trochu křivdíte, když se podívám zpět, tak v poměrně krátké době přivedl na trh ohromné množství modelů Škoda. V době ekonomického blahobitu chrlil jeden model za druhým a tím si nás tak trošku rozmazlil. V době krize je to pochopitelně horší. A jako každý rozumný podnikatel musí dělat investice s rozmyslem a věřím, že to tak Abrex dělá. Když se podíváte na ostatní výrobce modelů a značky vozů, tak těžko naleznete tak obsáhlý katalog mapující jednu automobilku, navíc Abrex dělá modely Škoda v plné barevné škále (jiní výrobci modelů udělají vždy jen pár barev). Abrex by určitě rád uváděl na trh každý měsíc novinku, ale peníze nerostou na stromech, navíc na většinu investic je potřeba brát úvěr u banky a podmínky k získání se neustále zpřísňují.

Co se týká kvality modelů, tak si myslím, že Abrex zvolil velmi rozumný kompromis mezi kvalitou a cenou. Opět když srovnám konkurenci (která taky většinou vyrábí v Číně), tak kvalita modelů není určitě 3-4x větší ale cena ano. Pokud při koupi narazím na zmetek, ta ho v obchodě vrátím nebo vyměním.

Co se týká modelů Buggyra, Peugeot a Mitschubischi, jsou to modely na objednávku, tedy někdo zaplatí vývoj a výrobu a odebere určitý počet kusů, tak aby se mu to vyplatilo.
Zde je odkaz na zajímavý článek na tuto tématiku: (nefunkční link odstraněn adminem).

Pokud máte někdo obchodního ducha a toužíte po nějakém modelu Škoda, který v katalogu Abrex chybí, můžete zkusit zadat výrobu na vlastní pěst.

FKS

Příspěvek od FKS »

Podle mě se Abrex neměl pouštět do měřítka 1:18 a spíše se držet 1:43, které umí udělat dobře (resp. mu je dělá Hongwell/Cararama) a více si hlídat kvalitu, která se v poslední době zhoršila. Rozjeli toho v 1:18 víc, na veletrhu v Norimberku vystavovali v různém stadiu dokončení modely veteránů Škoda 860, Popular Monte Carlo, Superb a LaK Voiturette, ze současných modelů Octavii RS a Scout (obojí před faceliftem, takže to asi do výroby možná ani nikdy nepůjde). Vyrábí se jen Roomster a Superb II, ostatní asi stopli. Vývoj dosud nevyráběných 1:18 je musel stát spoustu peněz, podle mě to bylo na úkor 1:43, které by se ale určitě prodávaly dobře i v krizi. Nevím, jaký je zájem o modely 1:18, ale určitě se nebudou prodávat tak dobře jako 1:43, už třeba kvůli ceně (u veteránů tipuju cenu kolem 2000 Kč, když Roomster stojí cca 1300 Kč). České motorky v 1:18 ale podle mě jsou dobrý nápad a myslím, že se i dobře prodávají.

Keramhora tady psal, že jsou informace o tom, že by Abrex měl mít mastermodel Škoda Felicia Kit Car v měřítku 1:43. Mě na dotaz na tento model v březnu napsali, že není ve výrobním plánu. Škoda 130 RS v měřítku 1:43 je asi také pozastavena, slibují ji od roku 2007 a zatím nebyl nikde vidět ani prototyp. Je to škoda, protože tyhle modely by se určitě prodávaly dobře. Abrex říká, že je krize a modely jdou špatně, ale právě v krizi by se měli snažit přijít s něčím novým, co by se prodávalo. Nechápu, proč sami neudělají třeba rally verze Š 130 LR/LA nebo Š Favorit, to by přece nebyl až takový problém a prodej by byl zajištěn, když se tyhle modely prodávají jako předělávky za cenu dost přes 1000 Kč.

Zaujalo mě taky, že u rally modelů Peugeot 207 a Mitsubishi Lancer píšou někteří prodejci, že to je Abrex IXO (např. svet-aut.cz a bylo to i v jednom mailu o novinkách na svet-modelu.cz). Modely jsem v reálu neviděl, tak nevím, jestli to je opravdu od IXA nebo je to Cararama. Jinak Cararama v roce 2010 nic nového nemá, což je divné.

keramhora

Příspěvek od keramhora »

Včera jsem mluvil s člověkem,který má patrně nějaké vazby na Abrex a ten mi ubezpečil, že do konce tohoto roku Abrex vydá další verze Fabie S2000 + Fabii S2000 EVO2 a Škodu 130 RS.Tak jsem na to zvědav.
K modelům Peugot 207 S 2000 a Mitsubishi EVO 9,jsou to modely od Ixa,sám je vlastním.
Ještě ke zpracování modelů Abrex.Někdo tu psal,že kvalita klesá.S tím souhlasím,protože když jsi kupuji model Abrexu,tak si musím vybírat nejméně ze 4 kusů,abych vybral pěkný model.Přitom,když model odlakujete,tak má krásné detaily,které jsou kolikrát schované pod nánosem barvy a na plastovém spodku jsou také patrné detaily ,které se ale jakoby rozlily při výrobě.Škoda,měli by si to lépe hlídat.

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

keramhora píše:Včera jsem mluvil s člověkem,který má patrně nějaké vazby na Abrex a ten mi ubezpečil, že do konce tohoto roku Abrex vydá další verze Fabie S2000 + Fabii S2000 EVO2 a Škodu 130 RS.Tak jsem na to zvědav.
Marku tak to by bylo super ObrázekJen doufám,že to nebude zase kachna či nedojde k nějaké změně(jak ostatně se to Abrexu už stalo mnohokrát)

keramhora

Příspěvek od keramhora »

Snad ne,to by mi zlomilo mé modelářské srdce. :( Ale zase je fakt,že ten člověk řekl,že budou fabie z Barum Rally 2009 a oni za měsíc byly.

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

No ak vydá Škodu 130 RS a k tomu aj Fabiu S2000 EVO2 do konca roka, tak to bude bomba.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

FKS

Příspěvek od FKS »

Jestli bude letos 130 RS, tak to bude supr:-) Budeme teda všichni doufat. V roce 2007 slíbili dvě verze z rally Monte Carlo, tak to tak snad bude. Ale mohli by udělat i okruhovou verzi, myslím tu červeno-modro-bílou, ta 130 RS moc slušela.

Abrexu bych ani tolik nevyčítal, že nechrlí více modelů škodovek, ale spíš to, že toho plno slíbí a pak se několik let neděje nic. Lidi se natěší a pak jsou naštvaní, že modely nejsou.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“