Abrex - nové modely

Odpovědět
IMPREZA

Re: Abrex - nové modely

Příspěvek od IMPREZA »

Tak myslím, že Akty X sú len slabý odvar :roll: :roll: :roll:

keramhora

Příspěvek od keramhora »

Víc informací jsem bohužel neshromáždil...:(

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Moc bych se ani nedivil, kdyby byl Abrex v tísni. Každá blbá hračkárna či benzínka je plná modelů Abrexu, nevidim do ekonomických rozborů tohoto oboru, ale pochybuju že se to vše zaplatí..

keramhora

Příspěvek od keramhora »

Ale podívej se,jakých modelů?Většinou jsou to modely soudobých škodovek,kde se na výrobě finančně podílela Škoda Auto.Na modely starších škodovek si myslím,že škodovka také přidala nějakou kačku.Tak že ty údajné finanční problémy moc nechápu.A že by vývoj nových modelů stál takovej balík,aby to položilo zaběhlou firmu?To se mi nezdá.

Paganini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paganini »

Mnohé o finanční situaci firmy Abrex se lze dozvědět v obchodním rejstříku (www.justice.cz), kde ja tzv. sbírka listin, kde jsou k nahlédnutí výsledky hospodaření firmy.
Asi před 14nácti dny byly zveřejněny výsledky hospodaření za rok 2009. Nejsem daňovavý ani finanční poradce, ale výsledky hospodaření za rok 2009 se nijak dramaticky neliší od předchozích let. Jediná zajímavost, kterou jsem z toho vyčetl je, že si Abrex staví nemovitost za cca 35 milionů, na kterou si vzal úvěr, a po googlování jsem zjistil, že na ni dostal ze strukturálních fondů Evropské unie cca 19miliónů, jedná se o "rekonstrukci objektu na výrobu hraček" - výrobní, skladovací a administrativní objekt v Divišově. (Toť z úřední desky městyse Divišov).

Ovšem majitelé firmy Abrex vlastní ještě asi deset dalších firem s nejrůznějším předmětem podnikání a majetky těchto firem mají různě provázané,
takže lze těžko vyvodit nějaký relevantní závěr.

VeňaPV

Příspěvek od VeňaPV »

Nevím jak si Abrex existenčně stojí, ale pravodu je, že jsem byl často zvyklý si kupovat modely v Intersparu(využíval jsem různé 30% slevové kupony na veškery sortiment atd) a již měsíc je celý stojan s modely pryč..

keramhora

Příspěvek od keramhora »

Zajímavé informace.No,myslím si,že my sběratelé se modlíme,aby byl Abrex v pohodě a my mohli i nadále kupovat pěkné modely za přijatelné ceny.

kult

Příspěvek od kult »

Možná jestli by nebylo lepší kdyby křápnul a škodovky by začala vyrábět pořádná firma

keramhora

Příspěvek od keramhora »

Ano, nelíbí se mi jejich přístup ke sběratelům,to ano,ale Škoda Auto jim poskytla veškerou dokumentaci ke všem vozům pro výrobu modelů.Podívej se kolik udělali modelů,myslím tím druhů.Dle mého názoru by se měli držet 1:43 a měli by méně problémů.Za další by si měli lépe hlídat kvalitu svých modelů.Ale ve svý podstatě jsem rád,že někdo ty škodovky vyrábí.

zdenek

Příspěvek od zdenek »

Abrex píše na svých stránkách, že se jim podařilo zmapovat produkci nejvýz. českého výrobce spol. Škoda Auto. Ale v té jejich mapě jsou pořádné díry v podobě Škody 110, 110 R, Š 1102, Š 1201, Š 1202 a další. A také nechápu, jak jim do jejich předsevzetí zapadá ten Peugeot, Mitsubishi, Jawy a hlavně ta nesmyslná benzinka.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“