Uchovávání - vystavování sbírky

Odpovědět
Robert

Uchovávání - vystavování sbírky

Příspěvek od Robert »

Chtěl bych se zaptat, jak kdo uchováváte sbírku modelů. Necháváte je v krabičkách nebo je vyndaváte a dáváte do vitríny? Necháváte je na podstavcích či sundaváte je z nich? Můžete přiložit i fotku sbírky? Jsem začátečník. Díky.

Barťák

Re: Uchovávání - vystavování sbírky

Příspěvek od Barťák »

fotky sbírek najdeš v sekci vaše sbírky.myslím,že jak uchovávat modely je na každém z nás,jak se komu líbí.já například je vyndávám z krabiček i demontuju z podstavců a řadím je k sobě podle značky nebo podle zařazení.např.policie,hasiči nebo VB.Dřív,když jsem neměl vytrínu,tak jsem je nechával v krabičkách,jen sem je vyndal z papírové a nechal jen plastovou i s krytem ale bez vnitřního papíru(jako je to u Abrexu nebo Minichampsu)

kult

Příspěvek od kult »

Když modely sundáváš z podstavců co na to u odpružených tlumiče.Několikrát se mi stalo že u těžších modelů se sníží světlá výška?! :roll:

Barťák

Příspěvek od Barťák »

tenhle problém jsem zatím neřešil,já ani nemám model,který by byl odpružený.v 1:43 jsem ani nenarazil na odpružený model,takže ti nepovím.jinak modely vyndávám,jednak šetřím místo,kterého jak všichni víme není nikdy dost a taky mně to přijde hezčí,ale to záleží na každým z nás,jak se to komu líbí.
Naposledy upravil(a) Barťák dne 25 črc 2010, 18:25, celkem upraveno 1 x.

kult

Příspěvek od kult »

problem je třeba u saviema potažmo vb avie u nich hrozí kvůli velké hmotnosti kola do A odpružený je třeba Tuareg Dakar tuším od Minichaps

Barťák

Příspěvek od Barťák »

Avii VB i Policii od FxT mám z podstatvce uloženou ve vytrýně už skoro rok a zatím nic nepozoruju,mám i předělanou Avii VB ze Saviema z kralovství autiček a tam taky žádný problém.Kdyby se nějak vyvalovaly kolečka,tak bych to řešil asi nějákou podpěrou pod středem podvozku aby nebyl vidět.Ale zatim problem neni ;) ty s tim máš nějáké zkušenosti??

kult

Příspěvek od kult »

Saviema mám krátce a kvůli prachu v blistru (nechávám v obalech všechny modely)nemám prachutěsné vitriny.Jenom mi ta Avie přijde těžká.Kola jsem viděl rozjetá u jiných sběratelů.Ale přemýšlím o vitrínách od kultovek po 14 dnech se tam žádný prach nedostal. :roll:

kamikaze

Příspěvek od kamikaze »

Kupil som cez ebay 5 boxov na 1/43 -3 cierne a 2 biele. Cierne su vraj od bbr a k bielim su pekne papierove krabicky... je to klasicky rozmer ako bbr alebo looksmart vytriny. Tento rozmer je naozaj idealny. A tu mi napada myslienka, ze keby modely od Sparku mali vacsie plexi boxy, boli by atraktivnejsie. Povodne su velmi male (kratke a nizke) a to spati celkovo dojem. Alternativa je vybrat ich z boxu alebo odokryt vrchny kryt, ale by bol problem s prachom. Tam cesta nevedie. Uvazujem ked nie o kupe boxov pre vsetky Spark modely, tak aspon pre tie naj, pripadne o zakazke na nejake sklene, pripadne ak viete o nejakej firme co vyroby plexi zvrsky tak dajte vediet.
Obrázek

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Já zatím vitrínu nemám a tak je mám na poličkách, jen vyndané z papírových krabiček. Ale až bude vitrína, tak půjdou i z podstravců. Jen přemýšlím, jak udělat označení, celkem se mi líbí mít u modelů přesný typ a rok výroby, moc se mi líbí podstavce od ISTU s vlaječkou země, ale zatím nevím jak to vyřešit ve vitríně aby to vypadalo dobře.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“