Porsche

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Re: Porsche

Příspěvek od Dali.B »

Ten letecký snímek je super. :)

Vlad

Re: Porsche 917K

Příspěvek od Vlad »

komas píše:Když už tady bylo otevřeno téma Porsche 917K, .......jakýkoli podnět, nejlépe s fotkou. Díky.komas
Vyhrabal som staršiu fotku Gulfa od UH, čo som kedysi mal.

Obrázek

A ešte som mal bielu MARTINI - Porsche 917 No.22 - 1971, ta tu myslim nie je tiez odfotena. Foto mám ešte na papieri, musel by som to niekde naskenovať.

Jirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka »

Tak jsem se konečně "dohrabal" napsat něco málo k tématu, které je mi velmi blízke - 917.

Obrázek
http://jirkaautomodely.stranky1.cz/martiniracing/
http://jirka-automodely-1-18.galerie.cz ... ini-racing

Nejprve - Jsem velmi rád, že takto "Devětsetsedmnáctkově nejsem postižen jen já". :lol:

Ty skupinové fotky od "komase " vypadají moc hezky a ani není moc poznat nedostatky jednotlivých modelů, hlavně EAGLE´S RACE - Universal Hobbies. Jsem zvědav, jestli se někdy odhodlá AUTOart udělat ty "oploutvené Káčka". Určitě bych si je koupil, i když některé proporce EAGLE´S RACE - Universal Hobbies jsou věrnější, než u AUTOartu - hlavně ta do široka roztažená záď vůči předku vozu a také větší světlá výška modelu, což je také správně. Je faktem, že ale AUTOart vyhlíží líbivěji (nechci srovnávat detaily, AUTOart je úplně někde jinde než EAGLE´S RACE - Universal Hobbies).
Je to na dlouhé diskutování, že Dalibore :roll: , a je také pravdou, že se hlavně zadní části vozu měnily. takřka závod od závodu.
Mnoho se dá dohledat v knize - Porsche 917 The complete photographic history - http://www.haynes.co.uk/webapp/wcs/stor ... &langId=-1

Jó, jinak mě velmi překvapilo, že EAGLE´S RACE - Universal Hobbies, dělali Gulf č 19 z LeMans 1971 a tu "oploutvenou MARTINI č 4. Na živo jsem je nikdy neviděl, až tady na fóru.

komas

Příspěvek od komas »

Díky Vladovi za podnětnou informaci, o tom "okřídleném" Gulfu z LM 1971 jsem nevěděl, zmátla mě podoba s jiným modelem od téhož výrobce se startovním číslem 2, takže moje skoro kompletní sbírka 917-ek už zase není tak kompletní, jak jsem si myslel :-( Vítěznou Verzi z LM 1971 s č. 22 mám a má jí na stránkách i Jirka, proto jsem ji nefotil.

Pro sběratele Jirku ( a nejen pro něj) se jmenuju Tomáš a protože téma modelů Porsche je moje záliba ( možná spíš i posedlost), hodlám se i nadále účastnit tohoto velmi zajímavého fóra. Vlastní webové stránky s modely teprve chystám,ale pro nedostatek volného času to asi potrvá....

Vrátím-li se ještě k těm 917-ám, tak zcela souhlasím s Jirkou, že by AA mohlo trochu přitlačit tímto směrem a doplnit výrobní řadu o další modely a ani by to nemusely být ty okřídlené verze. Inspirace by se našla

http://cgi.ebay.de/Porsche-917-K-81-LM- ... 2a08446485

http://cgi.ebay.de/PORSCHE-917-K-Le-Man ... 2ea9225d81

Potvrzuji i poněkud odlišné rozměry modelů obou výrobců včetně zpracování zadní části, ale do jaké míry je blíž ten který výrobce, netuším.....

Jirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka »

Jj Tomáši - ta bratří Kremerů z LeMans 1981 - to by byla lahůdka...malá citace z mých stránek -

Možna nevíte...

Porsche 917 se naposled postavil na start oficiálního závodu v roce 1981 a to sice slavné 24 hodinovky Le Mans na okruhu La Sarthe.
Připravil ho tým bratří Kremerů z dílu co se podařily sehnat různě po světě a přizpůsobil ho tehdejším předpisům. Vůz však nebyl tak rychlý, jak se očekávalo (18.misto v tréningu) a pro poruchu pětilitrového motoru posádka Wollek-Lapeyre-Chasseuil po osmi hodinách z 25. místa odstoupila.

Obrázek

http://jirkaautomodely.stranky1.cz/porsche/
Naposledy upravil(a) Jirka dne 15 zář 2010, 14:39, celkem upraveno 1 x.

Drafel

Příspěvek od Drafel »

Setkání SPYDERŮ po letech : :-)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Drafel dne 02 črc 2010, 09:28, celkem upraveno 1 x.

Drafel

Příspěvek od Drafel »

A můj nový kamarád ve sbírce - 997 RSR, se starším (996).
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Fricoolinek

Příspěvek od Fricoolinek »

Jak byste ohodnotili Panameru od Noreva? Dočetl jsem se tu, že Porschata od Norevu jsou spíše slabá, nicméně vyjímky jsou (997) - takže, je Panarema spíše tou vyjímkou nebo je slabá? Viděl jsem jí dneska u MACů (tedy, jen na neprůhlednou krabici - vyndavat jsem si jí nenechal) a dost se mi zalíbila, ta cena je skutečně pěkná. Jako kdyby jí dělal AA třeba za 2500 Kč, tak by se mi do toho nechtělo, ale za těch cca 1650 je to jiná.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

No Panamera od Norevu je opravdu ta velmi slabá-bohužel ;)
Já tento model neřeším,nekoupil bych ho,ani kdyby ho Norev dával za pětikilo....

komas

Příspěvek od komas »

Fricoolinek píše:Jak byste ohodnotili Panameru od Noreva? Dočetl jsem se tu, že Porschata od Norevu jsou spíše slabá, nicméně vyjímky jsou (997) - takže, je Panarema spíše tou vyjímkou nebo je slabá? Viděl jsem jí dneska u MACů (tedy, jen na neprůhlednou krabici - vyndavat jsem si jí nenechal) a dost se mi zalíbila, ta cena je skutečně pěkná. Jako kdyby jí dělal AA třeba za 2500 Kč, tak by se mi do toho nechtělo, ale za těch cca 1650 je to jiná.
Pokud jde o Panameru, pak to sice není výrobní špička výrobce Norev, ale model to zase tak špatný není, alespoň dle mého názoru. Koupil jsem si dealerskou černou verzi turbo a modelu musím vytknout jen příliš malá kola a zase příliš velkou světlou výšku ( když jsem viděl Panameru v měřítku 1/1, tak je skutečně mnohem nižší auto, než tento model). Slícování dílů, kvalita laku a zpracování interiéru je na velmi dobré úrovni, cena kolem 45 Euro je myslím odpovídající hodnotě modelu. Ale přiznávám, že pokud by stejné auto dělal třeba Autoart či Kyosho ( zatím o ničem takovém nevím), pak neváhám a měním.....Tomáš

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“