IXO Museum
Re: IXO Museum
Taky se těším, to auto se mi líbí od doby, kdy jsem ho koupil jako Ypsilonku..a to už je fakt dávno
Jupííííí, Lancii Asturu mám na stole, je nádherná Určitě hezčí než Altaya, kterou mám už od předloňska
Plán edicí IXO MUSEUM 2010:
MUS026 Mercedes 130 (W23) 1934 Red/black
MUS030 Cord 812 1937 Blue
MUS033 Chrysler Airflow sedan 1936
MUS034 Mercedes 200V G5 1938 Green
MUS035 Panhard 6CS 1935
Nejvíc se těším na Cord a Panhard
MUS026 Mercedes 130 (W23) 1934 Red/black
MUS030 Cord 812 1937 Blue
MUS033 Chrysler Airflow sedan 1936
MUS034 Mercedes 200V G5 1938 Green
MUS035 Panhard 6CS 1935
Nejvíc se těším na Cord a Panhard
-
Tak Lancia už konečně dorazila i ke mně - Foxíci si dali na čas.
Z těch modelů pro rok 2010 se rovněž nejvíc těším na ty dva zmíněné - zvláště na Corda. Jsem rád, že zvolili modrou variantu (asi proto, že černou má Altaya). Jednak se mi nejvíc líbí a taky proto, že té černé je potom zbytečně moc.
Tak hlavně je nepropásnout
Z těch modelů pro rok 2010 se rovněž nejvíc těším na ty dva zmíněné - zvláště na Corda. Jsem rád, že zvolili modrou variantu (asi proto, že černou má Altaya). Jednak se mi nejvíc líbí a taky proto, že té černé je potom zbytečně moc.
Tak hlavně je nepropásnout
Přesně tak Airflow taky vypadá dobře, Mercedesů už je moc...
-
Jen doufám, že budou i nadále pokračovat ve vytýčeném trendu a postupně se dostane na všechny modely, které má Altaya. Je tam ještě pár hezkých kousků, na jejichž zpracování od IXA jsem velmi zvědavý. Altaya má pro mě sběratelskou hodnotu, protože je v kompletní podobě obtížněji dostupná a jako takovou ji beru. Ale s těmi leptanými díly, jemným zpracováním a pochromovanými díly od IXA se to nedá srovnávat.
Zvláštní je, že některé modely IXO Museum mají barvu stejnou jako Altaya a jiné ne, asi nějaký důvod bude...
-
Když koukám na obě ty kolekce, tak myslím, že stejnou barvu zvolili hlavně u těch modelů, které existovali pouze v jednom barevném provedení, nebo byl daný barevný nátěr typický. Pokud porovnám ty ostatní, tak to vyjde tak napůl - jednou vede Altaya, jindy IXO. Pro mě je samozřejmě lepší, když se budou barevně odlišovat i za cenu, že na ně zbyde méně atraktivní nátěr. Když už budu mít všechno dvakrát, tak ať je to aspoň jinak barevné.
Tak to asi bude , některé předlohy existují pouze 1x a právě v barevnosti podobné modelu
Dá se koupit katalog pro IXO Museum? Vím, že je celkový katalog na CD, ale jsem spíš na barevný tisk, je to úplně jiný pocit, než čumět na monitor Něco barevného je vidět ve vitrinkách v Norimberku, ale vypadá to spíš na jednotlivé listy v kroužkovém šanonu nebo tak nějak...Neví někdo??