Kaleidoskop slavných vozů Škoda

Odpovědět
marklukes

Re: Kaleidoskop slavných vozů Škoda

Příspěvek od marklukes »

EasyDaviD píše:
11 bře 2021, 20:13
No, netušil som, že by to mohlo byť tak skoro, ale už sa dá predobjednať od IXA Š 1200 (červená) a Spartak (béžový), zatiaľ bez termínu (asi druhá polovica roka) :) .
Nějaký odkaz?

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Nechcem robiť reklamu, časom pribudnú určite aj ďalší predajcovia - Škoda 1202 a Škoda 440 Spartak
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Tak to je teď dilema. Kupovat od DA, nebo počkat na IXO? Pokud bych měl ny výběr mezi oběma verzemi, volil bych IXO. Ale nikde není psáno, že IXO vydá všechny modely (moc bych s tím nepočítal), resp, které vydá. Takže je to sázka do loterie, můžu mít dva modely, ale nemusím mít žádný. Zajímalo by mě, v jaké sérii to IXO vydá. Jestli použije CLC, nebo restartuje sérii IST. V každém případě jestli se IXO pustí do Škodovek za 23 éček, tak to bude opravdu už pro Abrex rána z milosti. Pak už nebude moci konkurovat ani kvalitou, ani cenou. No to jsem přehnal, kvalitou modelů vyrobených v ČR nemůže Abrex konkurovat nikomu. Jo, vlastně může přežívat díky "limitovaným edicím" - nalepí obtisk a hned je model o tisícovku dražší. :D

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Tak už sa pridali aj ďalšie eshopy s predobjednávkami (retro-auta a aj modelsnavigator) :) .
Čo sa týka dilemy, či si počkať na IXO, tak ja budem v Kaleidoskope pokračovať. Práve preto, že nikto netuší čo IXO vydá a či vydá všetko alebo iba niečo a hlavne kedy. Lebo ak ich má byť 80+, tak toľko ich IXO vydá asi ťažko - toľko modelov od jednej značky ešte v ponuke nikdy nemal, ale kto vie :) .
A popravde ak porovnám Tatru 600 ktorú nakoniec vydalo aj IXO (po x rokoch od kultoviek) s tou tmavošedivou z Kultoviek (strieborná je čo sa detailov týka chudobnejšia), tak jediné rozdiely sú v leptaných stieračoch, farbe interiéru a karosérie a vytrínke, takže som do T600 od IXA nakoniec ani nešiel. No a Kaleidoskop má interiér tiež farebný, takže bude rozdiel asi len v stieračoch, farbe karosérie a vitrínke. Takže uvidím až budú reálne fotky, či to za to bude stáť.
Každopádne má Abrex obrovský problém.

EDIT: Tak Spartak CLC370N a 1200 CLC371N

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Bezva! Mě by nejvíc zajímalo, zda budou i meziválečné Škodovky. Zatím jsem na žádné signály nanarazil...

marklukes

Příspěvek od marklukes »

H+H+ píše:
13 bře 2021, 12:10
Bezva! Mě by nejvíc zajímalo, zda budou i meziválečné Škodovky. Zatím jsem na žádné signály nanarazil...
Já bych chtěl Laurin a Klement - jakékoli. :) Ale oni asi pojedou jen Škodovky.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Chápu, ale pro mě spíš 30. leta. Kdo ví, třeba se něco najde :|

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Zatiaľ najstaršie, o ktorých sa vie, budú Škoda 1102 Roadster a VOS oba +-1948. No tiež dúfam, že budú aj staršie modely. Inak L&K by byť kľudne mohol, veď do histórie Škody patrí.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Pak by mohla být i Hispanka. Ta by se mi moc libila a Škodovka to byla jednoznačně. Následně by mohla být v kolekci Museum 8-)

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Tak ono Hispano Suiza H6C už v MUS005 vyšla a od H6B (v licencii Škoda) sa zas tak moc nelíšila, takže by s ňou ani nemali moc práce :) .

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“