Fricoolinek píše:No, AutoArt to zrovna neni...

No, taky jsem koupil. Je to bezesporu atraktivní předloha, ale zpracování a materiály opovídají ceně. Například po odšroubování z podložky jsem zjistil, že pneumatiky jsou z nějakého měkkého "žůža". Myslím ale, že podobný model by měl vlastnit každý a podívat se na něj, až bude přemýšlet o koupi nějakého IXO nebo Minichampsu a budou se mu zdát moc drahé...
Jinak si myslím, že prodávat modely jako přílohy v časopisech je výbormý nápad - prodá se daleko víc (soudím tak podle zájmu, který mi ventilovaly prodavačky ve stáncích), čili i cena se může snížit (co takhle Abrex v časopise za jednotnou cenu 199 Kč - pokud to čte někdo z Abrexu

). A kovové modely se dostanou i do malých měst a vesniček - a lidé zjistí, že něco takového jako krásné kovové modely vůbec existuje. Dva krámy v Praze jeden v Ostravě dle mě na obecné povědomí o kovových modelech nestačí.
A ještě jedna věc se mi na prodeji v časopisech líbí. A to je pár stránek o historii předlohy modelu a značky výrobce. Možná existují lidé, kteří sbírají kovové modely je kvůli tomu, že se jim líbí a historie je nezajímá, ale já po koupi každého modelu pak sháním info na internetu - někdy se najde víc informací, někdy míň, někdy informace, které jsou i v rozporu. Je s podivem, že nikdo z renomovaných výrobců toto nemá - ani na internetu. No, možná prodávají dobře a další podporu prodeje nepotřebují

.
Myslím, že dobrý poměr kvalita / cena měla Altaya se svou kolekcí veteránů. Vím, že se tyto modely prodávaly za cca dvakrát víc než Amercom (ale s kvalitou určitě víc než dvojnásobnou) a možná se u nás cenu mezi dvěma až třema stovkama u nás považují distributoři za přehnanou, ale myslím, že při volbě atraktivních předloh a slušném zpracování by obavy mít nemuseli.