Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

Speed

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od Speed »

Stanley píše:Ono by bolo asi veľmi fajn, keby ixo / deAgostini konečne vypálilo rybník Abrexu s licenciou na škodovky ... V Abrexe by sa potom konečne prebrali zo svojich chorobných predstáv o množstve pripravovaných noviniek... :!:
S týmto nesúhlasím, nebyť Abrexu by sme škodovky nemali v takejto kvalite, pretože Ixo pri vývoji modelov značne šetrí na detailoch, keďže sa balia k časopisom za nízke ceny. Ist models sú síce lepšie vypracované, ale chyby v podobe súčiastok ktoré nekorešpondujú s modelovým rokom, sa neodstránia ani na drahších verziách. Je mylné sa domnievať, že by Abrex hociktorý nostalgický model vyrábal, keby sa objavili aj pod značkou Ist.
Vďaka Abrexu môžeme zbierať škodovky v dobrej kvalite za priaznivú cenu, i keď je veľa nepodarkov, to sa však dá vyriešiť osobným výberom modelu v predajni.

A čo sa týka množstva modelov, vari je 13 druhov retro modelov 1:43 a ich ďalšie špeciálne prevedenia od takej malej firmy akou je Abrex, málo? Od roku 2007 to vychádza na takmer 2 kompletne nové modely ročne, nerátajúc modely nových škodoviek, Pragoviek, Jáw, rally verzie a modely 1:72, 1:24, 1:18.
A to som ešte nerátal fakt, že keždý model sa objaví vo viacerých farbách, zatial čo Ist vydáva každý model v jednej farbe, poprípade po x rokoch v ďalšej a tým to končí.
Abrex robí chybu len pri nedostatočnej výstupnej kontrole kvality a v politike uverejňovať nereálne termíny uvedenia na trh. Ale to nám predsa neuškodí.

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

Abrex není jediný kdo má licenci na Škodovky ( Spark je další v tomto měřítku). Ale věřím že zakročí proti uvedení Š 1000 MB do kultovních aut u nás tak jak to udělal se Š 120. Kdo kultovní auta sbírá od začátku tak s 3.zásilkou jsme dostali Š 120 a s 12. Š 1000 MB, obojí od Abrexu.
Poláci už edici protáhli na 170 modelů tak uvidíme jak to dopadne u nás.
Nejvíce se na Tatraplána a Škodu 1000 MB jistě těší překupníci na Aukru. Přitom v polské edici je v archivních číslech Škoda 120 stále na skladě.

Stanley

Příspěvek od Stanley »

No ale ja si myslím, že produkty od Ixa (ako ixo Ist) by vykazovali lepšiu kvalitu, ako tomu je v prípade 110R, 120L či 110L apod. od Abrexu ... ;)

Stanley

Příspěvek od Stanley »

A ešte niečo - myslíte si, že Tatraplánu od Abrexu by sme sa v tomto storočí dožili ? Veď len pozrite, čo je so Sedanom a kde z coming soon od Abrexu zmizol Š Tudor :mrgreen: Ja viem, kritizuje sa to ľahko, ale u Abrexu by sa už tiež mohli pozrieť do vlastného zrkadla...

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Pedro: to jsem si ani nevšiml, že má vyjít Tatraplán a to jsem se nedávno díval..hurá..taky něco českého.

IXO / IST má taky na modelech chyby, jak už tu někdo psal a přitom mají modely dražší. Já jsem třeba od IST reklamoval Fiata 125P s chybou laku. Navíc termíny taky nedrží, spousta modelů dle jejich katalogu loni vůbec nevyšla. Abrex je firma, která alespoň komunikuje, to se o ostatních moc říci nedá. Jednou mě přišla asi po měsíci odpověď z Minichamps, ale od IXA nikdy. U Abrexu je škoda, že nedbají více na detaily. Že nemají stěrače z leptu vem čert, ale třeba zadní čelo u 110R mě vyloženě zklamalo.

Mikesh

Příspěvek od Mikesh »

Mně od Abrexu taky nepřišla nikdy, takže to je asi subjektivní. Ptal jsem se jich na Formana a Pick-upy a nic....

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Tak Abrexu jsem email nepsal, když něco tak se ptám na jejich facebooku a tam odpovídají prakticky na vše a to i stále na opakující se dotazy, kdy bude tohle a kdy tamto :D.

twor70

Příspěvek od twor70 »

Bohužel to u nás s modely Tatra a MB1000 bude asi zlé, neb kopírujeme maďarskou serii, kde už předplatitelům poslali dárek a oznámení ukončení serie u č.130 :-(

miroussm

Příspěvek od miroussm »

No to stejné jsem četl už na virtu. Raději si to nějak pojistit z Polska, ale nechápu, že v Polsku vycházejí dál a v Maďarsku končí. Uvidíme tady no, ale bojím se, že to bude stejné.

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Zásadná otázka pre DeA je asi veľkosť trhu... ;)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“