Abrex - nové modely
Re: Abrex - nové modely
Před Abrexem vyráběl Škodovky Kaden a za velmi příznivou cenu. Myslím samozřejmě Fabie a Superba. Ty byly kvalitativně srovnatelné s prvními modely Abrexu.( A taky dělali měřítko 1/87 v super kvalitě!). Tak v Česku takový model vyrobit jde. Je to ale o investicích a jejich návratnosti. Možná by měl Abrex popřemýšlet o spolupráci s Kadenem.
Právě,že Kadeny moc levný nebyly,co já si pamatuju,tak byly za 450,- a to už je řádka let,(po ukončení výroby se pak vyprodávaly levněji) a když přišel první model od Abrexu tak byl skoro za poloviční cenu. Jenže cena práce v Číně se taky výrazně zdražuje,však na Facebooku Abrexu Abrex píše,že vydá tiskovou zprávu k přesunu výroby (nebo části výroby)do Čech,ale až se prý doladí detaily - možná to tu někde je pár stránek zpět
Já si myslím že Kadeny stály (Fabia Superby) okolo 200,- Kč. Octavie obě provedení byly za 160,-Kč v roce cca 1998. To si pamatuju celkem přesně, v tu dobu jsem kupoval na burze Felicie, obě verze, po 170,-Kč . To ale nebyly Kadeny i když krabička byla dost podobná. Nejdražší Kaden mám Fabia WRC za tenkrát šílených 550,-Kč a na druhém místě je Superb v krabičce od Norevu s cyklistou ( Tour de France) za 450,-Kč. Běžné modely Škodovek bych tenkrát tolik za peněz nekupoval i když mi je kupoval kamarád ve Škoda muzeu, kde ještě dva roky zpátky byly i modely od Abrexu výrazně levnější. Tenkrát jsem sbíral hlavně měřítko 1-87 a Fabie v H0 tam měli za 70,-Kč (kupoval jsem jich 7ks na přepravník). Zkusím se podívat na krabičky v archivu ale pochybuju že tam najdu cenu. Cenovka je to první co z krabičky odstraním
-
Pánové, v obchode sa zdržuje všetko od balenej vody až po benzín, tak sa nedivte že aj modely zdraželi. Každá firma zadá výrobu do Číny, kde je lacná pracovná sila a potom tá kvalita tomu zodpovedá. Vietnamckí obchodníci vraveli čím viac prúžkov tým viac Adidas.
No, ono se v Číně za poslední léta zdražila pracovní síla ne o něco, ale několikrát. Psali před časem v článcích na webu AutoArtu a prorokovali, že bude ještě hůř. Jen v souvislosti s Abrexem moc nechápu, když v podstatě skoro všechny firmy vyrábějící modely aut vyrábí v Číně (čest výjimkám jako Rio) včetně AutoArtu, dnes již i CMC a nemají problémy s kvalitou, proč Abrex tyto problémy má. Asi to nebude jen v té Číně, ale i technologii a hlavně systému kontroly. Vždyť třeba takové IXO je Čínská firma - takže je vidět, že si Číňani umí poradit i sami o sobě.
V Číně je ještě jedna věc, jsou zajeté výroby a oblasti kde se modely dělají a kde to funguje, samozřejmě jsou i levnější výrobci kde není taková kvalita. Na lidech ti záleží opravdu hodně.
Sbírka modelů Citroën
Podle toho co mi řekli na prodejně, by přemístění výroby do ČR stálo desítku miliónú který nemají.
Taky jsem se tam bavil o tom, že ty světla a mřížka na erko měli použít z elka, ale bylo mi naznačeno, že číňani to pod ruce dostanou celý z formy jako komplet a jakoukoliv úpravu nebo záměnu nezvládnou. Moc mi to do hlavy nejde. Tak proč jim to neupraví ve formě. A hlavně ti zaměsnanci, kteří to už konečně pořádně uměli, tak utekli jinam za lepší výplatou. Tady zase nepochopím proč nemůžou někomu, kdo to zvládal přidat a motivovat je aby zůstali.
Když potom na prodejně vybírám už 5-tý kus a pořád je něco špatně, tak už začínám být orosenej. Potom přemýšlím jestli to za to stojí. "Naštěstí" těch starých modelů za rok moc nevidají.
Taky jsem se tam bavil o tom, že ty světla a mřížka na erko měli použít z elka, ale bylo mi naznačeno, že číňani to pod ruce dostanou celý z formy jako komplet a jakoukoliv úpravu nebo záměnu nezvládnou. Moc mi to do hlavy nejde. Tak proč jim to neupraví ve formě. A hlavně ti zaměsnanci, kteří to už konečně pořádně uměli, tak utekli jinam za lepší výplatou. Tady zase nepochopím proč nemůžou někomu, kdo to zvládal přidat a motivovat je aby zůstali.
Když potom na prodejně vybírám už 5-tý kus a pořád je něco špatně, tak už začínám být orosenej. Potom přemýšlím jestli to za to stojí. "Naštěstí" těch starých modelů za rok moc nevidají.
Hm, asi nevyrábí v Macau.BaRT píše:V Číně je ještě jedna věc, jsou zajeté výroby a oblasti kde se modely dělají a kde to funguje, samozřejmě jsou i levnější výrobci kde není taková kvalita. Na lidech ti záleží opravdu hodně.
Ještě k těm cenám, myslím, že civilní modely 1:43 od Kadenu byly za cca 250 Kč - za tuto cenu byla Fabia hatchback u dealerů Škoda a Superb I byl asi za stejnou cenu. V 2005 přišel Abrex s Octavíí II za 140 Kč (kvalita byla tehdy super). Ale Fabii Kaden začal dělat v roce 1999, tak je otázka, na kolik by to vyšlo dnes, ale pokud by to bylo dneska třeba 400-500 Kč za kvalitně vyrobený model, tak by to asi bylo v pohodě. Na druhou stranu si vezměte, že celokovová T815 8x8 TerrNo s plně funkčním podvozkem od Kadenu stojí kolem 1500 Kč a V3S od Abrexu 1100 Kč. Ale někde jsem četl, že na formu T815 poskytla peníze přímo Tatra, což by byla zase jiná situace...
Když se dívám do archivu Foxtoys, tak tam mají Kadeny Fabie za 290,-, Octavie za 240,- a Superb za 340,-