Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
V Tatrováckém můzeu v Kopřivnici se česká verze T603 prodáva za 200 kč.
Tak T613 je paráda. Jenže ted nastal takový problém. Dnes jsem se byl zeptat na záporožce, do dvou trafik je nedostali vůbec, v jedný pouze jeden kus..V jedný mě trafikantka přečetla dopis, že dodavatel zvýší náklad a že bude vše dodáno se zpožděním na začátku června..tak ted nevim jestli je budou vydávat nebo nebudou nebo jak to bude, jestli si mám zařídit radši předplatný.. A taky jsem si všimnul, že na stránkách kultovních aut zmizela data vydání
Tak jsem teď byl u nás v trafice a Zaporožců tam dnes paní prodavačka dostala celkem 5 ks. Dříve jí kultovky chodily po 2 ks ale požádala o zvýšení dodávky a bylo jí vyhověno.miroussm píše:Tak T613 je paráda. Jenže ted nastal takový problém. Dnes jsem se byl zeptat na záporožce, do dvou trafik ...
Tak já už nevim, kde je mám shánět..když ho neseženu tak se to myslim dá doobjednat že?
Co tady řešíte?!?!Za ty penize jsou ty auta dobrý.Já si je objednal.Uz mi takhle asi před dvema roky utekli kolekce sportovnich aut.Taky od deagostini.Pamatujete?!?Ty neměli chybu.Tohle neni AMERCOM.Po trafikách se to tady moc shánět nedá,ale je zajimavé,že v polsku je seženete bez problemů i několik čísel zpět(a je zajimave ze v prepočtu asi za 140 jenom ta NYSA stojí 190)asi zdejší vydavatel podcenil takový zájem???A neví tady nekdo jestli tady vyjdou také ty speciální edice jako v polsku??a pochybuju že ta 613 půjde sehnat v trafikach o to bude takový zajem.Už teď se na ni klepe takových lidí.
To je pravda, jen nechápu lidi, kteří stále řeší to jak modely sehnat po trafikách. Chápu, když chci jeden kus tak ano, ale když jde o sbírání celé kolekce, tak proč si to takto komplikovat, proč si modely jednoduše nepředplatit? Sbírám komplet modely z Polska a absolutně bez problémů.
No nevím... Možná píchnu do vosího hnízda - Když bych hodnotil to co mi zatím prošlo rukama:kult píše:...!Za ty penize jsou ty auta dobrý....
- nízká kvalita konceptu (málo detailů, nízká kvalita laku, černý interiér, stříbřenka místo chromu...)
- nízká kvalita provedení (poškozený model (promáčklá karosérie, varhánky na laku, poškrábaný lak), špatně osazené prvky(stěrače...))
Za dvě stovky bych se představoval kvalitu Abrexu (Fabie, Oktávka, Superb; abrex má v ceně i krabičku cca za 40 Kč), což není ani zdaleka. A při nákupu to chce vybírat nepoškozený model (i když to jde těžko, je to v blistru, který se leskne a pravá strana není vidět vůbec) - právě toto bych viděl jako hlavní argument proti předplatnému. JInak mám pouze první 603, musel jsem koupit dvě, protože na první byly varhánky na laku, kterých jsem si při nákupu nevšiml.
PS: jinak ty Závodní auta před dvěma roky mě štvou taky. A byly za 99.
Tak to by mě zajimalo kde maj abrex za 200.Jo v loni v Tescu meli ve výprodeji par kusu za 150kč.Modely se snad dají vrátit.Ulomenej stěrač se dá přilepit a ty abrexi dost často dodelavam doma taky a s lakem jsou některý kusy taky na štíru.Dodelaval sem doma i minichaps v 1:18 za 2000.Je fakt že mě ty auta došli v lepším stavu než tam máte vyfocený.Když budem brát kultový auta za 200 moc, kolik by stáli BBURAGA 1:43,tak 20kč ať nežeru.A tim nemam nic proti lidem co zbíraj bburaga.
Třeba tady:
(nefunkční link odstraněn adminem)
Je to za 218, ale maj tam v tom tu krabičku cca za 40. A porovnej s kultovkama třeba to, co je v případě tohoto Roomstera (vzal jsem to náhodně, první volba, co mi vyhledávač ukázal) nejmarkantnější rozdíl - interiér. Nebe a dudy. Asi jsem nestudoval všechny kultovky, ale intuitivně bych řekl, že mají černý interiér všechny. Vůbec černou barvu nemám na 1:43 rád a vyhýbám se jí (zvlášť v interiéru), jak můžu. Je ale fakt, že třeba u T603 nebo závodních vozů Shadow není na výběr (i když T603 jsem na nějakých fotkách na netu viděl červenou s bílou střechou a byla moc pěkná (i když v tomto případě nevím, jestli se jednalo o nějaký současný tuning nebo jestli byly vyráběny i továrně)).
(nefunkční link odstraněn adminem)
Je to za 218, ale maj tam v tom tu krabičku cca za 40. A porovnej s kultovkama třeba to, co je v případě tohoto Roomstera (vzal jsem to náhodně, první volba, co mi vyhledávač ukázal) nejmarkantnější rozdíl - interiér. Nebe a dudy. Asi jsem nestudoval všechny kultovky, ale intuitivně bych řekl, že mají černý interiér všechny. Vůbec černou barvu nemám na 1:43 rád a vyhýbám se jí (zvlášť v interiéru), jak můžu. Je ale fakt, že třeba u T603 nebo závodních vozů Shadow není na výběr (i když T603 jsem na nějakých fotkách na netu viděl červenou s bílou střechou a byla moc pěkná (i když v tomto případě nevím, jestli se jednalo o nějaký současný tuning nebo jestli byly vyráběny i továrně)).
http://www.carmodel.net/start.php?dGF0c ... 0xLTw6PjA=
Ja jsem několik Tater 603 viděl ale v osmdesátych letech s červenymi sedačkami určitě ne.Abrexi mám všechny,takže vim jak vypadají.Ty karoserie tech kultovek jsou ixo jenom deagostini pro zlevněni modelu zjednodušilo detaily.Je rozdíl dát za IXO 500-800.nebo za agostini 200.
Ja jsem několik Tater 603 viděl ale v osmdesátych letech s červenymi sedačkami určitě ne.Abrexi mám všechny,takže vim jak vypadají.Ty karoserie tech kultovek jsou ixo jenom deagostini pro zlevněni modelu zjednodušilo detaily.Je rozdíl dát za IXO 500-800.nebo za agostini 200.