Modely TATRA 1:43

Odpovědět
ja1

Re: Modely TATRA 1:43

Příspěvek od ja1 »

S Tatrami Jamal se roztrhnul pytel. Kromě červené od SSM byla dnes dána do prodeje žlutá varianta od Avtoistorie. Je to stejný model jako SSM jen má plastové stěrače místo leptů, ale za podstatně menší peníze. Navíc žlutá sluší modelu více, než ta červená a navíc nemá celočerná kola, takže je celkový dojem je ještě lepší Zároveň byla dnes dána do prodeje i stavebnice AVD stejného modelu. Obě jsem si objednal a tu červenou,kterou už mám doma jsem mírně upravil - přebarvená kola a na předních vyměněné pneumatiky za širší, doplněna "tykadla" , clona předního okna a zrcátko pravých dveřích. Není to sice podle konkrétního auta,ale i takto vybavené Jamaly byly v reálném provozu.
Přílohy
Tatra 163 Jamal 3.jpg
Naposledy upravil(a) ja1 dne 23 srp 2023, 08:32, celkem upraveno 1 x.

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

Hezká práce! To zrcátko sis dělal sám, nebo je od jiného modelu?

Jen si říkám, jestli není škoda lakovat ta černá kola. Šedá/stříbrná budeš mít na žlutém Jamalu a kupodivu se mi ta celočerná celkem líbí. Ale jestli se ti tak líbí víc, pak je to bez diskuze.

FKS

Příspěvek od FKS »

Žlutá verze od Avto Istoria vypadá podle mě lépe než podstatně dražší SSM. Avto Istoria by měla být jako obvykle ošizenou verzí, ale ošizeně vypadá spíš to SSM, lepší stěrače jsou jen detail. Hlavně ta černá kola působí divně, mělo to být spíše naopak, SSM mělo mít propracovanější stříbrná kola s černými středy a ne to odfláknout celočernými. Teď lituji, že jsem koupil SSM. Prodejci samozřejmě všichni nejdříve pustili na trh SSM a až když se vyprodalo, tak vypustili i Avto Istorii. Také je divné, že obě verze přišly hned za sebou, obvykle Avto Istoria a AVD přišly až s časovým odstupem.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

Farebne sa mi viac páči Jamal v červenej, kamarát má ho už tiež v zbierke. Ja sa prikláňam k červenej verzii, žltá mu moc nepasuje - môj názor.
Strieborné disky to osviežili, spestrili. Ale aj s celočiernymi je to OK.
No žltá aj červená verzia v poličke vedľa seba bude pekne pôsobiť.

ja1

Příspěvek od ja1 »

RosaV8 píše:
22 srp 2023, 20:24
Hezká práce! To zrcátko sis dělal sám, nebo je od jiného modelu?

To zrcátko je z modelu T 815 Kaden, které jsem měl navíc a je tedy stejné, jako byly na některých Jamalech. Není to ale pro mě problém si zrcátko dodělat...Od Kadenu je i clona předního okna...Uvažuju ještě o nákupu širokých kol od Marcuse, které dělá pro Své kompletní stavebnice několika verzí Jamalu a od včerejška je nabízí i samostatně. S těmito koly se obchodně Jamal přejmenoval na Mášu, což byla verze pracovního stroje pro lomy a povrchové doly. S těmito koly vypadá Jamal- Máša impozantně. Jen bude nutné vyřešit jejich otáčivé upevnění na modelu. bez úpravy to určitě nepůjde a přilepit je napevno se mi opravdu nechce.

ja1

Příspěvek od ja1 »

Tak žlutý Jamal i stavebnice AVD jsou doma. Tak opravdu jediným vnějším rozdílem mezi modely SSM a Avtoistoria jsou kromě barvy jen jiné stěrače. Jiný je ale ještě interiér, kde u Avtoistorie je celý černý, SSM má šedivou palubní desku a vnitřní výplně dveří. Za mě je přesto opravdu pohlednější model Avtoistoria a to i tehdy kdy se u červené dodělají kola... Kdybych si mohl hned na začátku vybrat, tak bych toho červeného nekupoval...Už jsem ho ale mírně upravil, takže zůstane taky doma...
Přílohy
Tatra 163 Jamal 5.jpg
Tatra 163 Jamal 4.jpg

Dodo 56

Příspěvek od Dodo 56 »

Zdravím přátelé ,včera došla klubová Tatra 815-7 6x6 THT Senegal ,docela zvláštní model. Zase pěkný kousek do sbírky.

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

Jsem sám, kdo si začíná myslet, že v klubu pro rok 2024 budou jen tři modely?

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Z akého dôvodu si to myslíš?
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

Protože mám pocit, že v době, kdy by měl být hotový nebo přinejmenším skoro hotový první model pro rok 2024, budou teprve vydávat poslední letošní model.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“