Klasika
Re: Klasika
Ten je fakt pekný, po Sonette najkrajší. Neo robí modernizovanú verziu so škaredými mohutnými nárazníkmi a svetlami, tak som ho nechcel.
Veľmi pekný a zaujímavý je pre mňa Saab 99, ich prvé turbo bolo na tu dobu výkonný stroj. Dizajn so skoro “kolmým” čelným sklom a taktiež pekne tvarovaná zadná časť robil v tej dobe u nás exota na cestách. Za totality ho v jednej blízkej obci vlastnil farár.
Veľmi pekný a zaujímavý je pre mňa Saab 99, ich prvé turbo bolo na tu dobu výkonný stroj. Dizajn so skoro “kolmým” čelným sklom a taktiež pekne tvarovaná zadná časť robil v tej dobe u nás exota na cestách. Za totality ho v jednej blízkej obci vlastnil farár.
Naposledy upravil(a) Vlad dne 25 črc 2023, 18:01, celkem upraveno 1 x.
Objednal jsem si Saab 9-5 Break 1999 . Je to pro mě celkem úlet, protože jsem tím překročil všechny mantinely. Bude to můj nejmladší modýlek. Skladem není, tak se můžu těšit dlouho:
Jasně, že se chci vrátit do předválečné a těsně poválečné klasiky, ale v kovu bohužel nic není. Moje trpělivost není nekonečná
Jasně, že se chci vrátit do předválečné a těsně poválečné klasiky, ale v kovu bohužel nic není. Moje trpělivost není nekonečná
Ak si chce človek uchovať dobrú náladu, tak to občas inak nejde, iba úletom
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Minule sme tu spomínali model od Autocultu Aero 50 Dynamic od Sodomku a Autocult predstavil opäť zaujímavú rezinovú novinku - brnenskú Z4 pre 1000 mil Československých.
- Přílohy
-
- IMG_2672.jpeg (67.48 KiB) Zobrazeno 433 x
Bude ještě třetí Dynamic. Myslím, že se mu říká Arizona:
Tretí
Možno časom bude celá kolekcia Dynamikov.
Možno časom bude celá kolekcia Dynamikov.
Krásné by bylo kupé na podvozku Aero 30. Prý byl použit z důvodu netrpělivosti zákazníka. Je to vlastně celkem nedávná historie a přesto se s jistou neví, kolik Dynamiků vlastně vzniklo. Někdy mám pocit, že se lépe získávají informace o středověku .
Jinak Arizoně zřejmě chybí nárazníky. Auto bylo údajně použito ve filmu Valentýn Dobrotivý. Tam nárazníky byly, ale jistý si nejsem
Jinak Arizoně zřejmě chybí nárazníky. Auto bylo údajně použito ve filmu Valentýn Dobrotivý. Tam nárazníky byly, ale jistý si nejsem
Opäť som zalistoval v knihe Sodomkových karosérii Aero a píše sa, že voz, ktorý je v múzeu vo Vysokom Mýte a americká Arizona, by pravdepodobne mali byť zhodné vozy 7 a 7a, teda siedmy Dynamic vyrobený v dvoch kusoch. Arizona je farebne prevedená podľa vkusu vtedajšieho majiteľa a detaily asi tiež tak, plus čo si pamätal.
Taktiež sa v úvode uvádza, že sa nezachovali doklady a podklady, koľko Dynamikov bolo s určitosťou vyrobené. Tieto dva spomínané siedme vozy sú uvedené ako posledné vyrobené.
Ináč to kupé Dynamik je fakt najkrajšie.
Taktiež sa v úvode uvádza, že sa nezachovali doklady a podklady, koľko Dynamikov bolo s určitosťou vyrobené. Tieto dva spomínané siedme vozy sú uvedené ako posledné vyrobené.
Ináč to kupé Dynamik je fakt najkrajšie.
Díky! Názory se ovšem dost různí. Například v článku v časopisu Automobil ze dne 22.2.2010 se uvádí, že Dynamiků mohlo být vyrobeno až 9. Ze stejného zdroje, ale ze dne 16.5.2023, jsem se dozvěděl, že poslední vyrobený byl světlý 4 místný kabriolet. Je celkem známá jeho fotka s obytným vlekem