IXO Museum

Odpovědět
H+H+

Re: IXO Museum

Příspěvek od H+H+ »

Bezva! Tak si koupím oba. Snad mi to peněženka schvali :D.

Jinak Norev vyráběl i pěkne Renaulty z 30. let a uzasne Lancie. Tehdy fungovalo IXO normálně, tak jsem je nekoupil ;)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Ještě obrazek 8-) . Je to fakt fesak...
Přílohy
Peugeot 302 Darl Mat Coupe 1937.jpg

Stanley

Příspěvek od Stanley »

No, ak je tak, tak sa teším, inak podľa mňa Norev dosiahol/predčil kvalitu ixa a Minichampsu, tak aspoň niekto, kto usilovne a poctivo/systematicky pracuje na kovových automodeloch, i keď hlavne so zameraním na francúzske predlohy ...

Stanley

Příspěvek od Stanley »

No, ak je tak, tak sa teším, inak podľa mňa Norev dosiahol/predčil kvalitu ixa a Minichampsu, tak aspoň niekto, kto usilovne a poctivo/systematicky pracuje na kovových automodeloch, i keď hlavne so zameraním na francúzske predlohy ...

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Ten je taky hezky:
Přílohy
Peugeot 402 Eclipse 1937 Norev.jpg
Peugeot 402 Eclipse 1937 Norev.jpg (21.5 KiB) Zobrazeno 252 x

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Tak tu máme odpověď od IXA. Tentokrát za všechno může pandemie:

Vážený pane,
děkuji za Váš mail.
Za poslední dva roky jsme neuvedli nové modely do sbírky IXO Museum. Doufáme, že tuto kolekci obnovíme, až pandemie skončí, proto zatím spouštíme pouze aktuální modely. Tato sbírka znamená kopírovat auta v muzeich, získat práva na výrobu replik v miniaturách a není snadné získat správné podminky.
Se srdečnými pozdravy
Antonio Vaz

Jasně, o skutečných důvodech by se dalo diskutovat, ale nic by to nepřineslo. Alespoň jistou naději na nové modýlky dal ;)

marklukes

Příspěvek od marklukes »

No, pandemie v podstatě skončila, a z těch pár modelů z Altaya série nepotřebují nic kopírovat z muzea (mají formy) a předpokládám, že ani s právy není problém. Jediný pozitivní je, že nenapsali, že sérii zaříznou. Ale z toho vyjádření mám pocit, že s nějakým dalším modelem MUS to bude ještě na dlouhý lokty. V Matrixu nebo Autocultu asi umí zmíněné problémy řešit líp ;-)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Taky jsem rad, ze bude kolekce pokračovat. Možná časem budou i nové formy, když zmiňuje kopírování v expozicich. Jasně, že napřed pro trafikove modýlky. Formy nejspis hodlá zaplatit nějaké vydavatelstvi. Docela by mě zajímalo, jakou má ten Antonio ve firmě funkci :)

marklukes

Příspěvek od marklukes »

No, ještě by pak začali chrlit MUS jako teď náklaďáky. :-)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Tak to určitě nehrozí. Myslím, že se něco do kolekce Museum objeví tak v příštím roce. Letos bude na klasiky bída. Maximálně bude nějaká Škodovka v sérii CLC a celkem urcite nějaký youngtimer ;) .

To Norev fakt prijemne překvapil a podle fotek to vypadá fakt na slušnou kvalitu. Pro mě je důležitý i obal. Pokud budou pokračovat v elegantních černých okenkovych krabickach, tak to nemá chybu 8-)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“