Klasika

Odpovědět
Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Re: Klasika

Příspěvek od Dali.B »

Já si myslím, že bychom svými penězi neměli výrobce vychovávat k nekvalitě.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Souhlas! Kazit je nebudu... 8-). To už stejně jsou.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

carabo píše:
30 led 2021, 21:08
Plne Ťa rozumiem a chápem. Moja skúsenosť je taká, že mi z 10 modelov prídu 7 také, že ich musím opravovať či chcem alebo nie.
-
A toto jen potvrzuji. Udělal jsem naprosto stejnou zkušenost s resinovými modely. 1 ze 3 perfektní, 1 ze 3 opravitelný celkem řešitelně, 1 ze 3 pro mě neopravitelný, nebo opravitelný s velkým rizikem. A to myslím, že nejsem úplný nešika, na Bugattce od Matrixu jsem lakoval jednu stranu nenalakované ploutve, na Cordu od Esvalu jsem vyrobil chybějící zadní stupačku, na kolika modelech jsem musel odlepovat a znovu lepit špatně přilepené fotoleptané lišty, lámal jsem a znovu lepil křivě nalepená kola, vylamoval a znovu lepil šikmo nalepenou sedačku, vyráběl kliku ke dveřím, která chyběla a pak vyráběl i tu druhou, aby byly stejné... Ale co udělat s modelem poleptaným od lepidla? Co udělat s modelem, kde nesedí čelní sklo, protože je prostě malé? Co udělat s modelem, který má úplně křivě nalepenou (velmi pevně) masku? Který má úplně křivě odlitou nápravnici? Který má poškozenou dvoubarevnou boční lištu? Pohybujeme se v cenových relacích kolem 100 euro... Tohle už mě přestalo bavit...

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

carabo píše:
30 led 2021, 21:08
Môj najdrahší model aký som kedy kúpil bol za 275 euro. Jedna sa o Sbarro Challenge od výrobcu Autocreation. Keď som ten model našiel na predaj na ebay mesiac som váhal či áno či nie, kúpil som ho.
To čo píšeš je ale trochu iný prípad. Asi som sa mal vyjadriť presnejšie, moja chyba. Celé to, čo som písal sa vzťahuje k modelom, ktoré sa dajú kúpiť normálne v obchode - čiže cenu "umelo" nenavýšil trh, ale je v podstate daná +- iba výrobcom. Sám mám pár modelov, ktoré som kupoval až dodatočne a stáli násobne viac ako keď boli normálne v obchode zohnateľné (tu už je ale na každom zvlášť akú cenu je ešte ochotný za vypredaný model dať) a za ne si hlavu o múr nebúcham ;) . Ja som to vzťahoval na cenu od "výrobcu". A v tomto konkrétnom prípade je aj Brumm za 30 € spracovaný lepšie ;) . Samozrejme je problém ak konkrétny model nikto iný nerobí, ale aj tak mám istú hranicu ceny / spracovania, ktorú prekročiť nemienim ani náhodou (a to by bol aj tento konkrétny prípad).
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Dali.B píše:
31 led 2021, 14:03
Já si myslím, že bychom svými penězi neměli výrobce vychovávat k nekvalitě.
Koukám na Carmodel. Vůbec to nechápu, ale některé ty nekvalitní kousky za nemorální ceny se už vyprodaly. Něco je spatne... :(

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Snad dobrá zpráva pro čekatele na Royale od IXO. Zatím je možno udělat si radost novinkou od RIO :
:)
-
https://www.carmodel.com/rio-models/464 ... 927/142300

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Je krasna, ale myslím, že je to reedice. Nejsem si jistý, zda je správně ta barevná kombinace. Měl jsem pocit, že ten světlý tón byl spis žlutý nebo možná béžový. Barevné fotky samozřejmě neexistuji. Do mojí mini kolekce modylku RIO by se určitě hodila. Už mám tu startovní s karoserii Packard Torpedo. Váhám nad figurkou. U modylku RIO je to nová moda a zatím nevím, zda se mi to líbí. Pozitivní je kov, tradice a výroba v Italii 8-)

carabo

Příspěvek od carabo »

Zdravím páni

Ospravedlňujem sa, že som to chápal inakšie, bral som to tak, že aj na ebay sa dá reklamovať a tiež sú tam zástupcovia kamenných obchodov napr. modelissimo. Ale inak áno mate pravdu, netreba podporovať lajdáctvo výrobcov.

Pozrel som si to bugatti a príde mi za tu cenu hodne jednoduchá, hodne mi pripomína abrex / to je môj názor nechcem sa nikoho dotknúť/ Napr. stierače by som očakával vo vyššej kvalite pri tejto cene. Clona je tiež poriadne hrubá. Neviem, či ten model je hodný toľkých peňazí.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

RIO udržuje takový retro styl. Trošku mi připomíná Ypsilonky a má zvláštní umělecké kouzlo. Možná tu Royalku fakt koupim 8-)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Se vším souhlasím. :-)
RIO je takový oldschool, prostě ještě ta starší technologie a je to fakt taková hrubší práce.... Podobně jako Ypsilonky. Proto sbírám jen ty užitkové.
Cena se mi zdá také vyšroubovaná, přiměřené by bylo tak za polovinu. Ale to bude asi tou figurkou. Já tedy rozhodně nejsem příznivce figurek, jakýchkoli. Nelíbí se mi ani modely F1, kde je v kokpitu jezdec, mnohem raději bez.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“