TATRA 603
Re: TATRA 603
Předpokládám, že součástí kolekce budou i podstavce, aby model stál na nich a ne na kolech.
Včera se mi strhla další platba, tak se těším. Tatra se staví nejlépe z toho, co mi aktuálně chodí domů.
Zítra by mi z Německa měly dorazit čtyři zásilky Trabanta, toho bych dal co do radosti ze stavby hned za Tatru. Na třetí místo stovka a na čtvrtém žigulík, u toho mám radosti ze stavby tak nějak nejméně. Tož tak, vezmu-li to čistě subjektivně.
Včera se mi strhla další platba, tak se těším. Tatra se staví nejlépe z toho, co mi aktuálně chodí domů.
Zítra by mi z Německa měly dorazit čtyři zásilky Trabanta, toho bych dal co do radosti ze stavby hned za Tatru. Na třetí místo stovka a na čtvrtém žigulík, u toho mám radosti ze stavby tak nějak nejméně. Tož tak, vezmu-li to čistě subjektivně.
U Tatry mám Premium a radši jsem to vůbec nepočítal, jen jsem si řekl, že 30,- Kč na čísle mě nezabije. Dostaly mě ty židličky a stoleček, protože to strašně nutně budu potřebovat k obytnému přívěsu, který patří k Trabantu.
-
Je to za cenu prémiové osmnáctiny.
Nějak si fakt nedokážu přestavit, kdyby bylo před někoho položeno devět cingrlat a dostanu 3 900 Kč, prosím. Tedy 433 Kč za kus.
Nějak si fakt nedokážu přestavit, kdyby bylo před někoho položeno devět cingrlat a dostanu 3 900 Kč, prosím. Tedy 433 Kč za kus.
-
A když jsme u toho - kdyby nědko před vás tu T603 postavil (s tím, že by byla dobře sestavená) a řekl by si o 20 000 Kč (o 33% méně než to bude stát). Plácli byste si?
-
...každopádně ti, co se jali ke stavbě Škody 100 (a bylo to na hraně skrz rodinný rozpočet), si teď mohou rvát vlasy, že nebyli více trpěliví a mají jen blbou stovku, namísto majestání T 603.
Pokud k té Š 100 neměli samozřejmě osobní vztah.
Pokud k té Š 100 neměli samozřejmě osobní vztah.
Ale prémiová osmnáctina přece nestojí 3.900,- ale o dost více. Dnes již bohužel.Fricoolinek píše: ↑10 pro 2020, 16:29Je to za cenu prémiové osmnáctiny.
Kdyby tu Tatru vyráběli již hotovou, nebyla by vůbec možnost postavit si ji sám a prodávala se za 20.000,- bez váhání bych ji koupil.
Kdyby byla alternativa jestli složenou za 20.000,- nebo postupně skládat sám za 30.000,- chvíli bych rozmýšlel a pak si asi vybral za 30.000,- protože ta 2,5 letá radost ze stavby za těch 10.000,- stojí.
Když se mi něco líbí, je to vždycky o tom, jestli se mi to líbí natolik, že jsem ochoten cenu akceptovat. 444 korun za jedno cingrlátko je jen střípek v mozaice. Na tahle velká auta jsem si musel pořídit odpovídající vitrínu. Mám tři, do každé se vejdou dvě auta 1:8, nebo auto a vlek. Každá vyšla na něco málo přes 2000,- a bylo to ještě před Tatrou, ta se tam ale nevejde. Jednak je delší, než mi vyhovovalo v době nákupu vitrín a druhak jsou všechny pozice obsazeny. Nějakou stovku stálo LED osvětlení. Abych neměl pracovnu vybavenou stylem "každý pes jiná ves", vyměnil jsem komplet nábytek, aby s vitrínami ladil, bratru 10 tis pryč. A asi by se k nákladům na modely dalo ještě něco připočítat. A na konci je pro okolí nepochopitelná radost, že mám něco přesně tak, jak jsem si představoval a že ta cesta k tomu mě bavila.
-
Dobře, ne "premiová", ale "lepší". Jako relativně dobrý 1/18 jsou klidně i pod 2 000 Kč, tak za 2x tolik už se snad pořídí kvalita.
Jako jasně, no. Mám tu pořád pár nesestavených kitů 1/18 Bburago, u kterých si řikám, že si jednou postavím (samozřejmě je tu nepopiratelná výhoda, že můžete karosářské díly odlakovat a následně si ho nastříkat čím chcete) pro tu radost ze stavby a ne pro to, abych měl co nejdokonalejší miniaturu.
Nicméně ta průmyslově sestavená 1/8 by měla určitě výhodu v tom, že by měla schopnost lépe držet hodnotu. U těch amatérsky sestavených 1/8 člověk nikdy nebude pořádně vědět, jak na tom je.
Jako jasně, no. Mám tu pořád pár nesestavených kitů 1/18 Bburago, u kterých si řikám, že si jednou postavím (samozřejmě je tu nepopiratelná výhoda, že můžete karosářské díly odlakovat a následně si ho nastříkat čím chcete) pro tu radost ze stavby a ne pro to, abych měl co nejdokonalejší miniaturu.
Nicméně ta průmyslově sestavená 1/8 by měla určitě výhodu v tom, že by měla schopnost lépe držet hodnotu. U těch amatérsky sestavených 1/8 člověk nikdy nebude pořádně vědět, jak na tom je.
Tak chvíli jsem uvažoval, že dám předplatné dvojmo a jednu sadu bych pak prodal za pár let nesestavenou.
Je naprosto jasné, že sestavená nikdy nebude mít takovou cenu jako nesestavená - je to jako Lego... Ta sestavená už prostě nemá tu přidanou hodnotu z radosti to stavět. Ale pak jsem si řekl, že to dlabu, že nebudu jako nějaký překupník.
Ale napsat toto : Jako relativně dobrý 1/18 jsou klidně i pod 2 000 Kč , no tedy... To by tak mohl napsat někdo, kdo byl 10 let někde na pustém ostrově a teď se ještě nezorientoval. To je tedy relativita s velkým R.
Je naprosto jasné, že sestavená nikdy nebude mít takovou cenu jako nesestavená - je to jako Lego... Ta sestavená už prostě nemá tu přidanou hodnotu z radosti to stavět. Ale pak jsem si řekl, že to dlabu, že nebudu jako nějaký překupník.
Ale napsat toto : Jako relativně dobrý 1/18 jsou klidně i pod 2 000 Kč , no tedy... To by tak mohl napsat někdo, kdo byl 10 let někde na pustém ostrově a teď se ještě nezorientoval. To je tedy relativita s velkým R.