TATRA 603

Odpovědět
petrinza

Re: TATRA 603

Příspěvek od petrinza »

JJ, konečně čísla 3+4 včera dorazila. Sice už stavím modelů 1:8 několik (Lada, Škoda 100, Trabant), ale přesto mě rozměry T603 v tomhle měřítku ohromily.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Ty jo! 4 akce rozjeté, to koukám. :D
Jak to vypadá s kvalitou u jednotlivých modelů?

petrinza

Příspěvek od petrinza »

Kvalita, ono je to všechno v dobré kvalitě, nicméně je tam znát určitý vývojový posun. Nejstarší z modelů je Lada, některé díly jsou tam subtilnější, spoje dílů, které se nešroubují, jsou takové fórovější, s hadičkami se trochu hůře pracuje, na modelu se lámou v podivných úhlech. Na některých plastových součástkách je poměrně dost viditelná dělicí hrana formy a je nutné začišťovat. Plastové díly často naznačují, že formy na ně už jsou poněkud opotřebované. Je tam prostor k úpravám- Ladu jsem nikdy neměl, takže to tak úplně nepoznám, ale třeba rámeček předních světel tak docela nesedí tvarově se skutečností, přední blinkry mají bílý kryt.. Taky se výrobci povedlo distribuovat číslo se špatnou pneumatikou.
Pak byla asi stovka, dobře se staví, ale předlohou modelu byl už nějaký trochu poupravovaný originál. Ve výbavě je třeba kazeťák, na motoru je pár věcí jinak - třeba palivový filtr. Všechno pasuje, jak má.
Trabant - staví se dobře, co si na Trabant vzpomínám, tak to poměrně odpovídá. Má pěkné koberečky - ze sametové textilní samolepky. Dostávám se k číslům jen jednou za čas, zatím jsem sestavil 27 čísel, která se ke mě dostala ve dvou várkách a pokaždé se bez problémů ta várka zpracovala za jedno odpoledne. Jednu součástku jsem si musel upravit, neodpovídala vyobrazení a nešla by namontovat.
Tatrovka je nejnovější a zdá se mi kvalitativně nejlepší, ale zatím je brzy na nějaké soudy.
Každopádně je u všech těch modelů třeba počítat s tím, že jejich celkovou kvalitu jako maket snižuje použitá technologie stavby - ty šroubky jsou prostě všude a jsou vidět.
Samostatnou kapitolou jsou návody. Stovka je má kreslené, zbytek modelů je má z fotografií. Osobně se mi víc líbí ty obrázky u stovky. Fakticky jsou sice lepší fotografie, je z nich přesně patrné, co kam patří, ale pokud třeba stavíte podvozek, jako teď aktuálně u Lady a u Tatry, tak zkusit vyčíst polohu černého detailu na černém podvozku nebo nápravě, to je trochu oříšek.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Bezva povídání. Docela by mě zajímalo, která fabrika tohle všechno pro ně dělá. Nebo různé fabriky?
Všechno má své výhody a nevýhody. Šroubky používá také CMC, ale takové kultivovanější. Ale já tomu asi dám přednost před lepením. Je pak na tom více vidět ta ruční práce. :)
Jinak mě by se líbilo LaFerrari, ale nesestavené komplety se prodávají za šílené ceny.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

A máme složeno číslo 2 - hlavní skupina světlometů.
-
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/1_8_TA ... eAgostini/
-
IMG_E7544.JPG
IMG_E7548.JPG
IMG_E7551.JPG

T603

Příspěvek od T603 »

Pánové, může někdo pravidelně informovat co bude v příštím čísle. Stránky se totiž neaktualizují. Díky

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

To bohužel nemůžu, protože nemám věšteckou kouli. :) To asi neví nikdo... Rád se nechám překvapit, asi to dříve uvidíme někde na stánku.

T603

Příspěvek od T603 »

Já právě myslím ty v trafice. :D

Karlosek

Příspěvek od Karlosek »

Po přihlášení do účtu mi svítí, že mi odeslali díl 5 a 6, ale nikde není co v něm bude.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Já mám zatím blokaci na kartě na 458,- , takže to jsou další 2 díly (5.6.), něco se tedy opravdu děje. :)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/12 - 1/8“