Modely kamionů, nákladních a užitkových vozů 1:43
Re: Modely kamionů, nákladních a užitkových vozů 1:43
Na osobáky se mi zdá IXO a pod. přeci jen takové trošku jednodušší a obhroublejší, pasuje mi to více k těm náklaďákům. Takže z osobáku jen tatrovky, ty mají výjimku. Bohužel jich IXO moc nevyrobilo, jen 3 typové řady : 77, 603, 613.
Možná ještě bude časem Tatraplan. Formu určitě maji 

Nevím, čím to je, ale stejně se mi ty americké trucky, autobusy a hasičáky líbí tak nějak nejvíc, jsou prostě jiné...
Další přírůstek přímo vyzařuje americkou atmosféru 50.let.
-
IXO TTR005
MACK B-61-T + van semitrailer UNION PACIFIC 1955
-
Více fotek ZDE :
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/truck_ ... N_PACIFIC/
-
Další přírůstek přímo vyzařuje americkou atmosféru 50.let.
-
IXO TTR005
MACK B-61-T + van semitrailer UNION PACIFIC 1955
-
Více fotek ZDE :
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/truck_ ... N_PACIFIC/
-
Je mimořádně povedený. Máš pravdu, že americká užitková auta z té doby jsou jiná a taky se mi líbí. Možná proto, že u nás nebyla téměř vůbec. To ta ze 40. let ano. Ještě začátkem 60. let byla na našich silnicích občas k videni. Politicky to bylo blbě, ale nakladaku bylo málo a petiletky bylo třeba plnit...
Jinak jsem samozřejmě zaznamenal nové pozadí. Moc pěkné a s modýlkem krasne ladi
.
Když ještě přemýšlím nad výskytem amerických kamionu, tak se u nás byly k vidění před revoluci soupravy z Turecka a a dokonce až Iraku nebo Íránu. Už přesně nevím, ale byly i na naše poměry v hruznem stavu
Jinak jsem samozřejmě zaznamenal nové pozadí. Moc pěkné a s modýlkem krasne ladi

Když ještě přemýšlím nad výskytem amerických kamionu, tak se u nás byly k vidění před revoluci soupravy z Turecka a a dokonce až Iraku nebo Íránu. Už přesně nevím, ale byly i na naše poměry v hruznem stavu

No, kupodivu, IXO těch amerik dělá celkem dost, tak je z čeho vybírat.
Možná mají v Americe fajn odbyt, ale uznávám, že trh modylku v USA je mi velkou neznámou.
SCANIA LBT 141 WOLTER KOOPS
Došel jsem k závěru, že IXO má tento model špatně označený, mělo by se jednat o verzi LB, nikoli LBT.
Jestli někdo víte, můžete mi to potvrdit, či vyvrátit ?
Označení Scanii by mělo být takto :
LB - 4x2
LBS - 6x2
LBT - 6x4
Došel jsem k závěru, že IXO má tento model špatně označený, mělo by se jednat o verzi LB, nikoli LBT.
Jestli někdo víte, můžete mi to potvrdit, či vyvrátit ?
Označení Scanii by mělo být takto :
LB - 4x2
LBS - 6x2
LBT - 6x4
Taky bych řekl, ale že je modylek krásný, to poznám urcite
.
Docela by mě zajímalo, jak výroba kamionu IXO funguje. Zda vyrobí celou edici najednou nebo možná podle poptávky postupně. Jasně, že může existovat jenom jako modylek tahace a v několika barvach, případně může mít v rámci reedice jiný náves. Možná proto jsou pro výrobce modelu kamiony tak pritazlive.
Vlastně stejně jako zavodaky. Změní se polep a ejhle máme nový model

Docela by mě zajímalo, jak výroba kamionu IXO funguje. Zda vyrobí celou edici najednou nebo možná podle poptávky postupně. Jasně, že může existovat jenom jako modylek tahace a v několika barvach, případně může mít v rámci reedice jiný náves. Možná proto jsou pro výrobce modelu kamiony tak pritazlive.
Vlastně stejně jako zavodaky. Změní se polep a ejhle máme nový model

Řekl bych, že to dávají postupně, určitě nejkrásnější Fire Engine od IXO už dokonce vyšel reedicovaný 2x - Smeal 105 Aerial Ladder. Jinak zatím něco převážně 2x a reedice se má nyní dočkat i Škodovácký autobus 706 RO. U Berlietu se to dá asi také považovat za reedici, na Perrieru chybí jen chladicí krabice.
-
-
No prosím, a máme tady náklaďák s kódem CLC. Že by tohle mělo vznikat pod označením CLC, to bych tedy vážně neřekl.
-
https://www.modelissimo.de/Modellautos/ ... CLC336.php

-
https://www.modelissimo.de/Modellautos/ ... CLC336.php