Veletrh Nürnberg - sbírka
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Veletrh Nürnberg - sbírka
Pomalu začínám být nemocen z této novinky od CMF. Byla v jednom z těch odkazů na Norimberk. Podle foto se mi to jeví jako osmnáctina???
Ano Bugatti T41 Royale Weymann je hlášen jako 1:18
Sbírka modelů Citroën
Na zkrácení čekání od CMF vyšel:
Mercedes Typ 770K Cabriolet F, grau, RHD, Kaiser Wilhelm II, 1931
Mercedes Typ 770K Cabriolet F, grau, RHD, Kaiser Wilhelm II, 1931
Sbírka modelů Citroën
No, já už jsem po nějakém čase přemýšlení firmu CMF zavrhnul, takže mám zase o starost méně. Prostě mi na těch osmnáctinových resinech celá řada věcí vadí...
můžeš se rozepsat, mam od nich SM 1:18 ve dvou verzích a zdají se mě byt dobré, jak proporčně, tak detaile.
Možná interiér by šel vytáhnout...
Možná interiér by šel vytáhnout...
Sbírka modelů Citroën
Já jsem nemyslel, že mi něco konkrétního vadí na CMF, ale všeobecně na resinech 1:18.
Asi nejvíce mi vadí u klasických vozů, ať už vezmu 30. nebo i 50. léta a pod., kde se vyskytuje mnoho chromovaných lišt, ten mix 3D modelu a 2D lišt. Navíc jsou vesměs nataženy bez přerušení i přes spáry na karosérii. U závodních vozů mi zase vadí použití obtisků na reklamy a zbarvení. Ne vždy bývají kvalitně provedeny, zvláště u negativních hran někdy nedoléhají. A samozřejmě jsou také často přelepeny přes spáry. Dále mi vadí obvyklé řešení skel zvlněnými a nekvalitně usazenými fóliemi. Tohle všechno u resinů v 1:43 tak nerazí, ale také ony mají svá slabá místa...
Prostě jsem se nadchnul, když jsem uviděl Royale, ale mé nadšení mě po racionální úvaze už opustilo.
Jako jeden příklad tento RR od CMF s dekorem brutálně přelepeným přes spáry dveří.
Asi nejvíce mi vadí u klasických vozů, ať už vezmu 30. nebo i 50. léta a pod., kde se vyskytuje mnoho chromovaných lišt, ten mix 3D modelu a 2D lišt. Navíc jsou vesměs nataženy bez přerušení i přes spáry na karosérii. U závodních vozů mi zase vadí použití obtisků na reklamy a zbarvení. Ne vždy bývají kvalitně provedeny, zvláště u negativních hran někdy nedoléhají. A samozřejmě jsou také často přelepeny přes spáry. Dále mi vadí obvyklé řešení skel zvlněnými a nekvalitně usazenými fóliemi. Tohle všechno u resinů v 1:43 tak nerazí, ale také ony mají svá slabá místa...
Prostě jsem se nadchnul, když jsem uviděl Royale, ale mé nadšení mě po racionální úvaze už opustilo.
Jako jeden příklad tento RR od CMF s dekorem brutálně přelepeným přes spáry dveří.
to je pravda zde se to úplně nepovedlo, zase třeba otto to má dělené a páry nepřelepené
Sbírka modelů Citroën