Po ne zrovna nejkrásnějším Duesenbergu, který jsem zde prezentoval naposledy, jsem nyní velmi rád, že právě v předvečer oné nejúžasnější světové akce na téma "klasický automobil", mohu zde prezentovat a zařadit do sbírky automobil nevýslovné krásy.
Stejně jako jiná velkolepá umělecká díla, stvořená, avšak nedokončená, geniálními tvůrci, i zde bylo třeba, aby se našel někdo, kdo se s pokorou a úctou ujme dokončení a jemuž bude patřit náš dík. A tak se stalo, že na základě dochovaných skic a výkresů Jeana Bugattiho, za použití technologií výroby 30.let, Mullin Automotive Museum ve spolupráci se špičkovými americkými designovými studií a specializovanými karosárnami : Stewart Reed Design a Automobile Metal Shaping Company dotvořilo po dlouhých 73 letech ono veledílo.
-
A ano, mi se ho podařilo sehnat, i když už se prakticky nikde nevyskytuje. Až z daleké širé Rusi mi přišel balíček.
-
A nyní tedy od GLM / limit 008/299 -
BUGATTI Type 64 Coupé #64002
-
Z důvodu čistých linií, rytmicky se opakujících, které tvoří vlastně jednoduchou krásu a také z důvodu barevného podstavce, jsem tentokrát nebláznil s květinkovým a pod. pozadím, jen jsem se snažil na fotkách nechat vyniknout tu čistotu.
-
Více foto ZDE :
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/1_43_B ... -2012_GLM/
-