IXO Museum

Odpovědět
marklukes

Re: IXO Museum

Příspěvek od marklukes »

S tím Oplem je to divný, když už má přidělený číslo v minulém katalogu.
Já do všeho z původní kolekce asi nepůjdu - moc se mi nelíbí Alfa Romeo 2500S a Fiat 2800 Vitor Emanuele, u Alvise uvidím, až budou lepší obrázky. Ale to je jen předpoklad. Hodně udělá barva. Třeba Packard Victoria - Altaya - ta zlatá metalíza se mi na obrázcích vysloveně nelíbila, model jsem měl v seznamu "nekupovat" a nakonec ta modrá barva z něj udělala hezké auto a mám ho doma.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Trošku Vám závidím pánové ty Bugattky Royalky. ;)

marklukes

Příspěvek od marklukes »

No ale přibývají pomalu a je otázka, kolik jich nakonec bude. Zatím vyšly 3, Kellner už je jistej, Parkward byl taky v původní sérii Altaya a Weinberger byl vydán v časopisové sérii francouzských aut, takže bych s ním počítal. Zbylých 5 je ve hvězdách ...
Počítám, že IXO dojede původní sérii Altaya, něco dodá ze série francouzská auta, možná nějaký Opel a Mercedes též z časopisových sérií. Při současném tempu to má IXO na pár let :-( Co bude pak, jestli IXO investuje do nových forem pro diecast, jestli půjde do resinu, nebo jestli se na pracné veterány s mnoha detaily vykašle a sérii zařízne (stejně jako už to s některými sériemi udělali), je taky ve hvězdách a čert ví, jestli o tom u IXA už vůbec přemýšlí.
Každopádně je fakt, že série MUS je svým způsobem jedinečná - je to diecast, podle mě s výborným poměrem cena / kvalita.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Vidím to úplně stejně a věřím, že toho Admirala taky udělají. Mozna už je vyrobený a čeká na schválení. Opel má teď jiného majitele.

Jinak z původní rady Altaya se mi líbí všechny a máš pravdu, že hodně záleží na barvě a problém bývá, pokud byl vůz jenom jeden. Dal si myslím, že z te série francouzských aut by se dalo vytěžit víc. Je tam ještě další Salmson, Talbot-Lago a Hotchkiss a možná dalsi.

Pak se tesim, že časem najde nějaké vydavatelství, které nové formy zafinancuje. Třeba už je to ve vývoji, jenom to nevime. Na likvidaci kolekce nesmíme ani pomyslet :D

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Koukám na Carmodel a zjistil jsem, že aktuální novinky IXO ze světa klasických aut jsou už zase vyprodané.Přece nezlikviduji kolekci, která se dobře prodava. :)

Taky jsem pátral pro osvěžení paměti po Fiatu a mě se fakt zdá pěkný. Jenom se trošku bojím provedení těch královských vlaječek. Jinak si auta asi moc neužil a princezna Marie prý dokonce zemrela v pracovním táboře..
Fiat 2800 Vittorio Emanuele III.jpg
Fiat 2800 Vittorio Emanuele III.jpg (60.58 KiB) Zobrazeno 326 x

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Fiat 2800 existoval i v úžasném provedení Cabriolet, ale ten se bohužel zřejmě nezachoval. Modýlek by to byl v kolekci Museum naprosto dokonalý, problém by byl, že není moc známý a blbě by se vytvářela forma
Fiat 2800 Cabriolet 1938.jpg
Fiat 2800 Cabriolet 1938.jpg (102.17 KiB) Zobrazeno 307 x
Dvoubarevné karoserie se mi taky děsně líbí :)

marklukes

Příspěvek od marklukes »

No, do toho bych šel :-)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Taky by se mi líbil a určitě by byla zábava vybrat barevnou kombinaci :D. Barevná fotka nejspíš neni...

trapper

Příspěvek od trapper »

Tak chlapci, přivolali jste to,Jaguar XJ MKI ixo je v oběhu a záhy dorazí do našich vod./ Hurá/

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Jupiiiiiii, to je úžasná zprava :!:

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“