IXO Museum
Re: IXO Museum
Teď je to ten druhý - tmavě modrý XJ. Ten Tvůj byl světle modrý, tuším 420 G. Na ten se tesim ještě vic 

Jo jo, já si je splet. Vypadaj skoro stejně CLC 291 a CLC 292 a to je dělí 10 let.
Jasně, to chápu. Pro jistotu přidávám obrázek:
To jsem myslel, že takhle nové už nesbíráš. Ale je moc pěkný, tohle už je vlastně taky klasika.
Normálka ne, ale tady asi neodolam 

Jinak musím zmínit, že samozřejmě mantinely ve sbírání mám, ale současně ctím zásadu, ze si občas nějaký úlet dovolím. V případě výše uvedeného Jaguaru to zas tak velký není. Rýsuje se totiž v rámci kolekce CLC zajímavá edice kočičáků, která má úhel záběru od 30. do 80. let. Už dávno vysněný CLC287 Jaguar MK V. 3,5 Litre Cabrio 1950 Black sice zatím zmizel z katalogu, ale kromě již vyrobených, zde zmíněných nebo provětraných na FB je naděje na CLC294 Jaguar XJ12C 1974 Red/Black. Formu evidentně mají, protože byl už vydán jako limitovaný na Norimberg 2016
. Těším se, že časem možná i na další. Série už vycházela (nebo ještě vychází) ve Velké Britanii, typické jsou pro ní černé krabičky bez okénka, ale co všechno již vyšlo, to jsem nedokázal dopátrat. Přiznávám, že mě to dost zajímá, protože se podle toho dají odhadnout další vydavatelské záměry. Možná by se mohlo něco objevit i v kolekci Museum. Původní Altaya 1-50 už moc možnosti do budoucna nedává. Kdo ví, ale to určitě bude záležet na odbytu. Úplně nejlepší by bylo, kdyby došlo k objednání pokračování 51-100. Pak by byl další program IXO Museum na spoustu let zajištěný. Že je kde vybírat, to je snadno zjistitelné třeba u Matrixu

Naposledy upravil(a) H+H+ dne 11 črc 2019, 13:06, celkem upraveno 2 x.
Chápu, také mám rád, když v mé kolekci vznikají takové ucelenější podkolekce.
Teď to vypadá, že jsem při slintání nad mladými klasiky zapomněl na nejoblíbenější téma, ale není to vůbec pravda. Během letoska nás čeká přímo lahudka:
Jasně, je to původní Altaya, fotka je to mizerná, ale v kolekci Museum by měl modylek vypadat přibližně stejně. Snad nam Fejsbuk finální podobu brzy praskne 
No já mám dojem, že jsme se teď začátkem roku moc namlsali, řekl bych, že budeme mít štěstí, když bude něco do vánoc.
Jinak z původní série mám v plánu kromě dvou nebo tří všechny, tj. minimálně 8. Něco možná bude ještě z kolekce francouzská auta (MUS069 Renault AG Taxi, T41 Weinberger, Voisin C27 Aeroport...), něco možná bohužel z kolekce Opel ... To jsou všechno modely, které prošly časopisy, takže existují formy. Jestli bude IXO pokračovat ve veteránech a vyrobí nové diacast formy, to je ve hvězdách (aby nešel taky do resinu). Souhlasím, že předloh je nepřeberně.
PS: jinak Kellner se mi po kabrioletu Esders líbí z T41 nejvíc.
Jinak z původní série mám v plánu kromě dvou nebo tří všechny, tj. minimálně 8. Něco možná bude ještě z kolekce francouzská auta (MUS069 Renault AG Taxi, T41 Weinberger, Voisin C27 Aeroport...), něco možná bohužel z kolekce Opel ... To jsou všechno modely, které prošly časopisy, takže existují formy. Jestli bude IXO pokračovat ve veteránech a vyrobí nové diacast formy, to je ve hvězdách (aby nešel taky do resinu). Souhlasím, že předloh je nepřeberně.
PS: jinak Kellner se mi po kabrioletu Esders líbí z T41 nejvíc.
Štěstí přeje pripravenym, a to určitě jsme. Zatím budu cihat. Jak se znám, tak nakonec stejně koupím vsechny
.
Jinak do Oplu se asi moc nepohrnou, když zatim odkopli ten celkem hezky Admiral

Jinak do Oplu se asi moc nepohrnou, když zatim odkopli ten celkem hezky Admiral