IXO Museum

Odpovědět
H+H+

Re: IXO Museum

Příspěvek od H+H+ »

Díky, to mám fakt radost :)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

IMG_20190501_102337_edit.jpg
Zatím jenom ochutnavka :D

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Vskutku muzejní exemplář. Jaguárům se daří. :)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Přesně tak a v kolekci CLC se chystají další. Nejvíc se tesim na SS 100, ale i klasicke sportovní sedany budou fajn. V sérii už snad skončilo období uletu a možná založím samostatne téma IXO Classic Road Cars. Věřím, že by bylo o čem psat :)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Doma jsem prozkoumal Jaguar SS1 pod lupou a bohužel jsem objevil dvě závady. Jeden disk je krive nalepeny a na bočním okně je malá kapka lepidla. Bangladéš je fakt znát, to dříve nebyvalo. Na reklamaci to asi není, protože mám vážné obavy, že by přišel jiný a závady budou horsi. Ostatně problémy s kvalitou montáže mají i podstatně dražší modylky :roll:

Vlastně co se divím, protože kvalita se zhoršila u aut v meritku 1:1. Všeobecně se šetří a má to vlastně logiku. Před 20 lety stala auta přibližně stejně, ale dneska musí mít za stejnou cenu mraky airbagu, asistenčních systému a ostatních blbosti. Bude hůř, protoze auta na elektriku nebude nikdo chtít, výroba klesne a tím i životní uroven. Mozna to vidím moc černe, ale je fakt, že třeba ČR je na automobilovém průmyslu hodně závislá. Pravda, sem to asi nepatri ;)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

To je škoda, ale řekl bych, že to nejsou drastické chyby. Jinak zcela souhlasím. Já už nepočítám, že bych si ještě v budoucnosti koupil nové auto. Tu elektřinu a další chystané buzersystémy ať si EU strčí tamtéž, kde jednou sama skončí. Bohužel... Nafta patří do traktoru a elektřina do kuchyně. ;)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Bezva, taky preferuju benzínová auta a nejlépe bez přeplňovani. Jinak jsem se rozhodl modylek reklamovat, protože závada mě štve každým dnem pořád víc a vic. Přesto věřím, že se výroba v Bangladéši časem zlepší. Je mi jasné, že přejít z pestovani rýže na montáž modylku je náročné a hlavne bude nutná peclivejsi kontrola. Ta zjevně u spousty výrobců a dodavatelu nefunguje a nebo zaměstnávají pracovníky vybavene bílou holi ;)

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Napiš jak reklamace dopadla. Kde jsi kupoval?

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Modylek je ze SmallCars. Jasně, že dám vědět, ale bude to komplikované. Model pro mě objednal a převzal někdo jiný, jsem každý týden služebně mimo Plzen, ale modylek je doma. Jsem na to fakt zvědavý, ale věřím, že se to povede. Základ úspěchu je, aby se zatím v MCW nevyprodal ;)

Jinak stránky IXO models uvádějí další novinkovy Jaguar, nyní v kolekci CLC. Myslím, že XJ MK1 bych měl mít taky. Modrá je dobrá, už je to tak :D

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Ten Jaguar je super, viděl jsem ho před nějakým časem naživo na výstavě (dával jsem sem někam fotku) a je to v reálu krásný kus velkého auta.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“