Klasika
Re: Klasika
Nejedná se o nový přírůstek, dnešní foto jen tak pro radost.
Krásné jarní fotky! Už by mohlo pocasko vydrzet 

Když už jsme u zelené, tak přidávám ještě jednu fotku:
Do dneška jsem netušil, že taková karoserie existuje a myslím, že jako modýlkek těžko někdy bude, ale prý byl vůz vystavený letos na SALON RÉTROMOBILE v Paříži 
Přesně tak, prostředí je taky důležité. Mozna proto rád koukám na detektivní seriály a občas dokonce I na romantické filmy. Dej mě vůbec nezajímá. Ciham na klasická auta a užívám si ta nádherná sídla, úžasná venkovská stavení a malebná centra historických měst. K tomu pečlivě upravené zahrádky a dechberouci parky. Teď to vypadá, že mám náběh k senilite, ale měl jsem to rád vzdycky 

Tak tomu rozumím, někdy mě volá žena, abych se přiběhl podívat na auto ve filmu, se kterým přijel na usedlost nový mladý vesnický doktor 
Takže tím vlastně obhajuji svou menší sbírku roadsterů z 50. a začátku 60. let (ale v 1/18)

Takže tím vlastně obhajuji svou menší sbírku roadsterů z 50. a začátku 60. let (ale v 1/18)

Úplně to chápu. Vždyť i Etore se usídlil v Alsasku. To je opravdu nádherný kraj. 

Jinak koukám každé ráno na novinky a zatím se bohužel potvrzuje trend z veletrhu. Skoro žádná auta z 20. a 30. let. Všude jsou záplavy zavodaku a nakladaku, občas nějaký autobus nebo youngtimer
. Peněžence se to ovšem libi
.
Ještě ten fnuk upřesním. Zajímají mě hlavně auta v kategorii C a D, ale v pohode můžu i E (Post War). Efka a gecka jsou už pro mě moc mlada

Ještě ten fnuk upřesním. Zajímají mě hlavně auta v kategorii C a D, ale v pohode můžu i E (Post War). Efka a gecka jsou už pro mě moc mlada

Letos asi opravdu hlavně ten Esval...
Také sleduji a také mi nevadí pomalejší tempo, mám ještě nějaké resty z minulosti.
Já mám rád i A a B.
Ale jinak tak nějak vnitřně trochu nesouhlasím s vymezením kategorie Post Vintage D. Myslím, že měla skončit před 2. světovou. A pak měla být samostatně 40. a 50.léta. Bylo by tedy o jednu kategorii více, ale zdá se mi, že by to bylo správnější.
Také sleduji a také mi nevadí pomalejší tempo, mám ještě nějaké resty z minulosti.

Já mám rád i A a B.
Ale jinak tak nějak vnitřně trochu nesouhlasím s vymezením kategorie Post Vintage D. Myslím, že měla skončit před 2. světovou. A pak měla být samostatně 40. a 50.léta. Bylo by tedy o jednu kategorii více, ale zdá se mi, že by to bylo správnější.
Zvláštní je, že kategorie F a G nemaji žádné slovni oznaceni - no alespoň o něm nevím. V gecku mám několik oblíbených aut. Třeba Fiat 128 S Coupe 1300, ale uznávám, že je to tim, že jsem jeden v 70. letech vlastnil. Mozna si někdy koupím pro radost modylek