Modely TATRA 1:43

Odpovědět
Bobr8

Re: Modely TATRA 1:43 resin

Příspěvek od Bobr8 »

Že jsem se trochu odmlčel neznamená, že nic nedělám... Připravujeme, již brzy! / Get ready soon!

(nefunkční link odstraněn adminem)
http://sewellel.webnode.cz/
Inzerát:
" Vyměním sekundové lepidlo za třísekundové.
Zn.: Nestíhám lepit ! "

T603

Příspěvek od T603 »

Neví někdo jestli je někde ještě k máni Tatra JK AutoCult.

mildadriver

Příspěvek od mildadriver »

Tatra 148 mix v oranžovobílém provedení http://www.busmodely.cz/produkty/tatra-148-mix

T603

Příspěvek od T603 »

Tak, stojedenáctka je doma. A komplet serie povalečných seriových těžkotonážních tater.
(nefunkční link odstraněn adminem)

Speed

Příspěvek od Speed »

3 kusy Tatroviek 111/147 už mám doma. Mám z nich radosť, ale aj miešané pocity, modely sa mi totiž zdajú príliš jednoduché, hlavne kabíny a rôzne diely prednej časti ako. napr. svetlá či tykadlá.
Skutočné Tatry nemali žiadne chromované ozdoby, čo však na modeloch dvojnásobne bije do očí, tým pádom všade sú veľké plochy streknuté jedinou farbou. Výrobca toto podľa mňa nezvládol dobre, malo tam byť viac drobných detailov. Rôzne otvory na privádzanie vzduchu do motora sú úplne slepé, čo tiež nepridáva k pozitívnym vlastnostiam modelu.

ja1

Příspěvek od ja1 »

modely sa mi totiž zdajú príliš jednoduché, hlavne kabíny a rôzne diely prednej časti ako. napr. svetlá či tykadlá. .............
.............. Výrobca toto podľa mňa nezvládol dobre, malo tam byť viac drobných detailov. Rôzne otvory na privádzanie vzduchu do motora sú úplne slepé....

Model sice nemám, ale myslím si ,že je po modelové stránce jsou v pořádku. Ona totiž "stojedenáctka" byla ve skutečnosti opravdu jednoduchá.Původní konstrukce byla totiž vyvinuta pro německou armádu za 2. světové války. A i když verze,která je předlohou modelu má už jinou,celokovovou kabinu,jednoduchost zůstala. Vzduch pro chlazení motoru byl k němu přiváděn a ohřátý od něj odváděn žaluziemi v přední a horní části kapoty ,které podle potřeby řidič otvíral,nebo zavíral.V zavřené poloze tedy byly opravdu slepé!!! Jen žebrování na bocích kapoty bylo trvalé ,tedy s otvory ale protože to bylo formou vyseklého plechu vyhnutého ven v řadě za sebou,otvory nebyly při bočním pohledu prakticky vidět a na modelu by to musel ztvárnit jedině lept podobně tvarovaný. Jinak modelům kromě madel které byly na horní části kapoty žádný podstatný detail nechybí.Jen ten ,kdo jednotlivé typy opravdu zná by snad mohl namítat,že u cisterny chybí další madla na kabině a u valníku držáky plachtových oblouků v demontované poloze... .Naopak špatné jsou na modelu náboje předních kol, které byly jen na tahači Tatra 141 s kolovými redukcemi. Toho si všimne ale jen ten, kdo "stojedenáctku" opravdu zná...

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Souhlasím, myslím si, že ten model si mnohem víc zaslouží pochvalu, než kritiku.

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Upřímně řečeno, nejsem ani dobový znalec skutečných aut ani nikdo kdo vše nekriticky chválí. Musím však říci, že to co se za poslední půlrok děje nemá obdoby a myslím, že by nikoho ani ve snu nenapadlo, že se vyrobí tolik kvalitních modelů našich aut - náklaďáků. Když pominu diskutabilní dílenské zpracování jinak nádherných modelů Liazů 100 a 110 tak se z toho stále nedokáži vzpamatovat. Je to finančně náročné, ale za tu krásu ve sbírce to stojí. Konkrétně poslední dvě Tatry 147 a 111 v této barvě nekupuji, počkám si až na další barevné variace. Mimochodem i to je něco nepředstavitelného - v kolika barevných schématech se modely vyrábějí... Vážně myslím, že by trocha pochvaly neuškodila.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

sberatel21 píše:Když pominu diskutabilní dílenské zpracování jinak nádherných modelů Liazů 100 a 110 tak se z toho stále nedokáži vzpamatovat.
U té mojí Liazky vidím problém hlavně ve zpracování přední masky. Ten stříbrný rámeček, který ji jako lemuje, není úplně všude stejně široký, maska asi trošku více vyčnívá z karoserie, než by bylo záhodno. Na jedné straně je tam pod tím stříbrným rámečkem takový hrbol, jak ten díl masky stříhali z licího stromečku. Kdyby byla ještě o něco více vsazená do karoserie, tak by to asi ani nebylo vidět. Jinak jsem nic dalšího, co by mi vyloženě vadilo nenašel.
Na hasičské Tatře 148 zase jedno zadní kolo není úplně jakoby dotažené a trošku se viklá a hází osmičku, ale nedá se s tím asi nic dělat. Když ten model stojí, tak to samozřejmě nepoznáte.
Ale celkově jsem s Premium ClassiXXs spokojený.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“