Modely Tatra
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Modely Tatra
svět aut Děčín: T 603-1, červená i černá, cena 3.349 Kč
Já jsem z toho modelu zatím spíše zklamaný, BoSácká Tatrovka vypadá jako zmenšená "603".... ale dražší Foxtoys je divný - a za vyšší cenu. Na BoS nemá.
Radši krásný resiňák, co vypadá jako "603" nežli podivný kovák na kterém vás něco praští do očí hned na poprvé. Teď vydali Taxíka a auto prezidenta Antonína Novotného, ale fakt nevím jestli do toho jít. (Byť těch taxůvek i prezidentských strojů je jen padesát kousků.)
Radši krásný resiňák, co vypadá jako "603" nežli podivný kovák na kterém vás něco praští do očí hned na poprvé. Teď vydali Taxíka a auto prezidenta Antonína Novotného, ale fakt nevím jestli do toho jít. (Byť těch taxůvek i prezidentských strojů je jen padesát kousků.)
Zkusil jsem porovnání fotek modelu a skutečných aut. Na modelu je vyznačena neúměrně dlouhá svislá linka rozšíření blatníku. Ta je snad o třetinu delší, než je ve skutečnosti. To ještě v kombinaci s poněkud odlišným tvarem a velikostí mřížky kolem světel (a tím i jejich jiné velikosti) dělá poněkud jiný look. Jinak to auto nevypadá zase moc disproporčně, ale ten "obličej" je prostě ovlivněný.
Naposledy upravil(a) Marfil13 dne 11 lis 2017, 13:56, celkem upraveno 1 x.
Nechystá ji přece jen BoS i v téhle "early" verzi ?
Jo na těch fotkách je hezky vidět chyba, které se dopustili - zatímco na reálném autě se mezera mezi kapotou a prolisem v blatníku směrem dopředu rozšiřuje, na modelu je tomu naopak. No a když s fotkou modelu a pravou fotkou skutečného auta srovnám tvar výřezu pro přední kolo, tak si říkám, jestli ten modýlek náhodu nemá zespod vyražený "Ites"
Zdravím kolegové , tak dnes dorazil model Tatry 603/1 1957 od FOXE .
Rozměry modelu : D -278 mm ;Š -101,1mm ; V -86,1mm ;Rozvor -146,5mm ;Rozchod -84 mm ;Pneu. ;24x9mm což odpovídá 17''x6,50 .
V přepočtu do1/18 : D- 5005mm ; Š-1820mm ; V-1550mm ;Rozvor-2640mm ;Rozchod-1512mm .
Model je KOVOVY !!!
1, Rámeček světel odpovídá 1. sérii z 1955 .
2, Karoserie odpovídá sérii z 1958-59 .
Lakování karoserie je lesklé ,vnitřní lakování sedaček a polstrování je lesklé což by nemnělo být . MODEL nelze srovnávat s MODELEM od BOSmodel !!! Jiný Typ vozu ani s fotografiemi výše uvedenými , ty jsou z 1960-62 .
Asi tady budu za hajzlíka ale podle mne model ODPOVIDA prvním sériím , TATRA 603-1 .
Rozměry modelu : D -278 mm ;Š -101,1mm ; V -86,1mm ;Rozvor -146,5mm ;Rozchod -84 mm ;Pneu. ;24x9mm což odpovídá 17''x6,50 .
V přepočtu do1/18 : D- 5005mm ; Š-1820mm ; V-1550mm ;Rozvor-2640mm ;Rozchod-1512mm .
Model je KOVOVY !!!
1, Rámeček světel odpovídá 1. sérii z 1955 .
2, Karoserie odpovídá sérii z 1958-59 .
Lakování karoserie je lesklé ,vnitřní lakování sedaček a polstrování je lesklé což by nemnělo být . MODEL nelze srovnávat s MODELEM od BOSmodel !!! Jiný Typ vozu ani s fotografiemi výše uvedenými , ty jsou z 1960-62 .
Asi tady budu za hajzlíka ale podle mne model ODPOVIDA prvním sériím , TATRA 603-1 .
Inu zkus nafotit, těším se na nějakou kloudnou fotku, která to rozsekne
Dodo 56 - 1, Rámeček světel odpovídá 1. sérii z 1955 ??? Nerozumím, pokud vím první prototypy, měly přední kryt světlometů vcelku. A ne dělený na tři části jako u seriove výroby. Ovšem rozměrově zhodný.
Jinak pokud máš i Bosackou, tak prosím o foto na porovnáni.
Jinak pokud máš i Bosackou, tak prosím o foto na porovnáni.
Zdravím ,co se týká rámečků světel je rozměrově shodný s první sérií ale u Fox ho rozdělily příčkami aby odpovídal jimi avizovanému období. Vše je dobře nafoceno v knize Tatra osobní automobily z r.2004. Co se týče fotek zkusím ale umně to bude trochu trvat (nezvládám IT), Bos mám obě barevné verze ,Fox v černé . Ještě model je o 5mm kratší a 9mm nižší i užší 7mm vůči modelu Bos.