Modely TATRA 1:43

Odpovědět
mazarek

Re: Modely TATRA 1:43 resin

Příspěvek od mazarek »

Prý je to zaměstnanec FoxToys a tvrdí, že Phoenix ještě není skladem...toto jsou prý nevhodné dárky. Ono už to příjmení Lapka mluví za vše. Max. bych za model od IXO dal 1500,- Kč...nechápu ceny okolo 3500,- Kč.

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Tak na mě nepůsobil Fox nikdy důvěryhodným dojmem oproti třeba Macu. Kdysi dávno tam pracovali dva prodavači a bylo to úplně o něčem jiném. Když jsem si tam zajel koupit novinky tak mě dokonce dali k dispozici celou krabici a mohl jsem si v klidu vybrat kus, který jsem chtěl. Vybíral jsem si tři různé modely snad hodinu a všechno bylo v pořádku. Dnes je jednak prodejna zmenšená a ochota nijak valná. Pán furt kouká do počítače a je vidět, že mu přítomnost někoho v prodejně nečiní příliš potěšení. Ale to je asi dobou. Prodavači všude jsou špatně placeni a podle toho vypadá úroveň poskytovaných služeb. Stejná nedobrá zkušenost je v brněnském Toyshopu. Prodávají tam na střídačku nějaké dvě důchodkyně a jedna neochotnější než druhá. Člověk si tam jde koupit modely za několik tisíc, ale běda pokud se mu něco na tom daném kusu nelíbí. Zajít 5 metrů do skladu (místnosti vedle) pro další je hrozná dřina a opovážlivost ze strany kupujícího.
S tím prodejem Phoenixe to bude mít asi podobnou souvislost. Šéf dal nejspíš svým podřízeným možnost přivýdělku na něčem co se ještě oficiálně neprodává a nese značku Tatra. Jednoduchá rovnice se 100% výnosem. Já spíš nechápu proč někoho nezaráží debilita kupujících víc než sběratelská etika prodávajícího. Je to ve veřejné internetové dražbě a startovací cena je docela normální. To, že někdo zaplatí dvojnásobek je už opravdu na jiné téma.
Mám ještě závěrem poslední postřeh týkající se Tater za poslední dobu. Předobjednávka nové T815 S1 od SSM v červeno-modrém provedení byla o necelou třetinu ceny dražší než tentýž model, který firma Automodels za týden prodávala a v současnosti aktuálně prodává na svém e-shopu. Jsem bohužel jeden z mnoha, kteří doplatili na svou ochotu a dochvilnost. Myslím, že každá korektní firma uplatňuje opačný přístup ke svým zákazníkům. V této zemi doposud neplatí a obávám se, že kdy budou platit jakékoliv principy založené i na něčem jiném než na výdělku za každou cenu, bohužel.
Naposledy upravil(a) sberatel21 dne 21 črc 2017, 21:54, celkem upraveno 1 x.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

sberatel21

A vlastně ještě jeden postřeh - Kaden vyrobil vojenskou desetikolku v pískové barvě. Do prodeje se dostalo minimální množství, prý byla primárně vyrobena pro Tatru jako propagační model.

mazarek

Příspěvek od mazarek »

sberatel21 píše:A vlastně ještě jeden postřeh - Kaden vyrobil vojenskou desetikolku v pískové barvě. Do prodeje se dostalo minimální množství, prý byla primárně vyrobena pro Tatru jako propagační model.
Ona ještě bude http://www.kovovemodely.cz/tatra-10x10- ... 1-43_p5881

Jen nechápu, proč se dostala sem a ne do eshopu Tatry...stejně tak modré Terrno, Cas a plniče.

sberatel21

Já tomu taky nerozumím a s přibývajícími zkušenostmi negativního rázu asi ani rozumnět nechci. Některé modely jsou jen v některých e-shopech. Každopádně na tom avizovaném ji mají za cenu přes dva tisíce. Běžná cena je přitom méně než 1400 kč a řekl bych, že to plně odpovídá charakteru modelu. Vždyť hasiče 6x6 jsem před měsícem kupoval přímo v Kadenu za 1800. Ono je celkově na tom e-shopu nějak podezřele draho. Možná to je jen dobře promyšlená obchodní taktika Kadenu jak prodat modely v první maloobchodní vlně dráž prostřednictvím vybraného obětního e-shopu a přitom si zachovat dobré jméno. Každopádně to je jen spekulativní úvaha, protože neznám velkoobchodní cenu za kterou ji e-shop od výrobce nakoupil. Za měsíc, dva však mohou být i v jejich nabídce za původní cenu.
Naposledy upravil(a) sberatel21 dne 22 črc 2017, 02:19, celkem upraveno 1 x.

VeňaPV

Příspěvek od VeňaPV »

Sběratel 21: Naprostý souhlas s hodnocením Foxtoys- zákazníci je obtěžují, stejně Toyshop- při nákupu jsem byl svědkem jak volá kolegyni a říká, že tomu chlapovi co chce reklamovat furt model už psát email ani nebude..A automodels.cz- člověk musí řešit dilema zda model koupit za cenu, která může klesnout nebo taky už pak model nemusí být. Já měl štěstí a modrou Tatru objednal až za 1590, ale u predobjednavky mě svrběli prsty hodně...

sberatel21

Tak já to vyřešil šalamounsky tak, že jsem jim tu drahou vrátil v zákonné lhůtě a objednal si až tu levnější. Na hrubý pytel hrubá záplata, jinak se postupovat v pozici zákazníka nedá. A jedna novinka, na SmallCars už nabízejí černou T87 od Neo v 1:43. Podle fotek nevypadá zle, ale opět stejný nedostatek jako u Tatraplánu - ty otřesné lemy oken. Sám jsem na pochybách zda si ji budu pořizovat.

VeňaPV

Příspěvek od VeňaPV »

Poměr ceny Tatra 87 od Nea, neodpovídá kvalitě a autentičnosti, kterou bych si za tu cenu představoval. Zatím ji nekupuji, možná v budoucnu pokud bude někde za lepší peníz. Za tu cenu mám kdejakou nákladní Tatru.

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Tek to NEO je teda bieda, obzlášť keď to porovnám s T87 od Matrixu, ktorú mám doma a nebola ani o moc drahšia.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

Tatra4ever

Příspěvek od Tatra4ever »

Tak další kousek od Premium ClassiXXs bude Tatra 111 C CAS 12 Fire Truck (Hasiči) 1958
http://www.modely-auticka.cz/cs/priprav ... -1958.html

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“