Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
A není lepší si koupit "R" od Abrexu ? Vždyť ty Kultowky jsou - co jsem pochopil, dost šizené, spíše hračky než modely ? (Já mám jen černou 603, koupil jsem si jich tehdy víc (za tu cenu) a hraju si s nima na "ňákou delegaci") - na nic jiného se to ani nehodí.
Není. R-ko od Abrexu je sice co do zpracování detailů velmi dobré ,ale proporčně se jedná o totální úlet - je úplně mimo. To už tady myslím všichni vědí.Samostatně se to snad ještě snese, ale mezi jinými modely je totálně mimo. Nedá se postavit vedle Š 110 L (také Abrex ) a už vůbec ne vedle Š130 RS (např. Spark) se kterou mají mít naprosto stejný skelet a tedy i siluetu. Ani R-ko od NEO není úplně proporčně to pravé. Takže R-ko od De Agostini je opravdu nejlepší, protože chybějící detaily lze dodělat a model tak vylepšit, ale proporčně tvar karoserie upravit nejde. A pokud jde o T 603 ,tak existují další výrobci, kteří prakticky stejný základ modelu dotáhli doděláním detailů na plnohodnotný model. Ovšem za jinou cenu!!! A o tom to je.Takže v časopisových edicích jsou za tu cenu modely takové ,jaké jsou, tedy více ,čí méně ošizené o detaily a proto jsou za tu cenu. A pokud chce sběratel model lepšího zpracování, tak má většinou možnost volby koupit model za vyšší cenu. Je to otázka priority sběratele, zda kvantitu, či kvalitu. Mimochodem, šikovný sběratel - modelář má další možnost a to z levného dobrého základu udělat špičkový model...Jako třeba právě z R - ka...AlCZ píše:A není lepší si koupit "R" od Abrexu ? Vždyť ty Kultowky jsou - co jsem pochopil, dost šizené, spíše hračky než modely ? (Já mám jen černou 603, koupil jsem si jich tehdy víc (za tu cenu) a hraju si s nima na "ňákou delegaci") - na nic jiného se to ani nehodí.
Já měl za to že DeAgostini=IXO ?
-
Naprostá většina kultovek je vyrobena ze stejných forem jako plnohodnotné modely Ixa. Nesouhlasím, že to jsou hračky jen z toho důvodu, že občas nemají něco dobarvené, "pochromované" nebo jsou osazeny hruběji vyrobennými detaily jako jsou stěrače, zrcátka atp. Na Erko se už hodně těším a chtěl jsem si ho pojistit přímo u samotného DA. Jsem váženým předplatitelem celé kolekce a požádal jsem je o zaslání č.8 v počtu 5 ks. Domníval jsem se, že z titulu lukrativního zákazníka, kterého si chtějí udržet a velmi si ho váží jak neustále píší se budou snažit vyjít vstříc a přesto jsem se dočkal suché odpovědi, že to nejde, protože to mají od vedení zakázáno. Takže zbývají trafiky, protože Erka chci mít určitě víc než jeden kus. Bohužel, postupem času chodí do trafik méně a méně kusů. Tímto tempem bude do 10. čísla chodit jediný.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
V nedělu nočni, jo? Tož rano v ponděli si nechej zajit chuť na erko, bo su velikonoce. Vyraž radši na šmigrust a erko odlož na utery...T603 píše:Tesco v OV Dačky jsou. Ale až bude erko tak naštěstí mám v neděli noční, tak hned rano skočím u nas do trafiky.
Mě napsali, že čísla navíc jdou objednat (pro předplatitele), ale až potom, co daný model vyjde. Čili nejde objednat více ks dopředu, ale když už model vyšel, tak číslo navíc na objednávku pošlou. Alespoň to mám vyzkoušené na Š120, kterou mi navíc poslali. Jestli tedy budou u erka jiná pravidla těžko říci, ale je to asi možné.
Včera jsem byl v pražském Globusu a z asi 20-ti Dacii, které tam měli v pondělí, již jen jedna, takže zájem asi je.
Je úterý po Velikonocích. Mělo tedy vyjít R-ko a u nás v trafice nic....
U nás v trafice 4 modely zamluveny a od dodavatele přišly jen tři . Tak jsem zvědav kolik se toho objeví u překupníků na Aukru a pod.
Naštěstí mám kolekci objednanou a tak mě snad R-ko nemine.
Naštěstí mám kolekci objednanou a tak mě snad R-ko nemine.
U nás přišlo R-ko jen jedno, naštěstí čekalo na mne.