Poslední přírůstky

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
AlCZ

Re: Poslední přírůstky

Příspěvek od AlCZ »

Teda, nechápu že jsem ty osmnáctinové Warťasy nikde neviděl... Doufám že Foxtoys tu Volhu co nejdřív nechá předělat na VB.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Už je doma :

LANCIA Delta S4 Stradale (1985)
R4 • 1759ccm • DOHC 16V • supercharger + turbo • 184kW (250ps)

Krásný diecast, na motoru snímatelný plastový kryt, pod ním pěkně udělaný motor, jo to bývaly časy...

Obrázek
Naposledy upravil(a) Dali.B dne 23 bře 2018, 19:16, celkem upraveno 2 x.

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Dnešní přírůstek od MCG
Volha M24 Volkspolizei

Obrázek
Sbírka modelů Citroën

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Citroën 2CV
Solido 1/18

Obrázek

Obrázek
Sbírka modelů Citroën

Jirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka »

Něco, přes deset kilometrů vzdušnou čárou od mého rodného domu, se nacházel někdejší "silniční závodní okruh Havířov-Šenov". Bylo to, to nejbližší místo od mého bydliště, kde jsem mohl, ve své době vidět závodit i nějaký ten "pořádný zápaďácký závoďák", a to díky tamním mezinárodním závodům. Tak tomu bylo i v květnu 1977. Dodnes si vzpomínám, jak v parkovišti závodních vozů stál přepravník v barvách MEMPHIS BMW rakouského jezdce Seppa Manhaltera a u něj naleštěné závodní BMW 3,5 CSL, ano právě to, které rok předtím startovalo také ve slavné 24 hodinovce v LeMans (v jiných barvách #43) s posádkou D. Quester, A. Peltier A. Krebs, ovšem kvůli požáru motoru tehdy závod nedokončili.
Proč o tom píši, a právě nyní?
Protože po bezmála čtyřiceti letech od onoho 22. května 1977 mám na stole před sebou model 1:18 výše uvedeného BMW 3,5 CSL právě v provedení ze závodu Havířov-Šenov International 1977 od fy PMA MINICHAMPS. Co stojí, za tím, že tato firma vyrobila model z tohoto závodu nevím, modely "cestovních závodních vozů" :-) nesbírám, ale mít model vozu, který jsem viděl závodit, jak se říká "za humny", tomu prostě nešlo odolat a v žádném případě nelituji toho, že jsem si ho koupil. Sehnat ho nebylo jednoduché, na krabici je totiž uváděn limit 300 kusů. Troufám si tvrdit, na základě výše popsaného, že tento model je opravdovou raritou mé sbírky, která se v těchto dnech stává "plnoletou", jinými slovy, tyto "autíčka" sbírám již osmnáct let.
K samotnému modelu - mám jej od pana Borského SVĚT MODELŮ, za což mu děkuji a model je to opravdu velmi povedený. Neshledal jsem na něm žádné vady, ať už slícováním jednotlivých části, nálepek, laku, geometrie podvozku, má krásné průchozí žebrování atd...prostě se jedná o jeden z mála poctivých "otevíracích kovových" modelů, které se dají v dnešní době (ne)koupit, za rozumný peníz a to pravděpodobně i díky tomu, že model vychází z forem, ze kterých se modely vyráběly ještě v době, kdy výrobcům záleželo na kvalitě svých produktů.
A co vy?
Pochlubte se, vy co také sbíráte modely závodních vozů, byli jste na nějakém závodě, nebo rally a nyní máte ve své sbírce model identického vozu, který jste tam viděli?
Já mám to štěstí, že toto "BMW" je již třetí model mé sbírky, (po PORSCHE a TOYOTĚ z LeMans 2014) o kterém to mohu směle prohlásit.
Obrázek

Lubos5340

Příspěvek od Lubos5340 »

Gratuluji, že jsi narazil na kus, kterému zadní kola nešmajdají jako straé Octavii ze 60.let když nabourá do obrubníku.
Zdaleka ne všechny modely jsou geometricky v pořádku. Na e-bayi už byly vidět hrůzy, které bych doma nechtěl.
To se týká všech doposud vyrobených "nových" 3.5 CSL.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Myslím si, že tyhle 3,5CSL patří k tomu nejlepšímu, co kdy Minichamps vytvořil, ještě M3 GTR, Audi Quattra IMSA, některé starší Bentleye, Maserati Tipo61, první MB SL 500, některé závodní Porsche.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Přidám také svůj poslední přírůstek, AUTOart Signature :

PORSCHE 908/03 Spyder
B8 • 2996ccm • 2xOHC 16V • 265kW (360ps) / 8400rpm
1000km Nürburgring 1971 • Jo Siffert / Derek Bell DNF

Obrázek
Naposledy upravil(a) Dali.B dne 23 bře 2018, 19:19, celkem upraveno 2 x.

Lubos5340

Příspěvek od Lubos5340 »

Dali.B píše:Myslím si, že tyhle 3,5CSL patří k tomu nejlepšímu, co kdy Minichamps vytvořil, ještě M3 GTR, Audi Quattra IMSA, některé starší Bentleye, Maserati Tipo61, první MB SL 500, některé závodní Porsche.
To určitě ano. Dokonce i M1-ky byly na svou dobu (rok 2001) velmi detailní modely.
Bohužel...s těmi podvozky na 3.5 CSL je to loterie. Jirka měl štěstí na ten dobrý.
Připadá mi to, jako by se nějaká z forem nepovedla a padaly z ní deformované podvozky. Na to trpěly už i první verze Goesser Bier.
O to trestuhodnější je, že v PMA ty nepovedené podvozky na modely v klidu montují.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

U Minichampsu je ta kvalita bohužel strašně proměnlivá, určitě využívají několika různých fabrik v Číně, které pro ně dělají a každá má úplně jinou úroveň. Sbíral jsem třeba Bentleye, až do okamžiku, kdy jsem si pořídil Mulsanne, to byla naprostá katastrofa.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“