Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

sid1958

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od sid1958 »

Škoda 100 by se hodila na přestavbu na prototyp tudor Š 717 T obojího provedení

Dodo 56

Příspěvek od Dodo 56 »

Zdravím , To; ja 1 ,plně souhlasím i když zas tak markantní rozdíl v oknech není 0,3mm , spíše v spodní hraně okna a hraně prahu je rozdíl 1mm což hodně zkresluje výšku karoserie ale osobně si myslím že na přestavbu se za ty peníze hodí ,stejnak každý ho bude spíš zajímat marking a barevná úprava .Asi tak .

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

Jen pro připomenutí porovnání Š 100 od DeA a Abrexu je zde :

https://plus.google.com/photos/11072006 ... 2636128753

Ve žluté barvě ta stovka vypadá líp a za ty peníze na případnou přestavbu........ :D

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

Dodo no u měřítka 1:43 je 1mm rozdílu pořádně vidět , to je jasné ;)

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Ta 100 je skutečně proporčně dost mimo. Přitom erko je úplně bez chyby co se proporcí týče. Těším se jestli bude u nás vydáno v té avizované zelené barvě. Pokud ano, kupuji minimálně deset kusů do zásoby.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

ja1

Příspěvek od ja1 »

hurvajs píše:Dodo no u měřítka 1:43 je 1mm rozdílu pořádně vidět , to je jasné ;)
Jestli je to dobře změřené, tak u skutečného vozu by byl rozdíl více jak 5,5 cm a to už musí být na celkových rozměrových proporcích vidět. A také je.Proto jsem stovku koupil až teď a po porovnání s Abrexem, které jsem si doma udělal si raději i na předělávku seženu model od Abrexu, který je v tomto ohledu lepší,i když se cenou nedá srovnat. Podobně jsem taky doposud nekoupil Škodu 1201 z polské, nebo ruské edice, protože rozměrově neodpovídá předloze - má špatnou délku - oproti předloze je totiž o mnoho delší...Délka odpovídá sedanu (což je u kombi zvláštní, že je kratší, než sedan),nebo sanitě ( také pohřební),které jsou delší,aby se tam vešla nosítka (rakev) ale ty mají oproti kombi vzadu ještě jedno malé boční okénko a také jiné zadní dveře....Vše pak ještě "dodělávají" menší kola a u polské i barva. Co bylo v tomto případě vzorem pro model to je ve hvězdách. Bohužel tyto dva modely se De Agostini nepovedly. Na druhou stranu takové R - ko od De Agostini nemá v proporcích chybu a naopak v tomto směru je zcela vedle Abrex. Proto jsem si R-ko z polské edice už pořídil a pokud vyjde v zelené barvě v této nové edici u nás ,tak ji koupím znovu a ve více kusech - jeden kus na vystavení a další k přestavbě na závodní verze....

ja1

Příspěvek od ja1 »

Tak nevím ,jestli je o modely takový zájem ,ale do trafik s každým novým číslem chodí méně kusů. U nás v trafice přišlo nejvíc Tater 603 - 5ks,Škodovka 100 - 2ks a dnes 120L - pouze 1ks.A byly hned prodané.A všech by se podle trafikantky prodalo mnohem víc, ale víc jim toho nedají...Kde je problém? Přeci by mělo být zájmem vydavatele toho prodat co nejvíc!!!Nebo opět přestřelili a modelů mají málo?

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Podle mě to je individuální. Tatry se prodávají dodneška, v řadě trafik byly dodány nové kusy. Stovku jsem včera viděl ve spoustě trafik volně k dispozici a dle trafikantů se to skoro neprodává. Mám obavu, aby se ta kolekce opravdu rozjela a nebyla předčasně ukončena.
Naposledy upravil(a) sberatel21 dne 07 úno 2017, 03:22, celkem upraveno 1 x.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

roberto950

Příspěvek od roberto950 »

ahojte, neviete niekto či bude séria vychádzať aj na Slovensku, alebo snáď sa už aj niekde obajvila? :o
ďakujem

MartinV

Příspěvek od MartinV »

Severní část Prahy - někde jsou modely v pohodě k dostání, ale do vydání dalšího čísla se většinou vše vyprodá, někde nejsou vůbec a prý se po nich lidé ptají. Jsem zvědav, jaké modely budou dále v kolekci a jaké budou navíc proti Polsku, u nás jich slibují 80.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“