Abrex - nové modely
Re: Abrex - nové modely
Dneska jsem si byl pro červený erko 1/18, je nádherný, po prohlídce jsem bral hned druhý kus (na prvním neseděl př.nárazník). Jen ta cena by mohla být nižší.
-
- Kontaktovat uživatele:
No já ho mám a musím s těmi komentáři na FB souhlasit.sberatel21 píše:na Formana také čekám a osobně si nemyslím, že je to tak strašné jak se na netu prezentuje a to už vůbec nemluvím o tom přiblblém FB a jeho imbecilních komentářích. V dnešní době je moderní vysedávat u těchto sociálních sítí, číst a komentovat všechno možné a pokud možno na úrovni žumpy. Abrexu někdo cíleně škodí a snaží se ho špinit prostřednictvím těchto "modeních" technologií.
1) cena je dejme tom OK pokud ten model nedostaneš do ruky.
2) 2000 ks zas tak moc limitka není
MŮJ MODEL:
3) čelní okno je utopené cca 2mm v interieru,takže kolem sloupků je škvíra
4) lak je hodně strávený drsný omšelý - tak vypadá auto bez garáže po 25letech -
5) netočí se dvě kola - asi zatažená ručka -
6) podstavec z škoda fábia S2000 - prosvítá přes nálepky -
7) model litá k plexi krabičce protože ho nejde uchtit na druhý šroubek, ten zadní
atd.....
Mám pár limitek od Abrex, Matrix, BoS a jiné, tak mi nikdo netvrdte že někdo škodí Abrexu, vlastně jo sám Abrex.
Firma která nemá ani na podstavec k limitce no prrr......
Dnes jsem koupil v trafice 603, líznu jí smirkem. Z půdy donesu podstavec Citigo. plácnu na něj nějaké samolepky. BACHA mám limitku 603ky první vyrobena made in Brno. Kdo jí chce? Jen za 1000 kč brzo nebude je to limitka.
-
Tak je pravda, že pokud bude model vypadat jako ne těch fotkách tak nebudu jásat blahem. Já tu nechci obhajovat někoho pro něco co si nezaslouží, jen nemám rád, když spousta neumětelů nedělá nic jiného než kritizuje a hází špínu na někoho kdo se snaží něco dělat byť ne úplně na jedničku. Ta Vaše poslední poznámka by možná mohla vystihnout podstatu věci až na jeden nepodstatnější detail. Abrex Formana nikde levně nenakoupil, ale od základu vyrobil.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
-
- Kontaktovat uživatele:
To je to jediné co Abrexu neberu že ten model vydali. Ale to není přece omluva. Kdo je fanda do modelů ví že velkou část ceny limitky tvoří nejenom model ale i obal. Model bez originální krabičky a podstavce ztrácí při prodeji hodnotu. Utěšovat se že byl vyroben v ČR u mně moc nefunguje.
Abrex není nováček na trhu, je to ostřílená zavedená firma. Jestli je normální na limitce mít pod Formanem podstavec z S2000, do čeho mi zabalí další už sériový model - noviny nebo toaleták?
Já chtěl říct :No jo Forman to je paráda, jak jinak vždyt je dělaný v ČR a není to žádnej Činskej šmejd. Ale opravdu to říct nemůžu, to bych lhal sám sobě. Nerad musím přiznat Čína je místo kde se můžeme přiučit. Před rokem bych tohle pokládal za totální kravinu, dnes jen zklamaně konstatuju fakta.
Abrex není nováček na trhu, je to ostřílená zavedená firma. Jestli je normální na limitce mít pod Formanem podstavec z S2000, do čeho mi zabalí další už sériový model - noviny nebo toaleták?
Já chtěl říct :No jo Forman to je paráda, jak jinak vždyt je dělaný v ČR a není to žádnej Činskej šmejd. Ale opravdu to říct nemůžu, to bych lhal sám sobě. Nerad musím přiznat Čína je místo kde se můžeme přiučit. Před rokem bych tohle pokládal za totální kravinu, dnes jen zklamaně konstatuju fakta.
-
Ale Abrex je úplně na dně. Je to potápějící se koráb a já nemám to srdce a naturel do mrtvol ještě kopat. Formanem chtěl říci, že to ještě nevzdává a snaží se z toho dna vyhrabat. Výroba nových krabiček je velmi nákladná i když se to tak nemusí jevit. Myslím, že jejich záměr a úmysly jsou čisté. Každopádně vidím to tak, že toto bude od nich první a poslední vyrobený model v Česku a není i úplně od věci si myslet, že na sériovou výrobu Formana jen tak brzy nedojde, dojde-li na ni vůbec. Bohužel.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jestli Abrex mele z posledního, nevidím do toho. Ikdyby tak proč si zkazit jméno a skončit? Každý může skončit to není ostuda. Odejít jde s hanbou nebo sectí. V budoucnu jsme mohli vzpomínat na kvalitní českou firmu která to ve svém oboru někam dotáhla. Mám spostu hezkých modelů které bych bez Abrexu neměl.
sberatel21 V tomto nemohu souhlasit. V porovnání s náklady na výrobu forem na výrobu samotného modelu je výlisek nového podstavce, případně dovoz nepotištěného a jeho potisk v ČR téměř nulová položka.
sbírka rally modelů 1/43 českých a československých posádek
www.karno-rallymodely.cz
www.karno-rallymodely.cz
-
Ano, ale je to stále náklad v porovnátí s použitím již vyrobených a neuplatněných. Abrex se prostě snaží. Nechce odejít jen tak a skutečnost, že přišel s úplně novým modelem je sama o sobě hodna pochvaly a uznání. To, že není zpracování na úrovni jejich zlaté éry je věc druhá a souvisí s ekonomickou situací společnosti v této chvíli. Snad to přestojí a vyhrabou se ze dna. Osobně jim to přeji za předpokladu, že firmu vedou stejní lidé, kteří se zasloužili o zapsání značky Abrex do povědomí skoro každého sběratele v tomto státě. Spíš mám ale pocit, že současné vedení zastupují příznivci sociálních sítí a svérázného smyslu pro humor jejichž hlavním cílem je pobavení se.
Nevím odkud je informace o tom ,že je Abrex na dně. Podloženým faktem je ,že výroba byla z ekonomických důvodů převedena do České republiky a novinek bylo za poslední léta opravdu pomálu. To ale přece vůbec ještě nemusí znamenat konec. Naopak po delší odmlce vyšlo několik opravdových novinek R-ko 1:18, Jawa a Fabia R5.A ten nešťastný Forman? Zde Abrex opravdu s limitovanou sérií šlápnul vedle. On vývoj a následná výroba modelu není žádná sranda. A to jak řemeslná ,tak i finanční. Nevím jestli si všichni uvědomují z kolika součástek se model skládá. A všechny ty díly musí po odlití vylisování a začištění do sebe vzájemně pasovat!!! Aby tomu tak bylo ,tak se musí formy po jejich vyrobení rozměrově a funkčně "doladit" na vlastním výrobním zařízení To je dost náročné a je třeba před sériovou výrobou udělat zkušební výlisky a odlitky, tyto sestavit a postupně "vychytat všechny mouchy". Těch je několik stovek i tisíců.Tyto "zkušební " díly se obvykle až na archivní kusy likvidují - recyklují, tj. kovové části roztaví a plastové rozdrtí a znovu se použijí pro další výrobu. V případě Formana se tak nejspíš nestalo a z těchto dílů vznikla tato limitovaná série. Tomu všemu nasvědčují zveřejněné fotografie modelu, kde díly opravdu nepasují. Není to podle mě tedy kvalitou práce, ale tím ,že marketing společnosti udělal chybu, když tyto modely dal do prodeje jako limitovanou sérii z takto sestavených dílů. Tím dobré jméno Abrexu rozhodně neudělali. Vůbec se nedivím negativním ohlasům a nemyslím si ,že by bylo jejich záměrem házet špínu na Abrex. Na druhé straně jsou sběratelé, kteří vyhledávají právě takovéto modely s chybami, které jsou později ceněné více, než ty bezchybné. Jestli toto byl záměr spolu s nepovedeným - přelepeným podstavcem, tak se tedy tento "experiment" pro běžné sběratele moc nepovedl. Ale pokud se tato limitovaná série prodá, tak se jim tento "tah" vlastně povedl.Myslím si, že sériové provedení už by mělo být na běžné úrovni (tak jako jsou uvedené ostatní novinky)a to ,že by se nerozjela sériová výroba by bylo opravdu jen v případě ekonomického konce firmy.
Při objednávce erka jsem se dotazoval jak je to s výrobou formana, paní nevěděla a dostal jsem kontakt na ředitele. Potvrdil mě, že forman se bude vyrábět po prodání 1998 kusů cca v 10 barvách, bude levnější než tato limitka. Jinak červený erko 1/18 je pěkný, slušnej lak, docela vše sedí a pasuje, ale cenu bych viděl někde pod 2000. Při porovnání zpracování s modelem Mercedes 300 od Burraga (stáří více jak 20 let, měř.1/18) je bohužel erko až na druhém místě.