předělávky modelů 1:43
-
Re: předělávky modelů 1:43
Úžasná přestavba, už se těšíme na finále.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Mě nějak uniká smysl této "přestavby". Přijde mi to jako oblékat si kalhoty přes hlavu. Ale jsem zvědav na výsledek
sbírka rally modelů 1/43 českých a československých posádek
www.karno-rallymodely.cz
www.karno-rallymodely.cz
smyslem je to, abych měl ve sbírce přesnou kopii 43x zmenšenou, kterou měl můj strýc. A vzhledem k tomu, že se jedná o záchranu modelu 110 L (v podstatě vrak, zachránil jsem z něho karosérii, podvozek, interiér a skupinovky, zbytek už z tohoto modelu nešel použít), byl jsem v podstatě nucený použít díly z jiného modelu, a holt trošku kouzlit.... Nicméně, jedná se o jednu z prvních větších přestaveb, do kterých se pouštím... Takže asi takhle to vidím já, rady rád uvítám, konstruktivní kritiku (třeba ohledně postupu prací) přijímám. Hlavně mi ale nejde o kritiku pro kritiku, každý z nás nějakým způsobem začínal, a asi každý trochu soudný člověk uzná, že jeho první postavené modely nebyly přímo mistrovským dílem.
Takže tolik k této přestavbě, hotový model určitě budu brzy prezentovat. A do toho finále zbývá ještě minimálně 14 dnů.
Takže tolik k této přestavbě, hotový model určitě budu brzy prezentovat. A do toho finále zbývá ještě minimálně 14 dnů.
Jamalaricha, jamalaricha, paprťála, patláma, patláma a žbrdluch, jak nám vysvětlil třetí alchymista z císařova pekaře v podání Lipského výrobu zlata ze švestek. Ferdo, je mi líto, ale uvízl jsi na patláma patláma. S takovou se zlata ze švestek ani dobré slivovice nedočkáš...
Rozpracovaný interier Śkody 110L rallye
sbírka rally modelů 1/43 českých a československých posádek
www.karno-rallymodely.cz
www.karno-rallymodely.cz
-
Mě se přestavba pana Františka nesmírně líbí a velmi ji oceňuji. On do toho vložil lidský rozměr. Jak sám píše, snaží se vlastními silami postavit model, který by se podobal na auto svého strýce, které znal z dětství. Není za tím žádné samolibé vychloubačství nebo snaha o nějaká dokonalá a možná ještě dokonalejší díla, která jsou však mrtvá - bez příběhu. Já takovým stavbám velmi fandím a podporuji každého kdo se snaží sám za sebe z pozice svých schopností a dovedností něco udělat. A má-li to ten lidský rozměr, beru to jakou přidanou hodnotu, které se nic nevyrovná. Takže pokračujte a nenechte se odradit názory některých, protože na svůj názor má na těchto fórech každý právo.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Díky, na modré 100 L se dále pracuje, jen to chce svůj čas. Raději jsem ji dal znovu do laku. Více fotek na: http://www.rajce.net/a12885486sberatel21 píše:Mě se přestavba pana Františka nesmírně líbí a velmi ji oceňuji. On do toho vložil lidský rozměr. Jak sám píše, ...
Pokud vše dobře půjde, začátkem srpna by model mohl být hotový. Počítám, že kolem 10. 8. bych mohl dát finální fotky 100 L a 120 GLS na net, teprve 14. 7. půjde na oba modely bezbarvý lak, který bude muset dostatečně vyzrát.... Zatím je na obou modelech jen první vrstva finálního laku
Nová práce zahájena - Octavia 1963 s bílou střechou dostala před chvílí základový lak. Foto dodám...
dnes projekt "742 pacient" a Octavia 1963 s bílou střechou dostaly první vrstvu laku. U Octavie 1963 jsem to řešil tak, že jsem maspolem a tamya páskami zakryl části, které budou v bílé barvě, a zbytek hodil do červené barvy. Příští pondělí přijde na řadu bílá střecha, chci nejdříve nechat pořádně vytvrdnout první vrstvu finálního laku, kterou pak při lakování druhé části překryju stejným způsobem. Foto dodám...