Bmw Nazca M12 a C2

carabo

Re: Bmw Nazca M12 a C2

Příspěvek od carabo »

Tento víkend som farbil detaily čiernou matnou farbou. Všetko je to ručná práca štetcom. Nemám dobre skúsenosti s maskovaním, vždy niečo zatečie.

M12 namaľované všetky čierne prvky :

(nefunkční link odstraněn adminem)

C2 trošku potrápila vzadu na nasavaní motora. Je to mala plôška ale hádam to vyzerá dobre:

Ford Gt 90 je tiež doplnený detailom a dnes som načal aj okná a spätné zrkadla:

Ferrari 308 gt4 dostalo čelné okno a musel som vyrobiť nové rámovanie, pôvodný rám z foto-leptu bol tenký ako nitka, nepoužiteľný, tak som vyrobil nový z bare metal foil.

Alfa P33 GS Roadster a Ferrari 512 S od Alezanu som tiež načiernil:

Porsche Tapiro je zatiaľ nastriekané vo farbe to druhé ktoré vidno na iných fotkách je zmätok, je tak krivé že sa poskladať nedalo. Aj tento bol taký ale už som bol poučený z predošlého modelu tak som rámy okien poodrezával a prilepil ich nanovo. Dorobil som aj spodnú prednú časť modelu, Yow modelliny asi na to zabudol.

Fotky sú robene hodne zblízka tak všetko vyzerá kostrbato ale nie je to tak

kamikaze

Příspěvek od kamikaze »

;) paráda

carabo

Příspěvek od carabo »

Dnes som pokračoval s drobnosťami ako výroba okien, vlepovanie okien, dofarbovanie detailov, úprava fotoleptov.

Testovanie okien, testovanie kolies, ktoré vyrobil a poslal pán Chan, zlepenie zadného svetla, ktoré pozlostilo. Keď som ho vkladal naposledy tak tam vošlo v pohode, teraz som ho musel riadne vtláčať. Nemyslím, že som dal až tak hrubú vrstvu farby a laku, žeby to muselo isť ťažko no výsledok je taký že to ohlo okraj karosérie, tak dúfam že sa nič nestane a vydrží to tak naveky ako to je teraz. Vidno to hneď na prvom obrázku.

Ďalej som po vzoru pána Chana začal upravovať kolesá pre Nazcu C2. Sústružil som pôvodné tak, že ostal už len disk a vysústružil som nové telo z hliníka. Pneumatiky som si objednal z ebay. Nafarbil som aj kolesá na Pontiac Banshee a Ford GT90.

Nafarbil som fotolepty pre interiér Nazcy. Vľavo už hotový vpravo nastriekaný farbou. Pôvodne boli celochrómové.

Vyrobil som zadné okno pre ferrari 308 gt4, pôvodne nebolo dodané žiadne, výrobca asi s oknom vôbec nerátal.

Ponalepoval som okná do Banshee a 512s. Na 512s som skúšobne nahodil mreže zadnej kapoty. Na P33 som namaľoval otvor pre svetlo a nasávacie cylindre striebornou. Vystrihol som okno a vložil na skúšku, vlepené ale nie je.

kamikaze

Příspěvek od kamikaze »

Pekna praca, tolko rarit vedla seba. Ako si natrel tak drobnu pristrojovku? Ved to je mikroskopicka velkost. Predpokladam, ze tam sa neda iba to zatret farbou a vystupujuce casti zotret/ ocistit z farby. Laky vyzeraju fajn. Oplati sa hrat sa s interierom nazci ked je tam tak tmave sklo? Ale chapem :D sam by som to pre vlastny dobry pocit robil pre seba najlepsie ako viem. Nakoniec, ked mi robil posledne Gregory z francuzska Maserati na zakazku, tak tiez som ho poprosil o co najdetailnejsie stvarnenie interieru, a ze Birdcage ho naozaj zaujimavy ma! Vela zdaru az do finale. Zatial spokojnost

carabo

Příspěvek od carabo »

Vďaka, máš pravdu je to naozaj také jednoduché. Nastriekal som prístrojovku farbou a potom jemne oškrabal. Okno sa javí tmavé lebo interiér je celý čierny, popravde všetky inštrumenty v nazce majú byť šedé a teda ak by som sa naozaj držal predlohy tak v interiéru by cez tónované okno nebolo vidno nič. Tak som aspoň časť nechal v chróme aby aspoň náznak bol. Až model odfotím za denného svetla čisto spredu , z boku alebo zozadu s ľahkým podhľadom budu okná priehľadné a bude vidno všetky stĺpky strechy. Momentálne je to trochu klam, že je to veľmi tmavé, lebo je to fotené vo vnútri dielne kde nie sú okná len umelé svetlo. Na dennom svetle a pri slnku sa všetko javí inak.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“