Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Tuto Škodu 120 mám taky. To že ji kultovky nepřevzaly ve stejné podobě je jistě důvod finanční. Bylo potřeba "ořezat" náklady na výrobu co nejníže. V roce 2008 mi ji kupoval kamarád na e-bayi (spolu s Tatrou 77 v červené barvě) za 20 liber. Nevím kolik stála jednotlivá čísla série Altaya v běžném prodeji ale 199.-Kč v přepočtu to určitě nebylo.
Jak píše uživatel lada, je zajímavé že deagostini takto reagovalo na objednávku. Určitě si tu kolekci objednám taky ať vidí že je o kolekci zájem. Pokud bude objednávek hodně třeba tu sérii rozjedou
Jak píše uživatel lada, je zajímavé že deagostini takto reagovalo na objednávku. Určitě si tu kolekci objednám taky ať vidí že je o kolekci zájem. Pokud bude objednávek hodně třeba tu sérii rozjedou
-
tak ono to ořezání zas nebylo tak dramatické. Ta škodovka má navíc jen potisk rámů oken a doplněn nápis v potisku boční lišty. Nevím jak velká úspora to je. Naopak nemá zadní zástěrky oproti lacinější verzi. Ale celkový dojem je jednoznačně pozitivní, protože právě ty černé rámy oken modelu schází nejvíc.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Tak mi to nedalo a vyndal jsem svoje škodovky z vitríny. U modelu Altaya je potisku o dost víc než jen rámy oken a nápis na liště dveří. Jsou to mřížky na přední kapotě, tenká dvojitá linka přes celý bok auta, černé střešní lišty , černé prahové lišty, stříbrný nápis na mřížce v zadním sloupku, linky "vytápění" zadního okna, černé vstupy vzduchu v předním čele, boční blinkry na blatnících, vnější zpětné zrcátko je " zasklené" a je také natištěná přístrojová deska. Jsou to sice detaily na první pohled přehlédnutelné ale právě ty dělají model modelem. Tamponový tisk znám z praxe dost dobře a vím že to někdy je pěkná pakárna aby se natisklo vše správně. Když pak postavíme modely vedle sebe tak škodovky z obou polských sérií vypadají chudě. To že španělská verze nemá zástěrky je v pořádku, ve Španělsku a ve Francii nebyly povinné. Jinak ale modely z polských sérií nehaním. Proporčně jsou pěkné a případné nedostatky si český modelář-sběratel hravě doladí
-
Tak to se omlouvám. Já mám ten problém, že doposud vitrínky nemám a modely mám různě uložené a ani nevím kde přesně. Sám jsem ani nevěděl, že má tolik odlišností. Každopádně nejvíc rozeznatelným vylepšením na první pohled jsou ty okenní lišty. Jinak naprostý souhlas, polské kultovky jsou v jádru věci pěkné a kdo má schopnost si je doupravit tak může mít skoro dokonalý model za pár korun.
Máte niekto aj tú bielu 120-ku Taxi z francúzskej kolekcie Taxis du monde? Spravili to tiež pod značkou Altaya a vyzerá podarene, aj so všetkými detailmi. Škoda len, že priekupníci za ňu pýtajú nepeknú sumu.
Vrámci IST Models ešte pripomínam dve jesenné novinky. Tá 603-ka je fakt krásna.
(nefunkční link odstraněn adminem)
Vrámci IST Models ešte pripomínam dve jesenné novinky. Tá 603-ka je fakt krásna.
(nefunkční link odstraněn adminem)
Tak na túto IST-ácku T603 sa už veľmi teším , len som zvedavý ako to bude s jej dostupnosťou u nás.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
-
Konečně 603 v důstojné podobě. Už se na tu krasavici velmi těším. Stejně tak mě potěšil Barkas. Mám je rád, postupně jsem si dokoupil všechny civilní verze ze série IST.
Bielu Škodu taxi mám, je super a je to Škoda 130. Kupoval som ju cez E-BAY zo Španielska spolu s poštovným za necelých 20€, podobne ako 120LS z Portugalska tiež za necelých 20€Favorit píše:Máte niekto aj tú bielu 120-ku Taxi z francúzskej kolekcie Taxis du monde? Spravili to tiež pod značkou Altaya a vyzerá podarene, aj so všetkými detailmi. Škoda len, že priekupníci za ňu pýtajú nepeknú sumu.
Modely zo série ALTAYA totiž teraz vychádzajú v Portugalsku
Tatra pekna, cekal jsem na ni, Barkas sice taky, ale zluto bila verze VB neni nicim podlozena. Jen amaterskou prestavbou,ktera neni zalozena na skutecnosti.
Muže mi prosím někdo poslat na soukromou zpravu ofocený časák. Legendarni automobily té bíle 603ky. Mám ji s Aukra bez časáku.