Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
V Praze o kolekci není vidu ani slechu a v mnoha trafikách jsem jen slyšel, že se na ni lidé ptají...
-
Mě to přijde celé hodně úsměvné.
Někdo v dnešní době vyprodukuje nějaký výrobek o kterém ví, že je o něj zájem a přesto ho distribuuje ve velmi omezeném množství kusů v několika vybraných trafikách v republice vyjma velkých měst. Opravdu nevím co si o tom mám myslet. Buď se tím sleduje zda by byl o kolekci zájem i v menších aglomeracích nebo se tím někdo musí jen obyčejně bavit. Možná rozpoutat umělou poptávku na kolekci, která by měla v budoucnu přijít s cílem její objednávky ve větším objemu. To celé však bude vždy zkreslené, protože se na to budou v trafikách ptát jedni a tíž zájemci. Obchodníci pak objednají kolekci ve zvýšeném počtu kusů, ale vše se změní dalším řádným číslem kdy ona uměle vytvořená poptávka uhasne. Potom se bude opět vše redukovat nebo i rušit. Podle mě to je naprosto nesmyslný krok nemající žádné efektivity kromě oné zábavy někoho z dotyčné firmy kdo snad čte podobná fóra čemuž však osobně příliš nevěřím.
Někdo v dnešní době vyprodukuje nějaký výrobek o kterém ví, že je o něj zájem a přesto ho distribuuje ve velmi omezeném množství kusů v několika vybraných trafikách v republice vyjma velkých měst. Opravdu nevím co si o tom mám myslet. Buď se tím sleduje zda by byl o kolekci zájem i v menších aglomeracích nebo se tím někdo musí jen obyčejně bavit. Možná rozpoutat umělou poptávku na kolekci, která by měla v budoucnu přijít s cílem její objednávky ve větším objemu. To celé však bude vždy zkreslené, protože se na to budou v trafikách ptát jedni a tíž zájemci. Obchodníci pak objednají kolekci ve zvýšeném počtu kusů, ale vše se změní dalším řádným číslem kdy ona uměle vytvořená poptávka uhasne. Potom se bude opět vše redukovat nebo i rušit. Podle mě to je naprosto nesmyslný krok nemající žádné efektivity kromě oné zábavy někoho z dotyčné firmy kdo snad čte podobná fóra čemuž však osobně příliš nevěřím.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Osobně bych se přikláněl k nějaké jiné kolekci. Např. ty policejní auta, ale stejnou kolekci jenom některé modely v jiné barvě
-
Tak oni tomu určitě uzpůsobí distribuovaný počet. Vědomí vydání týž modelů jde vždy na úkor zmenšené poptávky. Na straně druhé u nás nevyšlo dost modelů včetně škodovek. Možná to bylo takto naplánované. To se již nikdo nikdy nedozví.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...
Domnívám se že vydání této kolekce a tak brzo po vydání kultovních aut je špatně. To, že tam bude pár škodovek, kolekci nezachrání. Domnívám se, že kdo se o to zajímal, těch pár škodovek si sehnal. Bojím se toho, že vydavatelství, ať už je to kdokoli, označí český trh za slabý a další kolekce sem nepustí. A vydělají na tom obchodníci kteří zde tyto kolekce prodávají. Začarovaný kruh, že
Tak v Poľsku vlastne bežia dve kolekcie kultových áut paralelne (Kulowe auta PRL-u a Zlota kolekcja) a zrejme to funguje, inak by jednu z nich už zrušili, nie?
Chcel som mať všetky Škody a Tatry z kultoviek, to som si aj splnil a po nových farbách to už zbierať znovu nebudem. Žltú 120-ku som dokúpil len preto, že sme rovnakú mali v rodine. Ešte by ma možno presvedčili, ak by to potvory začali robiť s lepšie vypracovanými detailmi (Atlasova DDR kolekcia v Nemecku je skoro na úrovni IST Models), ale to pri československej verzii Zlotej kolekcje asi nehrozí.
Ako ale píše sberatel21, ak tam dajú také modely, čo u nás nevyšli, tak to asi bude mať úspech. O taký Furgon by sa zberatelia snáď aj pobili.
Chcel som mať všetky Škody a Tatry z kultoviek, to som si aj splnil a po nových farbách to už zbierať znovu nebudem. Žltú 120-ku som dokúpil len preto, že sme rovnakú mali v rodine. Ešte by ma možno presvedčili, ak by to potvory začali robiť s lepšie vypracovanými detailmi (Atlasova DDR kolekcia v Nemecku je skoro na úrovni IST Models), ale to pri československej verzii Zlotej kolekcje asi nehrozí.
Ako ale píše sberatel21, ak tam dajú také modely, čo u nás nevyšli, tak to asi bude mať úspech. O taký Furgon by sa zberatelia snáď aj pobili.
-
Favorit: tiež mám komplet zbierku škodoviek z kultoviek,akurát po viac kusoch,kedže niektoré idem prerábať. Ale čo sa týka červenej a tej žltohnedejŠ120,tak tam určite dorobím čierne rámčeky okolo predného a zadného okna. Toto mi na tých modeloch chýba. Aj ked je pravda že skoro všetky nie su dotiahnuté do konca.
Tak tu mám informace o nové kolekci (trafikant volal k distributorovi) - jedná se o průzkum trhu, bude vydáno cca. 4-5 čísel , distribuce je ve vybraných krajích a ve vybraných trafikách (Liberecký kraj ani Praha tam zahrnuty nejsou) a podle zájmu pak bude nebo nebo nebude spuštěna celá kolekce. Přijde mi to absolutně uhozené. Tyto zkušební čísla nejdou objednat, jsou k dispozici jen a pouze na těch vybraných místech. IDIOTI !!
To jsou vážně debilové! Tak to bude stejný jako loni v květnu. Vyjdou čtyři čísla a konec
Zřejmě "schopný" management