Modely TATRA 1:43
Re: Modely TATRA 1:43 resin
To je dobře, já myslím, že tohle je nejkrásnější, že se umíme radovat z maličkostí jako desetiletí, v tomto ohledu jsme vlastně každý dítětem, ne nadarmo se říká, že chlapi nikdy nedospějí. Já se u své vitrínky zastavím každý den a mám občas nutkání vytáhnout staré angličáky a zajezdit si 

Tak Tatraplán od Nea je doma. Nakonec jsem rád, že jsem ho koupil, je to hezký modýlek. Trošku mě překvapily větší rozměry oproti modelu z kultovek, takže asi si to přeměřím, abych věděl, kdo se trefil více. Velikostně je to opravdu střed mezi T87 a T97, i když oproti T87 jen délkově. Model je zpracován pěkně, i když si říkám, ve Foxu mají T87 od Matrixu za 1950,- a tento model za 1650,- a přitom model od Matrixu je natom daleko lépe a navíc bez jediné chybičky. U Nea přeci jen dvě drobné jsou, na pravém boku úplně dole je trošku zalitá barva do spáry dveří, lépe řečeno, vypadá to, jako kdyby to někdo štětečkem domalovat, každopádně jsem si toho všimnul až doma na pořádném světle při detailním průzkumu, reklamovat to kvůli tomu nebudu, není to téměř vidět, ale je to tam. Druhá chybička je čelní okno, které je opravdu nepatrně v horní části odskočené od karoserie, ted je za rámem okna vidět dovnitř. Rozhodně to není ale tak, jako na fotkách, které jsme sem dávali z netu, je to tak miniaturní mezírka, že se tam podle mě nedostane ani prach. Ale přeci jen, za poměrně vyšší cenu bych si představoval kvalitu levnější T97 od Bose, kde jsem chybu nenašel žádnou. Co se mi líbí, je poměrně hezky zpracovaný motor pod zadními skly, i když je to detail, který ve vitrínce vidět není (vyfotit to pořádně taky nelze).
(nefunkční link odstraněn adminem)

Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
To s těma leptama jsem si ani nevšiml. Každopádně pokud sbíráš československou produkci, neměl by Ti chybět 

Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Tohle jsem si říkal také, ale kultovku jsem bez emoce sbalil do krabičky a uložil do šuplíku. Model od NEA působí na první pohled daleko lépe, než kultovka.
-
Podľa mňa je to pekný model, v tejto farebnej kombinácii sa mi viac páči ako šedá verzia. Ale čo je potešiteľné, Neo model nedomrvil už klasicky zlými svetlami, s tými u mňa získal veľké plus.
-
Já stále s Tatraplánem od Nea váhám. Včera jsem si ho byl na vlastní oči prohlédnout a musím říci, že opět klasické nedostatky, které jsem očekával. Každý jednotlivý lept skla byl vlepen nepřesně, takže spodní hrana skel netvořila souvislou vodorovnou linii. To už vůbec nemluvím o nekvalitním vsazení jednotlivých leptů - celé mi to připomíná systém "každá ves, jiný pes". Dále jsem vypozoroval, že znak na přední kapotě byl částečně odlepený. Stejně tak mám výhrady vůči béčkovému a céčkovému sloupku. Podle mě má právě toto a celé provedení bočních skel DA naprosto perfektně vyřešené. Vlastním tu modrošedou verzi a nevím, zda chci investovat celkem 3 tisíce do stejného modelu jen v jiné barvě. Navíc do modelu, který není už na první pohled za tuto cenu perfektní. Osobně si myslím, že kvalitou a způsobem výroby by se měla cena pohybovat maximálně na úrovni ceny T97 od Bose. Mám spíš stále nutkání pořídit si za částku 1950 kč další T87 od Matrixe, což je opravdu naprosto úžasný a obdivuhodný model, který zaujme na první i tisící pohled úplně vším.
Jinak mě se Tatraplán od DA líbí. Samozřejmě, vzhledem k ceně, beru v úvahu zjednodušenější provedení detailů, ale jako samotný model působí celkově velmi přirozeně. Mám vystavené oba vedle sebe a nemůžu říci, že by verze DA byla nějak výrazně pokleslejší oproti verzi od Nea. Shodou okolností jsem si nedávno pořídil individuální ruční předělávku DA na černou barvu. Je to udělané celkem dobře i když zdaleka ne perfektně na to, aby to byla ozdoba sbírky. Každopádně, můžu již nyní říci, že pokud vyrobí IXO vlastní verzi 600 v černé barvě, bude právě tento model bezkonkurenčně nejlepší, protože bude vyroben z velice kvalitní formy a celkově je velmi dobře vymyšlen i z hlediska samotného technologického zpracování výroby samotného modelu.
Jinak mě se Tatraplán od DA líbí. Samozřejmě, vzhledem k ceně, beru v úvahu zjednodušenější provedení detailů, ale jako samotný model působí celkově velmi přirozeně. Mám vystavené oba vedle sebe a nemůžu říci, že by verze DA byla nějak výrazně pokleslejší oproti verzi od Nea. Shodou okolností jsem si nedávno pořídil individuální ruční předělávku DA na černou barvu. Je to udělané celkem dobře i když zdaleka ne perfektně na to, aby to byla ozdoba sbírky. Každopádně, můžu již nyní říci, že pokud vyrobí IXO vlastní verzi 600 v černé barvě, bude právě tento model bezkonkurenčně nejlepší, protože bude vyroben z velice kvalitní formy a celkově je velmi dobře vymyšlen i z hlediska samotného technologického zpracování výroby samotného modelu.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...

Tatra 813 od Atlasu je uz tu. Nasiel som na ebay.
A sakra (!), to je nááádhera
Něco pro mne. Myslíte, že mi tuto endeeráckou T 813 jednou pošle Editions Atlas? Nebo se mám pokoušet ji shánět někde jinde, aby mi neutekla? 

Vojenské automobily a tanky 1:43