Abrex - nové modely

Odpovědět
EasyDaviD

Re: Abrex - nové modely

Příspěvek od EasyDaviD »

Krátka či combi je jedno, výrobca je ten istý.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

tony24

Příspěvek od tony24 »

Tak co,už mate někdo Fabii lll combi v ruce?

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Tak spousta z nás řešila, od koho je Fabia III, ale vlastně nikdo se nezeptal přímo Abrexu. Tak jsem to učinil a dostal odpověď:

Moje otázka:

Sice absolutně nesouhlasím s názorem pana Vokurky, ale nadruhou stranu, tak trochu monopol, alespoň co se českého trhu týká, mít budete. Jak jinak si mám vysvětlit, že v okolních zemích vyšly modely Škoda právě například v pseudočasopisech, zatímco ve stejném, jen českém časopise, nikoliv? A jelikož nepatřím k těm, který tyto stránky bombarduje denně otázkou na konkrétní model, dovolím si to teď trochu vynahradit a zeptat se ještě na dvě otázky.
Před časem jste se zmiňovali o přesunu výroby z Číny do ČR a jako sběratele Vašich modelů by mě zajímalo, jestli se tato věc podařila? A konečně dotaz trochu ,,podpás", na internetu se objevily již fotky modelu třetí generace Fabie. Podle těchto fotek, je na modelu uveden jiný výrobce. Na FCB Škody ale zase bylo vyjádření, že modely pro Škodu vyrábíte Vy a tak tedy zájemci o termín vydání se mají obrátit na Vás. Nechci znát termín, ale spíše mě, a určitě nejen mě, zajímá, jestli tento model bude opravdu od Vás? Děkuji .
5 listopad v 23:17 · To se mi líbí

ABREX s.r.o. Dobrý den, téma kultovních aut a jiných podobných edicí, které budou mít v konečném důsledku za vinu konec výroby běžných edicí kovových aut ve vyšší kvalitativní úrovni s dovolením vynecháme. Co se týká přesunu výroby, není to běh na krátkou trať. Naopak v našich podmínkách na stále delší a delší. Ale už v příštím roce dojde k zásadnímu posunu a třeba už se dočkáme nějakých edicí, které budou pocházet kompletně odsud. A poslední téma, Fabia III. Musíme konstatovat, že nás opravdu zaujala diskuze a skoro až detektivní pátrání sběratelů po tom, kdo je jejím výrobcem. Přijde nám to docela úsměvné. Jen to potvrzuje, že pro spoustu lidí, kteří se v tomto oboru pohybují (teď nemyslíme konkrétně toho sběratele, který si model koupí) není důležitý model samotný, ale potřeba toho, přijít s relevantní informací pokud možno jako první. Z povzdálí tak nějak monitorujeme toto pátrání a zaručené informace, které se střídavě objevují na různých diskusních fórech, ať už jsou nakloněny variantě Abrex nebo někdo jiný, nejlépe nový, který o "to" (myšleno nepředstavitelné zisky a nepochopitelně zmiňovaný jakýsi monopol...) Abrex konečně připravil. Nejradši bychom toto téma nijak nekomentovali a nechali další pátrání na Vás, ale nespatřujeme v tom nic tak zásadního ani tajného. Takže na modelu Fabia/Fabia Combi III pracujeme, ale edice, která koluje na fotografiích a různých prodejních serverech není náš výrobek.

Amerika

Příspěvek od Amerika »

Takže budeme mít dvě Fabie třetí generace... Podobně jako u druhé Octy nebo Superbu... Sám mám doma modrý i-Scale v hatchbacku a asi si schválně koupím kombík od Abrexu, abych viděl nějaké rozdíly v kvalitě a provedení... A ačkoliv vím, že bez nových modelů by nemohly být ty staré, byl bych raději, kdyby místo mikrofaceliftů Fabie druhé generace vyrobili Felicii s novou tváří nebo Formana. Ten má mimochodem snad do konce roku vyjít jako resinový model od carmodels.sk, kteří dělají už MTX, Pickupa a Fáčko Sedan... Takže jsem na to zvědavý...

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Tak teda tá odpoveď Abrexu je typicky abrexácky nekonkrétna a dostratena a na budúci rok už "dojde k zásadnímu posunu", ale dokopy žiadne fakty - a aspoň že priznali, že Fabia III bude (aj) od iného výrobcu. A čo sa týka "množství chystaných novinek" - viď ich webka (aspoň teda ten Sedan) - zase nič ... radšej už ani žiadny sľub. Pripomína mi to roky totality, keď výrobcovia modelovej železnice PIKO z bývalej NDR ma Lipských veľtrhoch každý rok v súvislosti s otázkami, kedy už prídu nejaké novinky, zvedavcom sľubovali, že možno o rok ... A ani tá poznámka Abrexu na adresu kultoviek nie je namieste, lebo na rozdiel od nich deAgostini sa aspoň o čosi snaží (aj keď tá kvalita často "pokulhává"). Je to zasa sklamanie ... :cry:

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

zmiňovaná Fabia III (ne Abrex) v prodeji:

http://www.svet-aut.cz/scale-skoda-fabia-c-754.html
Sbírka modelů Citroën

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Zajímavé jak model popsali. I obchody jsou snad už proti Abrexu :D Ale zrovna co se týká tý krabičky, nikde jsem nedostal od Abrexu model bez papírového přebalu a s poškrábanou krabičkou. Nechápu tuto výtku. Spíš mě vždycky vytočí nalepené cenovky z obchodů na krabičce.

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Takže i-scale je dcérska značka Kyosho ... (viď katalóg promo modelov Mercedes pre 2013/2014)... :lol:

DavidS

Příspěvek od DavidS »

Tak jsem si všimnul tý jejich exkluzivní novinky za 1989Kč. Docela smích, asi se v tom Abrexu už úplně po..... Už by to chtělo nějakýho silnýho výrobce, který ho s Škodovkou konečně vykopne z trhu.

Ondra

Příspěvek od Ondra »

Stanley píše:Takže i-scale je dcérska značka Kyosho ... (viď katalóg promo modelov Mercedes pre 2013/2014)... :lol:
Byla by docela sranda(To nemyslím ve zlém) kdyby třebas kyosho dostalo na starost od škody nějakou 18 tinu :) .Já si dokážu živě představit že nový superb jako 18 tinu dostane nějaká firma příkazem, přeci to má být revoluční vůz pro škodu.

Jinak iscale se mi moc líbí hlavně zpracování, bohužel se mi zase nelíbí pro změnu nová fábie :mrgreen: takže popřemýšlím jestli do toho jít nebo ne.Za kvalitu si milerád připlatím .

No a k té blbosti z václaváku, nějak si nepamatuji ze záznamů že by tam byl policejní favorit.120 by se tam vyjímala lépe a nejlepší by bylo, vzhledem k ceně, kdyby tam byla jak 120 tak i Favorit .To by bylo bezchybné a podobné různým těm dioramatům kde je těch aut víc a za stejnou cenu.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“