Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

EasyDaviD

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od EasyDaviD »

Na maske je blbé to, že pôsobí ako nálepka / obtisk, nie je plastická. Na leptoch na oknách je problém s tým, že nekopírujú tvar okna, majú síce podobný, ale iný tvar. Proste tam nesedia. Ďalej C-stĺpik by tam vlastne ani nemal byť - lepty zadných dverí a zadného okna by sa mali dotýkať.
NEO je zase v niektorých detailoch chudobnejší prípadne nepresnejší než kultovky, a to sa bavíme o cene 8,49 € vs. 55 € :evil: . Stále neviem, či doňho pôjdem. Asi počkám, či náhodou nespravia aj čiernu.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Kolegovia, nie ste všetci tak trocha precitlivelí ?? A čo keby ten mužíček v mierke 1/43 prišiel k tomu autíčku a namontoval si tie späťáky podľa vlastného vkusu a potreby výhľadu na tie blatníky ?? Mne takéto "chyby" na modeloch až tak nevadia, vadí mi oveľa viac, keď sú chyby v laku, nedolieha podvozok, model stojí šikmo, má jamky a žilky v odliatku (zliatine), keď gumoplastová pneumatika žerie plastový disk, sú pokrivené stĺpiky apod,. Drobné odchýlky modelu od skutočnej predlohy prepáčim, a teším sa z neho - veď nie sú ešte tak dávne doby, keď sme si z rúk za 300,- Kčs trhali solidá - a dobre bolo ...

Karlosek

Příspěvek od Karlosek »

Souhlas se Stanley

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Stanley čiastočne súhlasím. Zrkadlá mi tiež nevadia, no tie nepasujúce lepty a neplastická maska (aj T600 z kultoviek za 8,49€ ju má urobenú lepšie) mi za 55€ vadí už celkom dosť.
Čo sa týka tej ceny z doby nedávnej - 300kčs, tak ak by stála aj táto T600 od NEA toľko, tak nepoviem ani slovo a beriem ju bez zaváhania. Ale za 55€ už chcem trochu viac (čo ma po tom, že to má lepty, keď výsledok je horší), veď aj "blbá" kultovka to má spracované lepšie a stojí 1/6. Ak by nevyšla v kultovkách tak si "zanadávam" na cenu a vezmem ju, no takto je s čím porovnávať.

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Naprosto souhlasím, že kritika Tatraplanu se váže na pořizovací cenu toho modelu. Je to již na takové cenové úrovni, že by se mělo jednat o špičkový model těch nejpřísnějších kvalit. Chyby a nedostatky jsou v tomto případě neomluvitelné.
Jinak naprosto nesouhlasím s tvrzením, že na modelu jsou podstatné jen věci jako je dobrý lak nebo bezchybná smontovanost podvozku.... Včera jsem měl v rukách např. T148 S1 od Premium Classixxs a navzdory tomu, že jsem tomuto kusu z hlediska výroby a zpracování samotného modelu nemohl nic vytknout tak za samotný výzor modelu bych nedal ani těch 99 korun za které stejnojmenný model u nás prodává Atlas. Děs a hrůza, nějaký dokonalý lak a plast nežeroucí pneumatiky jsou v tomto případě úplně bezpředmětné. Mám tu smůlu, že se z takového modelu nemůžu radovat. Jedině kdybych musel zavřít obě oči, ale to bych model zase neviděl vůbec. Takto se můžu alespoň radovat z toho, že jsem nevyhodil prachy za něco z čeho bych se musel utrápit.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

sberatel21 pekne napísané. A preto som T138 ani T148 od Premium Classixxs nekúpil a ani nekúpim, a to som sa na ne veľmi tešil.
Obrázek
to proste nie je Tatra, ale káčer Donald s potápačskými okuliarmi ;)

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Já taky ne a ani nikdy nekoupím! A jsem na to patřičně hrdý. Nikdy bych se totiž nesmířil s vědomím toho, že jsem podpořil někoho kdo takovýmto nedůstojným způsobem zesměšňuje jednu z nejlegendárnějších automobilek na světě.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

eMBébé

Příspěvek od eMBébé »

...kolejny numer (Nr 158) kultowych aut PRL-u: Škoda 1000 MB.

Nabízím malé srovnání De Agostini versus Abrex:

(nefunkční link odstraněn adminem)

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Neviem, spredu deago vyzerá "připlácnutě", trochu pripomína Renault Caravelle - myslím, že Abrex je vydarenejší (+ aj tá chladiaca mriežka na boku nie je nič moc, predná oválna chrómová lišta je akási priveľmi eliptická)... Ale možno je to iba môj dojem... No ale na druhý pohľad nie je najhoršia, na spestrenie mojej komplet Škoda 1/43 zbierky si ju určite zaobstarám; a keď už ju vydali, nemohli ju urobiť (kvôli odlišnosti) vo verzii de luxe (s plochou postrannou mriežkou) ??? ; a čo tak dúfať, že možno ich zhora osvietia a vydajú MBX -ku ??? (no to bych se tedy úplně "po......") ... :o Keď teda Abrex, čo sa týka starších škodoviek, neustále stávkuje... Som zvedavý, či mali nejaký spor s Abrexom alebo licenčný so Škodovkou, alebo to riskli, alebo sa nejako dohodli ... alebo čo ...

vania

Příspěvek od vania »

Verze s hranatou mřížkou nebyla u "de luxe", nýbrž přišla s prvním FL v roce 1967. Mj. přinesla i zkrácení přední oválné lišty, která už nezasahovala do blinkrů.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“