Abrex - nové modely

Odpovědět
Paganini
Kontaktovat uživatele:

Re: Abrex - nové modely

Příspěvek od Paganini »

Snad tím neporušuji autorská práva...
(nefunkční link odstraněn adminem)

miroussm

Příspěvek od miroussm »

To poznáš, jestli Ti zaklepe komando u dveří :D Ale to by si snad musel vydávat za vlastní, nebo jak to je.

Paganini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paganini »

No nevím, ale v knihách bývá, že jakékoliv publikování a šíření byť jen části textu jen se souhlasem autora, vydavatele, bla bla bla

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Podle mě stačí uvést zdroj. Přeci když píšu třeba diplomku do školy, což je po odevzdání veřejně dostupný dokument, používám hojně literaturu a to i přesné citace. Nikoho se neptám, ale mám uvedené zdroje.

Zippich

Příspěvek od Zippich »

Ano, je to tak, důležité je to ocitovat, přeci se nemůžeš ptát člověka, který je třeba už po smrti.
Stačí prostě uvést zdroj a vše je ok. Největší problémy třeba u těch diplomek jsou v tom, že lidi opisují a necitují.

DavidS

Příspěvek od DavidS »

Ten článek je docela v rozporu s tím co řeknou prodejci na jejich prodejně v Praze. Tam mi řekli, že všechno se vyrábí v Číně a stěhovat by to bylo drahý. Teď tedy nevím jestli už erko dělali tady nebo ještě tam. Ale jestli to dělali tady tak to nic moc rozdíl od Číny není. Nevím jak někdo může napsat že na nich nic nevidí. Tvarově samozřejmě nemám problém, ono prostě všechno nejde, ale ty detaily, kapky apod mi nepřijdou profesionální. A v náhledu na cenu už vůbec ne.

Paganini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paganini »

Já to pochopil tak, že zatím hlavní výroba (lisování dílů) probíhá v Číně, a že maximálně potisk nebo jiné drobné úpravy dělají v Čechách. Kdysi Abrex psal, že si formy nechá vyrábět v Čechách, ale nevím jestli to byla pravda.
Nejdražší asi bude pořízení strojů na lisování zinkoslitiny případně plastů. Ale to třeba zatím můžou outsourcovat (což defakto dělají v Číně). Dle mojich informací to tak dělal v počátcích i Kaden (např. u Felicií a Octavií), vyrobil si vlastní formy a lisování dělal u jiné firmy. Ale má to své nevýhody, vyšší cena za kus, možné zprasení forem, časové omezení

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Nemám ani tušení, jak vypadá takový stroj, kolik to stojí, kolik jich je potřeba. Ale určitě by to šlo řešit nějakým pro firmy výhodným leasingem. Já to chápu také tak. Výroba je zatím v Číně, speciální edice jako jsou potisknuté modely či prezidentský model dělají v Divišově. Resp. dodělávají. Jen nechápu, píše, že se do Číny vrátili, to by znamenalo, že chvíli vyráběli někde jinde?

Paganini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paganini »

Tomu také úplně nerozumím, ale spíš to bude špatný "mluvnický obrat"...

LeonCupraR

Příspěvek od LeonCupraR »

Zatiaľ sa tu preberá hlavne Škoda 110R a jej spracovanie. Ja som však zistil dosť veľký problém na modeloch Octavia III a to prehnuté A stĺpiky. Večer dám aj foto. Dokonca ak si pozriete fotky priamo na stránkach Abrexu, tak minimálne u červenej a Blue Pacific Uni to aj vidno. Ja som to našiel na červenej a RS modrej keď som si ich chcel pofotiť.

(nefunkční link odstraněn adminem)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“