Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

deesse23

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od deesse23 »

vidím, že to s těma kultovkama není tak jednoduchý.. Netušil jsem, že se modely liší i podle země určení..

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Dacia co mám od IXA IST mě zas tak proporčně hrozná nepříjde. Jedinou chybu má, že nemá nalepenou přístrojovou desku. Přitom by se mělo jednat o stejnou formu ne?
Obrázek
Obrázek

Sorry za dementní obrázky, já už prostě nevím, přes co to vkládat. Přes picasu mě to nějak přestalo fungovat. :roll:

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

Já mám tohle auto v 1:1 ( francouzskou R 12) a tak jsem možná moc kritický k provedení modelů. Ono udělat model tohoto auta tak aby si byl podobný není jednoduché jak už několik let sleduju. Nejvěrnější je v 1:43 od Eligoru. Zkus postavit vedle sebe 1310 z kultovek a 1300 co vyjde v pondělí( rozdílná šířka, délka zadních dveří...)

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Jednu Dacii má kdosi u nás v ulici, tak někdy vezmu model a nenápadně to porovnám :D Já to samozřejmě tak v oku nemám. Je to proporcionálně dost těžké auto na výrobu modelu.

eMBébé

Příspěvek od eMBébé »

...že je v Dáčce 1300 palubovka z 1310, jsem si taky všiml. Ale teď, když mám tyto dvě kultovky vedle sebe, koukám, že naopak v 1310 mám palubovku z 1300. Jak bude čas, kouknu na to, jestli to nepůjde přehodit.
Jinak mimo těchto dvou kultovek mám z Dácií alias Renaultů 12 ještě dvě 12ky (TL a Gordini) od Solida a v kombíku 12ku od Norevu a Dáčku kultovku. Solida už jsou staršího data (bez zpětných zrcátek, jen náznak stěračů v předním skle), ale tvarově důvěryhodná. Gordini má horší lak, pochybuji, že stářím. Co se týče těch kombíků, je překvapivě tvarově i proporčně důvěryhodnější kultovní Dáčka, teda až tu na partii zadních pátých dveří, tam mi přijde to zadní okno hodně malé. Naopak zpracováním interiéru, detailů, kol a vůbec kvalitou je 12ka od Norevu úplně jinde. Toť z mé strany vše na téma modelů Dácií.
Jako malý jsem si vozil prdel v tátových Dáčkách ´74 a ´76, já sám jsem si jednu koupil počátkem devadesátých let, taky ´76ka. Krásné svezení. Ač tělem i duší vyznavač oldtimeru Š 1000/1100 MB/MBG/MBX, nějakou krásnou neposkvrněnou Dacií 1300 (do roku ´78) v měřítku 1:1 bych taky nepohrdl. Víte-li o nějaké, sem s ní... :D

eMBébé

Příspěvek od eMBébé »

...další očekávaná novinka z polské (časem samosebou určitě i z české) kolekce: ARO 10.

viz.: http://www.forum-auto.com/automobile-pr ... 4-6965.htm

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

chci se zeptat, nemáte někdo nějaké informace ohledně vydání ROBURa LD3001 ve valníkové verzi i u nás? Koncem července má vyjít v polských kultovkách, ale nechci ho nějak obtížně shánět. Případně, neplánuje někdo hromadný nákup tohoto modelu v Polsku a prodej u nás?
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

shimmansky

Příspěvek od shimmansky »

Nový model v Polských kultovkách v špecialnej sérii. STAR 20 model je vmierke 1:43. V predaji od 28.6.2013 cena 34,90zl.
http://www.kultoweauta.pl/nr_specjalny.html

Speed

Příspěvek od Speed »

Obrázek

Moje najnovšie prírastky z RO série.

Speed

Příspěvek od Speed »

Daciu 1310 z našej série som si nikdy neobstaral, kvalita bola hrozná.
Ixo sa ale pre Rumunsko posnažilo, ich modrá 1310 je kvalitne spracovaná, skoro ako model od IST-u.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“