Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
vidím, že to s těma kultovkama není tak jednoduchý.. Netušil jsem, že se modely liší i podle země určení..
Dacia co mám od IXA IST mě zas tak proporčně hrozná nepříjde. Jedinou chybu má, že nemá nalepenou přístrojovou desku. Přitom by se mělo jednat o stejnou formu ne?

Sorry za dementní obrázky, já už prostě nevím, přes co to vkládat. Přes picasu mě to nějak přestalo fungovat.

Sorry za dementní obrázky, já už prostě nevím, přes co to vkládat. Přes picasu mě to nějak přestalo fungovat.

Já mám tohle auto v 1:1 ( francouzskou R 12) a tak jsem možná moc kritický k provedení modelů. Ono udělat model tohoto auta tak aby si byl podobný není jednoduché jak už několik let sleduju. Nejvěrnější je v 1:43 od Eligoru. Zkus postavit vedle sebe 1310 z kultovek a 1300 co vyjde v pondělí( rozdílná šířka, délka zadních dveří...)
Jednu Dacii má kdosi u nás v ulici, tak někdy vezmu model a nenápadně to porovnám
Já to samozřejmě tak v oku nemám. Je to proporcionálně dost těžké auto na výrobu modelu.

...že je v Dáčce 1300 palubovka z 1310, jsem si taky všiml. Ale teď, když mám tyto dvě kultovky vedle sebe, koukám, že naopak v 1310 mám palubovku z 1300. Jak bude čas, kouknu na to, jestli to nepůjde přehodit.
Jinak mimo těchto dvou kultovek mám z Dácií alias Renaultů 12 ještě dvě 12ky (TL a Gordini) od Solida a v kombíku 12ku od Norevu a Dáčku kultovku. Solida už jsou staršího data (bez zpětných zrcátek, jen náznak stěračů v předním skle), ale tvarově důvěryhodná. Gordini má horší lak, pochybuji, že stářím. Co se týče těch kombíků, je překvapivě tvarově i proporčně důvěryhodnější kultovní Dáčka, teda až tu na partii zadních pátých dveří, tam mi přijde to zadní okno hodně malé. Naopak zpracováním interiéru, detailů, kol a vůbec kvalitou je 12ka od Norevu úplně jinde. Toť z mé strany vše na téma modelů Dácií.
Jako malý jsem si vozil prdel v tátových Dáčkách ´74 a ´76, já sám jsem si jednu koupil počátkem devadesátých let, taky ´76ka. Krásné svezení. Ač tělem i duší vyznavač oldtimeru Š 1000/1100 MB/MBG/MBX, nějakou krásnou neposkvrněnou Dacií 1300 (do roku ´78) v měřítku 1:1 bych taky nepohrdl. Víte-li o nějaké, sem s ní...
Jinak mimo těchto dvou kultovek mám z Dácií alias Renaultů 12 ještě dvě 12ky (TL a Gordini) od Solida a v kombíku 12ku od Norevu a Dáčku kultovku. Solida už jsou staršího data (bez zpětných zrcátek, jen náznak stěračů v předním skle), ale tvarově důvěryhodná. Gordini má horší lak, pochybuji, že stářím. Co se týče těch kombíků, je překvapivě tvarově i proporčně důvěryhodnější kultovní Dáčka, teda až tu na partii zadních pátých dveří, tam mi přijde to zadní okno hodně malé. Naopak zpracováním interiéru, detailů, kol a vůbec kvalitou je 12ka od Norevu úplně jinde. Toť z mé strany vše na téma modelů Dácií.
Jako malý jsem si vozil prdel v tátových Dáčkách ´74 a ´76, já sám jsem si jednu koupil počátkem devadesátých let, taky ´76ka. Krásné svezení. Ač tělem i duší vyznavač oldtimeru Š 1000/1100 MB/MBG/MBX, nějakou krásnou neposkvrněnou Dacií 1300 (do roku ´78) v měřítku 1:1 bych taky nepohrdl. Víte-li o nějaké, sem s ní...

...další očekávaná novinka z polské (časem samosebou určitě i z české) kolekce: ARO 10.
viz.: http://www.forum-auto.com/automobile-pr ... 4-6965.htm
viz.: http://www.forum-auto.com/automobile-pr ... 4-6965.htm
-
chci se zeptat, nemáte někdo nějaké informace ohledně vydání ROBURa LD3001 ve valníkové verzi i u nás? Koncem července má vyjít v polských kultovkách, ale nechci ho nějak obtížně shánět. Případně, neplánuje někdo hromadný nákup tohoto modelu v Polsku a prodej u nás?
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...

-
Nový model v Polských kultovkách v špecialnej sérii. STAR 20 model je vmierke 1:43. V predaji od 28.6.2013 cena 34,90zl.
http://www.kultoweauta.pl/nr_specjalny.html
http://www.kultoweauta.pl/nr_specjalny.html

Moje najnovšie prírastky z RO série.
Daciu 1310 z našej série som si nikdy neobstaral, kvalita bola hrozná.
Ixo sa ale pre Rumunsko posnažilo, ich modrá 1310 je kvalitne spracovaná, skoro ako model od IST-u.
Ixo sa ale pre Rumunsko posnažilo, ich modrá 1310 je kvalitne spracovaná, skoro ako model od IST-u.