Porovnání modelů

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
rallymodels

Re: Porovnání modelů

Příspěvek od rallymodels »

Tak do filmů tohoto typu se asi není co divit-ono otloukání originálů by těžko rozpočet pokousal.
Jinak jsem byl letos v tom novém muzeu v Modeně -sice se to honosí názvem Ferrari -ale skutečnost je taková,že je tam samá Alfa.Takže největší boom je o tom baráku ,pak teda ta budova kde to vlastně Enzo začal je tam video projekce asi 12 obrazovek kolem středu-tahle expozice ale stojí za návštěvu,jsou zde skutečně historické artefakty včetně všech znaků,které kdy byly použity,bohužel je tam ale zákaz focení.
V San Marinu je muzeum Abarth a Ferrari - zcela o něčem jiném bohužel ani zde není možné fotit,ale rozhodně jsem se pokuchal daleko víc než v Modeně
Maranelo jsme už časově nedali,tak snad 2013

Pokud by byl zájem o fotky z té Modeny klidně je dám.

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

licer píše:Ono rozkřápat originální Lambo by asi produkce nezkousla :) a běžný divák rozdíl mezi nepovedenou replikou a originálem nepozná. Jinak srovnávat CMC a HW mi přijde vcelku zbytečné ;)
sem si myslel že to ukáže jestli se vyplatí připlatit. Jinak srovnání typu Bburago x AA sem nedávám a těch tam je nejvíc :-)
Sbírka modelů Citroën

Stevko86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stevko86 »

tak keby si dal porovnanie Bburago vs HW (hoc aj Elite) Ferrai F40 alebo 250 GTO, tak by to vyšlo dosť na stejno...hlavne ta F40ka je strasne Bburagoidná, a to je dost zlé lebo uz Bburago sa netrafilo lebo robili model podla prototypu (preto má za zadnym kolesom 5 prieduchov, ine zadne okno, medzichladiče,...) a HW akoby iba opravilo chyby na uz zlom modeli...takze celé zle :D

jj u filmov to je jasné ze nerozbiju skutocny skvost...ale na staticke sceny aspon mohli nejaku exotiku použiť..ako v Rain Manovi (Countach a Ferrari 412) alebo v Rising Sun (1992) kde bol americky Vector :)
modrý Mondial, pekný Mondial :)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Když porovnám obě srovnání, tak CMC má oproti Elite podstatně více navrch než BBR oproti Elite. Věčná škoda těch Elite mega-kol na té Italii.

Stevko : Zase to trochu přeháníš. Už když přišel obyčejný HW po Bburagu, byl to pokrok. A srovnávat na podobnou úroveň Bburagáckou a HWE F40 je mimo.

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

sva57 píše:Tady dávám k dispozici foto zadní části:
Obrázek
Z toho je patrné,že u AA tento model lidově řečeno odrbali,jak se dalo.Už to, že č. 007 má nápis na krabici,že je to model z 24 h. Le Mans 2009.Při tom je tato verze z Le Mans Series. A dokonce č.008 je verze z Le Mans Series,ale má decaly z 24 h. Le Mans. Z toho je vidět,že představitelé AA mají plnou pusu keců o zkvalitnění výroby,ale taky to matlají a patlají, jak se dá,aby ušetřili a utržili za takové zkomoleniny co největší zisky.
Děkuji za odpověď k tématu Le Mans
Sbírka modelů Citroën

Stevko86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stevko86 »

pokrok ako pokrok...Bburago vydali model v roku 1988 a HW pomaly o 20 rokov vyda ich opravenu kopiu...však sa pozri na to ako robí HW zadny spojler, je prisrubovany presne ako na Bb, alebo ze F40 má predné nahradne koleso + iny chladič ako mal prototyp...však to je v podstate ten isty model, len za ovela viac peňazí :D...aj špáry okolo dielov má rovnako zlé :D
modrý Mondial, pekný Mondial :)

Delaney
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delaney »

LOLA - Aston Martin
U těch sportovních prototypů se ty vnitřní vtokový a obtokový partie mění závod od závodu. Na pomalých okruzích jsem našel např. verzi bez mřížky úplně (tuším z Algarve) nebo třeba s přidanou odtrhovou hranou (Sebring nebo Daytona :? ) Ale jinak souhlasím s tím, že si tentokrát AA nedal moc záležet na detailech a prezentovat ten model jako účastníka 24h LM je drzost a dělání blbců z lidí. Je to jen jejich marketingová vyčůranost.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Tady šlo spíš o to,že AA udělalo v prostoru pod zadním dílem rovnou uzavřenou plochu bez jakychkoliv komponentů-mřížka, nemřížka.
Obrázek

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Stevko86 píše:pokrok ako pokrok...Bburago vydali model v roku 1988 a HW pomaly o 20 rokov vyda ich opravenu kopiu...však sa pozri na to ako robí HW zadny spojler, je prisrubovany presne ako na Bb, alebo ze F40 má predné nahradne koleso + iny chladič ako mal prototyp...však to je v podstate ten isty model, len za ovela viac peňazí :D...aj špáry okolo dielov má rovnako zlé :D
I když občas s Daliborem mám rozdílné pohledy na kvalitu modelů,tentokrát s nim souhlasím.Když to vezmu z pohledu tvarů modelua řešení detailů,tak musím konstatovat,že HWE je určitě pokrok oproti Bburagu. A to samý je v porovnnání HWE vs. Kyosho.Až když jsem koupil HWE,pak teprve jsem prodal Bb.A jak jsem pak koupil Kyosho,tak až potom jsem prodal HWE :) .

Delaney
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delaney »

sva57 píše:Tady šlo spíš o to,že AA udělalo v prostoru pod zadním dílem rovnou uzavřenou plochu bez jakychkoliv komponentů-mřížka, nemřížka.
Já rozumím, o čem je řeč. Jen chci říct, že takhle to klidně mohl mít i originál na nějaké předsezónní prezentaci (třeba bez motoru) a AA to prostě opral. Škoda, jinak je to pěkný auto.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“