Co chystáte? (aneb co je na cestě)

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
rallymodels

Re: Co chystáte? (aneb co je na cestě)

Příspěvek od rallymodels »

jen doplním.

Přesvědčivé vítězství Citroënu Xsara Kit Car

Automobilka Citroën zastoupená na 43. Rallye Tour de Corse posádkou Philippe Bugalski a Jean Paul Chiaroni na Citroënu Xsara Kit Car zvítězila v této rallye, která se započítává do světového poháru s vynikajícím časem 3 hodiny 44 minut 35 sekund 7 setin sekundy. Jedná se o druhé vítězství vozidla třídy F2 (s 2,0 l atmosféricky plněným motorem a jednou poháněnou nápravou) před vozy třídy WRC v soutěži Mistrovství světa. Příznivé klimatické podmínky, vynikající úroveň vozidel a bojovnost pilotů dovolily, aby vozy Citroën Xsara Kit Car ovládly soutěž od začátku až do konce.

Philippe Bugalski a Jean-Paul Chiaroni se prosadili před svými stájovými kolegy Jesusem Puras a Marcem Marti, kteří nakonec skončili na druhém místě. Obě posádky Citroënu dominovaly celé soutěži a podařilo se jim vyhrát 13rychlostních zkoušek ze šestnácti (9x zvítězil Bugalski a 4x Puras). Philippe Bugalski jel naprosto bezchybný závod. Již od třetí rychlostní zkoušky se mu podařilo držet se v čele závodu.

Toto nové vítězství potvrzuje vynikající vlastnosti Citroënu Xsara Kit Car v konkurenci s vozidly WRC se čtyřmi poháněnými koly. Tento úspěch dokazuje i vysokou úroveň celého týmu Citroën Sport a vyjadřuje životaschopnost značky Citroën.

Guy Fréquelin, vedoucí realizačního týmu Citroën Sport „Jsem velice šťasten za toto vítězství, navícstoprocentně francouzské - výrobce – jezdec i spolujezdec – naši partneři Total a Michelin. Dokázali jsme, že jsme schopni bojovat s ostatními značkami ve světovém šampionátu“.

Jesus Puras, jezdec vozu Citroën Xsara Kit Car „Jsem velice spokojen, že jsem získal svoje první body v Mistrovství světa automobilových soutěží. Dokázal jsem, že umím jezdit rychle i mimo Španělsko. Cítím se velmi dobře v týmu Citroëna Xsara je fantastický vůz“.

Philippe Bugalski, jezdec vozu Citroën Xsara Kit Car „Toto vítězství potvrzuje moje výkony v Katalánskua dvojité vítězství Citroënu je úžasné pro značku. Raduji se i proto, že můj spolujezdec „Coco“ je korsičan“.

Citroën Xsara Kit Car uvidíme zase v další soutěži Mistrovství světa v San Remu, které se bude konat od 10. do 13. října 1999.

20. května 1999, Aleš Jílek

Na San Remu už bohužel nedojel do cíle ani jeden
RZ 2 -Puras ulomil kolo
RZ 18 -Bugalski havaroval

Další starty v MS už se oficialně nekonaly

racing18

Příspěvek od racing18 »

Díky Petře.Vyčerpávající.
Tondo kitová Xsara v osmnáctině rozhodně chybí a Otto by ji měl udělat především. ;)

rallymodels

Příspěvek od rallymodels »

Jirko- klidně bych oželel kitovou xsaru,kdyby udělali Citroen BX -B to by mě potěšilo podstatně víc než Xsara v kitu ,která by na rozdíl od BX gr.B v té vitrině moc z ředy nevyčuhovala.
Je pravda že jsem ji na živo viděl na tom pro ně smolném San Remu a to co s tím předváděl Bugalski byla neuvěřitelná řežba nakonec to kousek pod náma rozstřelil a když jej přivezli na podvalu tak celej had 6. zatáček řval a aplaudoval celej dav fanoušků. Byl to krásnej zážitek i s podpisy na kalhotky a podobné výstrojní součásti fans sem tam i pod .....

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

já bych bral oba, ale to je jasné :-)
zase Xsara byla slavnější BX TC v soutěžní verzi moc úspěšný nebyl, vedle SM soutěžního by byl super....

jinak zpět k tématu dnes jsem objednal:

Citroen C4 WRC winner Rallye d´Alsace 2010 No. 1 S. Loeb (Výrobce Norev)

Obrázek
Sbírka modelů Citroën

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

Barte dobře jsi udělal,já bych bral taky asfaltovou Francii 2010 už jen kvuli tomu,že model má rovněž asfalt kola :)

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

jo bral jsem to stejně...
14dní čekačka a bude doma
Sbírka modelů Citroën

racing18

Příspěvek od racing18 »

BaRT píše:já bych bral oba, ale to je jasné :-)
zase Xsara byla slavnější BX TC v soutěžní verzi moc úspěšný nebyl, vedle SM soutěžního by byl super....
Podle mého soudu to bylo v té době takové tápání a projekt byl už předem odsouzen k neúspěchu.Přece jsem jen více zastáncem italské školy tudíž mít ho eventuálně ve sbírce ani tak netoužím.

Mikojan04
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikojan04 »

Neřekl bych ,že byl ani tak odsouzen k neúspěchu.Ale doba byla proti Citroenu,ikdyž měli zajímavé auto pro tuto skupinu.Tak Citroen byl pod Peugeotem,takže se vše podřizovalo Peugeot sportu.Divím se,že Peugeot vůbec dovolil udělat tento speciál.Musel to být boj a někdo musel mít pořádný páky na vedení Peugeotu.Ale budme rádi ,že vůbec vznikl.Bohužel přišel příliš pozdě,aby něco předvedl,zajel pár závodů,dojel tuším pouze 2 a ve 4řech nedojely vůbec(pro tech.problémy),pak skupina b skončila.Citroen přišel do této skupiny jiným druhem auta,co se týče třídy.Takže určitě šlo o zajímavou vlaštovku.A dnes má Citroen jedno s cenných aut z homologační serie o které je udajně zájem.

HOPPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HOPPA »

Koupím si jakékoliv auto,pokud to bude Renault Mégane ;)
http://www.meganehoppa.estranky.cz/
Obrázek-----Obrázek

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

prostě i když BX TC neuspěl tak celkově má skupina B moje uznání a doteď na to žádná WRC nemá...
Ty auta měli brutální výkon a elektronika teprve začínala :-)
Sbírka modelů Citroën

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“