NEOmodels Škoda 110R

Odpovědět
LeonCupraR

Re: NEOmodels Škoda 110R

Příspěvek od LeonCupraR »

Modely Neo sú pekné, cena je priemerná tak ako bežne stoja tieto modely. Nejaký limit 300 nemá vpliv na cenu modelov tohoto výrobcu, bežne v takomto počte vydáva Neo niektoré farebné verzie nezávisle od toho či si ich priamo objedná Modelcarworld ako alebo nie, ceny sa nemenia. Ľudia však už všetko prirovnávajú k cenám Abrexu, tak sa im to zdá drahé a mnohí naozaj netušia, že toto nie je kovový model a ani len nepočuli o nejakom rezine. Na druhej strane, konkrétne tento model sa mi akosi nezdá, už na prvý pohľad vypadá model akosi trochu odfláknutý. Svetlá sú katastrofa, má ich však takto Neo aj na iných modeloch, naopak pri niektorých ich dokáže aj dokonale (hlavne nie mliečne) spracovať. Tu sa to akosi nepodarilo. Škoda toho... Ale pre porovnanie s ešte drahším modelom od nich nádherným Cadillacom, kde som našiel jediný odfláknutý detail taktiež svetlá :( Ale hlavne, že u Seatov majú svetlá dokonalé :)

Obrázek

Obrázek

No neviem, ale toto by naozaj malo byť lepšie zvládnuté. Ak by vboli odfláknuté zadné svetlá, nevadilo by mi to až tak, ale väčšina z nás má modely vystavené tak, že sa na ne pozeráme z predu, takže to dosť bije do očí. A osobne nemám čas, vybavenie a hlavne trpezlivosť dodatočne dotvárať modely aby boli prefektné. Je na každého zvážení či bude čakať na ABrex (a či sa vôbec dočká), alebo to risknúť a zakúpiť jeden alebo aj obidve farebné verze tohoto modelu práve teraz. U mňa farbou vyhráva žltá.

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Tých chýb je žiaľ viac, nie iba tie predné svetlá. Ale podľa fotiek súdiť radšej nebudem, tie vedia občas dobre klamať :D . Už sa neviem dočkať až bude doma.
Farbou síce jasne vyhráva žltá, no kolesá má strašné :(
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

robbie137

Příspěvek od robbie137 »

Tak konečne je doma.
(nefunkční link odstraněn adminem)

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

:) aj mne dnes dorazila a tiež oranžová, len nie som doma, tak si ju zatiaľ nemôžem pozrieť naživo :(
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

jau

Příspěvek od jau »

Zeby toto bol vzor pre tie povodne kolesa od NEa?
Obrázek

FKS

Příspěvek od FKS »

Na smallcars.cz si někdo stěžuje na Š110R, která mu došla. Já mám objednanou taky oranžovou, tak jestli je to pravda, tak budu taky naštvanej :(
jozef (02.06.2012 22:47)
V piatok mi erko (limitovane) doslo.. Bohuzial takto odflaknuty model som od Nea este nevidel.. Lacno vyzerajuce stierace ktore su miesto leptov z plastu, lepty okolo okien ktore nesedia, zvysky lepidla na narazniku vedla SPZ, nedofarbene casti pod oknami, vyfuk niekde mimo, oranzova farba na obrazku, v skutocnosti je nakoniec okrova..(a takto je aj oznacena na nalepke) A moj kus ma dokonca zlomeny cely podvozok.. V porovnani so Sparkovskym RS 130 strasny nedorobok.. Som sklamany.

http://www.smallcars.cz/osobni-auta/169 ... -1-43.html

jau

Příspěvek od jau »

Mne prisli v piatok obe verzie. A ani jedna nie je uplne bez chyby, co sa tyka montaze. Co sa tyka stieracov, tak na zltom modeli mam jeden stierac strieborny a druhy cierny. Lepty okolo okien mam dobre. Trocha im ale nevysiel tvar zadneho bocneho okna. Vyrez v karoserii je dobry, problemom je len tvar skla(leptu), ktore presne nekopiruje otvor v karoserii. Narazniky mam aj ja trocha zabrblane od lepidla, ale nie je to az take hrozne. Farba limitovaneho modelu sklamala aj mna. Cakal som oranzovu a prisla hneda(okrova), tak ako to ma uvedene MCW na svojom webe. Horsie je, ze ked som prezeral skodovacke vzorkovniky farieb, tak takuto farbu som pre 110R nenasiel. Mohli si vybrat nejaku realnu farbu na svoju limitku. Ja mam trocha problem so zadnymi svetlami. Su to nafarbene kovove lepty. A asi lakom je tam vytvoreny 3D efekt. Na troch svetlach mam len velmi tenku vrstvu laku a stvrte svetlo ma zasa dost vyrazny 3D efekt. Ak su na modeli obe svetla rovnake, je to OK. Ale ja mam na zltom jedno svetlo s tenkou vrstvou a druhe s hrubou. A tento rozdiel hned udrie do oci, inak sa tam odraza svetlo. Co sa tyka kvality, tak na zltej mam trocha odrhnutu prednu kapotu. Kontrola kvality to pretrela, ale je tam vidiet kaz v laku.
Inak predne svetla nie su az take zle. Na fotkach to vyzera hrozne ale v reale to celkom ujde. Neputaju na seba pozornost. A pneu s bielym pruhom sa daju otocit za par sekund. Inak, pneumatiky su urobene z nejakej agresivnej gumy. Pri limitke som mal na plastovom podstavci vyleptany dezen zo vsetkych styroch pneumatik. A to si nemyslim, ze ten model dlho lezal niekde skladom. Takze celkom rychlo to zacalo posobit na plast. Tak pozor, kde ten model budete mat ulozeny.
Celkovo je to pekny model, ale vzhladom na kvalitu je cena dost vysoka. Tomuto modelu by slusala polovicna cena, ale to je otazka na vyrobcu a nie na predajcov. 130RS od Sparku je jednoznacne lepsia vo vsetkych ohladoch.

jau

Příspěvek od jau »

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

FKS

Příspěvek od FKS »

No asi je to dneska pravidlo, že kvalita jde dolů a cena nahoru a nikdo nemá zájem vyrábět modely pořádně. Stejný je to u Abrexu a i u IXA, poslední limitky T613 byly taky problematický, co se týká kvality. Tak už se na to svoje erko snad ani netěším... Za ty peníze by to mělo být udělalé pořádně. Že si na Smallcars/MCW neohlídají barvu je taky nepochopitelný. Ale i ta okrová barva se mi celkem líbí, akorát teda nebude autentická...

kamikaze

Příspěvek od kamikaze »

made in cina? ja som myslel ze je to holandska vyroba.. :(
inac tu na 2 sajtach je o 49 kc lacnejsia- ale maju iba zlte verzie
http://cavallino.cz/Katalog.aspx?Vyrobce=231
http://www.svet-modelu.cz/skoda-110-r-c ... 5/d-69090/
Naposledy upravil(a) kamikaze dne 03 čer 2012, 16:50, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“