modely v časopisech (Altaya, DeAgostini, Amercom atd)

Odpovědět
H+H+

Re: modely v časopisech (Altaya, DeAgostini, Amercom atd)

Příspěvek od H+H+ »

Martin_Happy píše:já chci kolekci česká auta. Velorex, Aero, to mi prostě chybí
Byla by fakt krásná, Velorex bych nemusel, viděl bych tam rád třeba: Aero 50 Dynamik, Praga Golden, Walter Royal, dvanáctiválcovou Tatru, Škoda Hispano-Suiza....

Prosím o další návrhy v podobném stylu, ale stejně nám Altaya takovou serii neudělá ;)
Naposledy upravil(a) H+H+ dne 11 úno 2012, 10:25, celkem upraveno 1 x.

Martin_Happy

Příspěvek od Martin_Happy »

já bych Velorex rád, za litr se mi FOXáckej kupovat nechce
Rally 1:43, Dreamgarage 1:18

Jose85

Příspěvek od Jose85 »

H+H+ píše: Prosím o další návrhy v podobném stylu, ale stejně nám Altaya takovou serii neudělá ;)
třeba Tatra 77-jeden z prototypů,Walter Regent od Sodomky,Wikov "Kapka",Wikov 40,Z-5,aerodynamickou Jawu 700... :lol:

Ale nějakou Aerovku (nejspíš roadster) bych viděl celkem reálně,přecijen jsou populární i mimo ČR...

Martin_Happy

Příspěvek od Martin_Happy »

Škodu Popular cabrio, 1100 MBX, 1100 OHC, 724 Super Sport, Tatru 613 Vignale Coupé, Praga Charon....
Rally 1:43, Dreamgarage 1:18

twor70

Příspěvek od twor70 »

Jasně, pořadí moc nedodržují. Viz. např legendární auta. U nás by to mělo být takhle: 1.ford crown 49,- , 2. Citroen DS 99,- a 3. Toyota Crown+Tuk Tuk za 139,-. Jen ještě taková zajimavost, první model Ford Crown není v měřítku 1:43!!!, po přepočtu skutečné délky auta, modelu chybí asi 13mm na délku. Měřítko mi vyšlo na 1:48 !!! Už jsme jim to napsali. Nejvíce to jde vidět když model taxi dáte vedle modelu Ford Crown z řady Policejní vozy. Ten dle přepočtu pasuje na 1:43.

FKS

Příspěvek od FKS »

H+H+ píše:Prosím o další návrhy v podobném stylu, ale stejně nám Altaya takovou serii neudělá ;)
Edici českých aut asi Altaya opravdu neudělá, určitá naděje je, že se kromě T77 objeví něco v IXO Museum, ale těch světově známých českých aut zas moc není a pro náš malý trh to dělat nebudou. Takový Walter Regent od Sodomky by se mi taky líbil... Od Abrexu se ho asi nedočkáme, má plno práce se škodovkami a plánuje tatrovky, tak Aero nebo Walter možná přijdou na řadu až v dalekém budoucnu... Možná něco udělá MAC, ale to je resin za vyšší cenu. Aero 50 Dynamik v 1:43 se dělala jako kovová stavebnice (MIVA resp. VV Model), ale ten se už nevyrábí.

T603

Příspěvek od T603 »

Mě by zajímalo co ještě můžou přijít za kolekce? Ve Francii jsou rallyové vozy, ty u nás vyšly narazově a to v každem městě se to lišilo. Tak snad ty. Potom mají Frantíci le mans serii. Ještě snad nejsou sanitky jinak mne nic nenapadá. Když vezmu i ty polské tak máme, policejní, hasické, letadla, vrtulníky, tanky, pozemní technika, stavební,staré auta východu i západu. No a Atlas naklaďaky a autobusy. Ještě mne napadají současná auta, lodě, ponorky a civilní letadla.
Na foru máme odkazy na kultovky ruské, maďarské, polské a české. Modely s časopisu české a polské. Atlas kolekce české a německé. No a http://www.altaya.fr/, (nefunkční link odstraněn adminem). Nic jiného mne nenapadá. Jestli někno zná jiné podobne odkazy ať to sem šoupne. A ještě by mne zajímalo jestli ty odkazy co jsem sem dal jsou kolekce a nebo stránky výrobce. A jestli ne tak jaké jsou stránky výrobce DeAgostini a Altaye.

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Ve Francii mají ještě diaramy s modely:
(nefunkční link odstraněn adminem)
Nákladní auta:
Simca serie automobilky:
WRC série
Monte Carlo serii - dokonce druhá řada
Michel Vaillant serie jeho aut
Okruhové placky mají sérii
motorky
FR legendární auta.
Série Michelin aut
Série Poštovní auta

tj je to tam úplně v jiných dimenzích...
Sbírka modelů Citroën

shooter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shooter »

V Itálii vychází kolekce formulí Ferrari. Taky by nebyla špatná...

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

ono Italové mají i závodní, Alfa Rome a další, tam jim to docela jede a série 1/24 jsou fakt pěkné modely
Sbírka modelů Citroën

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“