Citroen 2CV Norev vs Minichamps
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Citroen 2CV Norev vs Minichamps
V létě jsem viděl červenočerný Charleston v reálu, moc se mi líbil, tak mám teď dilema, jaký model. Asi bych dal přednost Minichampsu. ale zdá se mi (teď jsem viděl fotky na Modelissimu), že mezi předním blatníkem a kolem je moc malá mezera (když když to srovnám s fotkami skutečných aut). Tak nevím, chtěl bych se proto zeptat odborníků na Citroeny , jak to s tou mezerou je. Díky.
Re: Citroen 2CV Norev vs Minichamps
mam oba modely, 2CV Norev Charleston, 2CV Minichamps (ten mam verzi zelenou a modrou) charleston má jen potisk a jinou střechu...
Norev
+cena
+možnost obou střech na modelu
+lépe zpracované detaily motoru, vnitřku
+má spz
+má typické přední zástěrky
+lépe udělané stěrače
-chyba na podvozku jsou tam zavěšení z 2CV z roku 1958
-výfuk vede moc u strany
-střecha je zevnitř černá
-chybí zrcátko na sluneční cloně spolujezdce
-špatně udělaná vnitřní srana sedadel (vidět při otevření kufru)
Minichamps:
-má pouze rámeček na SPZ a vzadu to není pěkné
+lépe zpracované přední blikače
+lépe zpracovaný a umístěný výfuk
+stažená střecha je zevnitř bílá
Oba modely velké mínus zadek modelu by měl mít vyšší světlou výšku tj přitvrdit pružinky vzadu
Za mě vem Norev, budeš spokojenější a na Svět modelů je za 999kč (levněji v ČR jsem ho nikde neviděl)
Oba modely jsou trochu jiné verze, pozná se to na sedadlech (Minichamps novější verze) a nástřiku kdy Minichamps uvadi rok 81 a má celá rám kolem předního okna černý, osobně si nejsem jistý těmi sedadlama a podle mě měl mít to co Norev, ale použivají jednu formu kterou měli již vyrobenou na předešlé 2CV Minichamps
Do tvé zprávy jsem přidal i foto Norev na porovnání
Norev
+cena
+možnost obou střech na modelu
+lépe zpracované detaily motoru, vnitřku
+má spz
+má typické přední zástěrky
+lépe udělané stěrače
-chyba na podvozku jsou tam zavěšení z 2CV z roku 1958
-výfuk vede moc u strany
-střecha je zevnitř černá
-chybí zrcátko na sluneční cloně spolujezdce
-špatně udělaná vnitřní srana sedadel (vidět při otevření kufru)
Minichamps:
-má pouze rámeček na SPZ a vzadu to není pěkné
+lépe zpracované přední blikače
+lépe zpracovaný a umístěný výfuk
+stažená střecha je zevnitř bílá
Oba modely velké mínus zadek modelu by měl mít vyšší světlou výšku tj přitvrdit pružinky vzadu
Za mě vem Norev, budeš spokojenější a na Svět modelů je za 999kč (levněji v ČR jsem ho nikde neviděl)
Oba modely jsou trochu jiné verze, pozná se to na sedadlech (Minichamps novější verze) a nástřiku kdy Minichamps uvadi rok 81 a má celá rám kolem předního okna černý, osobně si nejsem jistý těmi sedadlama a podle mě měl mít to co Norev, ale použivají jednu formu kterou měli již vyrobenou na předešlé 2CV Minichamps
Do tvé zprávy jsem přidal i foto Norev na porovnání
Sbírka modelů Citroën
Jenom bych chtěl doplnit pro upřesnění : horní obrázek je PMA,spodní Norev.
A tentokrát už podle fotek musím konstatovat,že ten model od Norevu je víc realisticky a tvarově zpracován než model od PMA.Jen namátkou : u PMA přední maska a nárazník působí hodně plastovým dojmem,příliš silné chromové lišty,robustní kola.
Takže plně s Petrem souhlasím
A tentokrát už podle fotek musím konstatovat,že ten model od Norevu je víc realisticky a tvarově zpracován než model od PMA.Jen namátkou : u PMA přední maska a nárazník působí hodně plastovým dojmem,příliš silné chromové lišty,robustní kola.
Takže plně s Petrem souhlasím
Přízemní starosti: Došly money na účtu pro modely, v pátek jsem dal příkaz k převodu,... takže abych to zkrátil, po neděli objednávám u Světa modelů Norev. Když už píšu - psal jsi, že máš oba - je nějaká možnost zvednout ten zadek?
asi možnost je, všechny Norevy jdou rozdělat, ale já už to nedělám. model je odpružen takže ti to přitvrzením perování půjde.
Sbírka modelů Citroën
Minichamps je poměrně o dost dražší model, takže za mě určitě nebrat..
Minichamps: http://www.smallcars.cz/osobni-auta/160 ... -1-18.html
Norev: http://www.svet-modelu.cz/citroen-2cv-c ... 0/d-66696/
Minichamps: http://www.smallcars.cz/osobni-auta/160 ... -1-18.html
Norev: http://www.svet-modelu.cz/citroen-2cv-c ... 0/d-66696/
Trošku vidím že obě firmy si ostře konkurují (Norev x Minichamps)
Již při vydání Verze Charleston to bylo nastejno:
Norev:
Minichamps:
pak vydal Minichamps limitku pro ModelCarWorld Sausss Ente 1400ks
a zelenou verze Club:
na co reagoval Norev a vydal to samé:
Norev limit 600ks
Norev limit 600ks
Norev ještě stihl vydal Dolly:
Nyní na veletrhu obě firmy ohlásili stejnou novinku a to oranžový club:
Minichamps:(prototyp)
Norev: (prototyp)
Tak nevím jestli tohle je ta pravá cesta, 2CV je ve velkém množství variant a udělat jinou by podle mě přineslo více ovoce, takhle z toho moc nezíská nikdo…
Již při vydání Verze Charleston to bylo nastejno:
Norev:
Minichamps:
pak vydal Minichamps limitku pro ModelCarWorld Sausss Ente 1400ks
a zelenou verze Club:
na co reagoval Norev a vydal to samé:
Norev limit 600ks
Norev limit 600ks
Norev ještě stihl vydal Dolly:
Nyní na veletrhu obě firmy ohlásili stejnou novinku a to oranžový club:
Minichamps:(prototyp)
Norev: (prototyp)
Tak nevím jestli tohle je ta pravá cesta, 2CV je ve velkém množství variant a udělat jinou by podle mě přineslo více ovoce, takhle z toho moc nezíská nikdo…
Sbírka modelů Citroën
To B@RT: Zeptal bych se - jak jsou na tom nová Solida, co máš od Vánoc v porovnání s Norevem a Minichampsem z hlediska kvality?
asi nejslabší :-/
tvarově a dílensky jsou na tom pěkně, ale nástřik má Norev i Minicamps lepší, občas někde je něco přetaženého nebo nedomalovaného.
Jedině pokud bys někam jel tak si vybrat z více kousků.
tvarově a dílensky jsou na tom pěkně, ale nástřik má Norev i Minicamps lepší, občas někde je něco přetaženého nebo nedomalovaného.
Jedině pokud bys někam jel tak si vybrat z více kousků.
Sbírka modelů Citroën