Abrex - nové modely

Odpovědět
Paganini
Kontaktovat uživatele:

Re: Abrex - nové modely

Příspěvek od Paganini »

Škoda Auto spustila eshop, kde lze zakoupit také modely Škoda, ale nabídka je velmi omezená
http://eshop.skoda-auto.com

FKS

Příspěvek od FKS »

Na Facebooku Abrexu jsou reedice modelů v 1:43 a Fabia RS, ta je v trochu divočejších barevných kombinacích, žádná nemá stříbrný kola, jen bílý a černý. To se mi zdá škoda, většina RS má kola stříbrný a třeba zelenýmu eresu velký štříbrný kola slušeji. Ale možná budou i další verze.

FKS

Příspěvek od FKS »

Fabia RS je e-shopu Abrexu za 369 Kč, takže běžně v obchodech to bude víc. Stávající Fabia II s barevnou střechou nebyla za vyšší cenu než jednobarevná. Abrex nějak přitlačil ceny, možná to považuje za limitku nebo zkouší, jestli budou lidi kupovat i za vyšší ceny...

keramhora

Příspěvek od keramhora »

FKS: dvoubarevná verze byla dražší a ceny jsou vyšší,protože od března 2011 je vyšší clo.A k tomu,proč jezdí po silnici většina Fabiií RS se stříbrnými koly ti napovím,podívej se do ceníku Škodovky a pochopíš.Ono dát dalších 20 tis.Kč za to,že budeš mít jinak barevnou střechu a jiný než celo stříbrný kola je docela dost peněz.

FKS

Příspěvek od FKS »

Nevím, jak je to v kamenných obchodech, ale na e-shopu Abrexu teď stojí Fabia II (před FL i po FL) stejně jednobarevná i s barevnou střechou:
(nefunkční link odstraněn adminem)
A druhá série Felicie dražší není než dříve, tak bych řekl, že u RS zkusili zdražit a testujou zájem...

samuel

Příspěvek od samuel »

Na Aukru už je "retro" Kopecký.
(nefunkční link odstraněn adminem)

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

nechápu lidi co to za ty peníze na tom aukru kupují a živí tak překupníky.U zdroje(Abrexu)by ho koupili o dost levněji. :lol:

keramhora

Příspěvek od keramhora »

Libore v tom s tebou souhlasím.Včera jsem byl v Abrexu v Praze pro novinky,musím říct,že super přístup prodávájícího.Byli jsme předem na něčem domluveni,to do puntíku splnil.Jen s výběrem Fabie S2000 v retro designu byl o mnoho větší problém,než u ostatních aut,protože na každém modelu byla nějaká vada.To bylo stejné i u Fabie RS,kde nelze vybrat bezchybný kus.Prostě nelze.Ale to uvidíte sami,až si nějaký model z poslední várky půjdete koupit.Když jsem se o tom pak bavil s prodavačem,tak mi tak nějak řekl,že co bych vlastně jako chtěl za ty peníze a když to ty lidi kupují.Jsem si tak sám pro sebe říkal,že" zatim" kupují.Je vidět ,že formy mají stále přesný,ale rychlost montování kvalitu modelů kazí.A na fabii RS je vidět,že udělali novou formu na předek a zadek auta,a jsou tam více nebo méně,ale jsou stále vidět dělící roviny.Tak že mi zase utvrdili v tom,že když koupit model,tak přímo v prodejně Abrexu,protože vybíráte z mnoha kusů a všechno z první várky.V reedici už moc ne.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Mohl bych se zeptat na výčet vad na modelech, abych věděl, na co si dát pozor?

FKS

Příspěvek od FKS »

Abrex měl dříve lepší kvalitu a nižší ceny, to je i můj názor. Dneska se opravdu musí vybírat. Octavie II stála v 2005 140 Kč a nekvalitní kus jsem neviděl. Teď je cena cca 250 Kč a zmetků přibývá, Fabie RS jde ještě výše. Proto Abrexy nekuji v e-shopech ale raději v kamenných prodejnách, můj prodejce mi vždy model rád rozbalí a ukáže, taže si vyberu vždy lepší model. Jak už jsem psal výše, Abrex zkouší zvednout ceny (a svůj zisk), pokud bude stejný zájem, tak zdraží plošně, jejich cílem může být třeba cenová hladina IST. Je to samozřejmě jejich právo, kupovat nikoho nenutí. Otázka je, jestli vydělá více, "skalní" sběratelé model koupí i za 400 Kč, ale plno Abrexů kupují lidi dětem na hraní a tyhle kupující si pak rozmyslí dát 400 Kč za auto, se kterým dítě (většinou) hned řízne o zem... Další věc je, že zvýšení ceny by mohli kompenzovat třeba lepšími detaily (třeba leptané stěrače u starších aut), ale zatím to na to nevypadá.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“