"Ameriky"
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Dofocenky
Dofotil jsem další 2 kusy ze starších, více foto už můžete vidět na mém webu. Obojí je od Ertl.
Zvláště ten Duesenberg je krásný, byly vyrobeny jenom dva exempláře, jeden pro Garyho Coopera a jeden pro Clarka Gablea. Tohle je ten Cooperův. Ten druhý byl stříbrno-červený, i když byl pro něj, jako pro stálého zákazníka vyráběn, Gable jej ale nakonec nevlastnil. Model také existuje, ale nepodařilo se mi jej sehnat, podle mě je v té stříbrno červené ještě hezčí. Tak jsem rád, že mám alespoň tenhle.

Zvláště ten Duesenberg je krásný, byly vyrobeny jenom dva exempláře, jeden pro Garyho Coopera a jeden pro Clarka Gablea. Tohle je ten Cooperův. Ten druhý byl stříbrno-červený, i když byl pro něj, jako pro stálého zákazníka vyráběn, Gable jej ale nakonec nevlastnil. Model také existuje, ale nepodařilo se mi jej sehnat, podle mě je v té stříbrno červené ještě hezčí. Tak jsem rád, že mám alespoň tenhle.

Re: "Ameriky"
Další podrobnější foto mého posledního přírůstku, MERCURY Montclair Convertible z roku 1956 od SunStar z edice Platinum Collection :

Ted je jeste jeden na eBay:Model také existuje, ale nepodařilo se mi jej sehnat, podle mě je v té stříbrno červené ještě hezčí. Tak jsem rád, že mám alespoň tenhle.
http://cgi.ebay.com/ERTL-1-18-07962-CLA ... 19bef630dd
Jj, díky Dušane, ale o tom anglickém shopu vím. Ale když je tolik jiných dalších kousků, tak zatím nebudu pořizovat od jednoho auta dvě barevné kombinace. I když je pravda, že pokud bych nějaké silniční (ne závodní) auto pořídil ve více barevných provedeních, tak tenhle Duesenberg by byl na 1.místě. Ale nelze mít všechno....
Ahoj, jak hodnotíte prosím kvalitu modelů Sunstar a YatMing - jde mi o modely amerik z 50. a 60. let ? 

Když se podíváš na můj zde nafocený Mercury Montclair, je to typická ukázka výborné kvality SunStar , řada Platinum.
Pokud chceš kvalitní modely, musí to být vrcholné řady obou těchto výrobců : SunStar Platinum a YatMing Signature series.
Běžné modely SunStar a YatMing za mnoho nestojí. Takže ameriky ano, ale pouze z těchto špičkových řad.
Třeba Platinum téměř dosahuje kvality AUTOartu, v některých aspektech ho i předčí.
Pokud chceš kvalitní modely, musí to být vrcholné řady obou těchto výrobců : SunStar Platinum a YatMing Signature series.
Běžné modely SunStar a YatMing za mnoho nestojí. Takže ameriky ano, ale pouze z těchto špičkových řad.
Třeba Platinum téměř dosahuje kvality AUTOartu, v některých aspektech ho i předčí.
Tady máš ještě na ukázku od SunStar Platinum CONTINENTAL Mark III :

Super, děkuji za hodnocení i za názornou ukázku. Ted jen který si vybrat jako první