Vyrábí se ještě některé modely jinde, že v Číně?
Vyrábí se ještě některé modely jinde, že v Číně?
Dotaz je celkem jasný, výroba v měřítku 1:43 se přesouvá tam, kde je levnější, lidi jsou pečlivější, nestávkují a víc si váží práce ...možná tak Brooklin, RIO, Brumm, ale taky si nejsem jistý..., no možná žiju někdy v minulém století, ale třeba to "Made in England" se čte moc hezky
Re: Vyrábí se ještě některé modely jinde, že v Číně?
Matchbox třbeba dělá Macao a Thaisko...
Některé firmy začínají v Indii
Některé firmy začínají v Indii
Sbírka modelů Citroën
Moc toho asi mimo Čínu nebude Kromě ručně dělaných modelů z resinu mě napadá třeba český Kaden, který vyrábí modely Tatry 815 v 1:43 (civilní TERRN°1 a vojenskou 815-7), ale to je asi jen díky podpoře Tatry, pro kterou to bylo primárně určeno jako propagační model. Kaden také vyrábí modely pro holandskou firmu Tekno (to je ale pokud se nepletu 1:50). Škodovky už Kaden bohužel nevyrábí. Paradoxem je, že Abrexy vyráběně v Číně jsou dneska dražší než české modely od Kadenu... Třeba nový Superb II od Abrexu stojí v obchodech skoro 300 Kč, Superb I od Kadenu stál 250 Kč. Samozřejmě je otázka, co by stál model od Kadenu dneska, kdyby byl jako novinka, ale myslím, že by to snad nemusela být podstatně větší částka.
-
Tak jestli stál Superb I od Kadenu někdy v roce 2003 250 kč a nyní je Superb II o 20% dražší, tak to není tak zlé. Řekl bych, že průměrný plat zaznamenal (i přes různé recese) o něco vyšší růst. Navíc myslím, že Abrex má vyšší kvalitu než Kaden.
S tím, že jsou současné modely od Abrexu jsou lepší než ty od Kadenu souhlasím, ale musíme uvážit, že poslední modely Kaden jsou z roku 1999 (Fabia I) a 2001 (Superb I) a tehdy modely od Hongwellu (Cararama), který pro Abrex vyrábí vypadaly hůř. Takže dneska by Kaden škodovky určitě udělal lépe, ale zajímalo by mě za kolik. Superb I Kaden přestal dělat (skončila licence od Škoda Auto) asi před rokem nebo dvěma a cenu 250 Kč pořád držel, tak na tom snad neprodělával. Ale je jisté, že při výrobě v Čechách na tom měl menší zisk než Abrex při dovozu z Číny.
Prostě by bylo lepší mít na modelu napsáno Made in Czech Republic, ale toho se už asi nikdy nedožijeme, teď je všechno Čína a za pár let (až v Číně stoupnou náklady) to třeba budou ještě nějaké "levnější" země...
Prostě by bylo lepší mít na modelu napsáno Made in Czech Republic, ale toho se už asi nikdy nedožijeme, teď je všechno Čína a za pár let (až v Číně stoupnou náklady) to třeba budou ještě nějaké "levnější" země...
Superb I.(1/43) od Kaden se dá koupit na www.svetmodelu.cz za 125,-kč jako totální výprodej. Mám ho taky doma a myslím si, že zpracováním je srovnatelnej s Abrexem. Mají dokonce i Fabie I. v měřítku 43 (125,-) a 87 (50,-).
Suberb od kadenu se povedl a je srovnatelný s abrexem.Ale ruku na srdce,líbí se vám modely nevyrobené v číně?Mám na mysli Guiloy.
Nic proti čínským modelům nemám, ale když se bude všechno vyrábět v Číně (nebo jinde v Asii), tak je brzy nebude v Evropě za co kupovat
Je to pořád dokola, už teď je Čína docela velký věřitel, až bude chtít peníze zpět, tak to tu padne nahubu a nebudou dělat podřadné věci oni pro nás ale mi pro ně, uvidíš že se toho dožiješ
Sbírka modelů Citroën
Líbí se mi třeba Solido Age d´Or vyrobené ve Francii, mají sice daleko k dokonalosti, ale zase nezaměnitelné kouzlokult píše:Suberb od kadenu se povedl a je srovnatelný s abrexem.Ale ruku na srdce,líbí se vám modely nevyrobené v číně?Mám na mysli Guiloy.